S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Shrnutí výsledků Společnosti Reddit

Včera ohlásila výsledky za Q1 tato společnost, $RDDT+10.0%, obrovská webová platforma, sociální komunita s více jak 80 milióny denních uživatelů. Pojďme se na to společně podívat a říct si, jaké kdo měl očekávání.

V pozoruhodném debutu jako letošní nové IPO byla společnost Reddit Inc. $RDDT+10.0%svědkem nárůstu svých akcií o zhruba 10 % během obchodování po uzavření trhů. Katalyzátor? Robustní výkon poháněný vylepšeními jeho reklamního systému, který pohání čtvrtletní příjmy nad očekávání analytiků. Gigant sociálních médií oznámil ohromný 48% nárůst příjmů na 243 milionů $ za období Q1, končící 31. března, což překonalo odhadovaných 211,9 milionů $

Velký úspěch zaznamenala v tomto roce při vstupu na americkou burzu, kdy dosáhli přibližně 748 milionů dolarů. Tento výkon byl podtržen rozsáhlou uživatelskou základnou platformy a smlouvami o licencování strategických dat s firmami zabývajícími se umělou inteligencí, které jim umožňují využívat data Redditu pro školení systému AI. S rozšiřující se uživatelskou základnou čítající více než 82,7 milionů globálních denních uživatelů, což je 37% nárůst oproti předchozímu roku, je Reddit i nadále hotspotem pro více denních aktivit na různých fórech.

RDDT
$62.04 $5.66 +10.04%

Při pohledu do budoucna předpovídá Reddit tržby mezi 240 miliony až 255 miliony $ pro probíhající čtvrtletí Q2 končící v červnu, což překonalo průměrný odhad analytiků ve výši 227,6 milionů dolarů. Trajektorie růstu je připisována investicím zaměřeným na zlepšení uživatelské zkušenosti a zdokonalení technologie cílení reklam. Dále Reddit $RDDT+10.0%uvedl, že ztratil 8,19 USD na akcii při tržbách 243 milionů USD. Analytici očekávali, že Reddit vykáže ztrátu 8,75 USD na akcii z tržeb 214 milionů USD.

Přestože tedy ve čtvrtletí zaznamenala čistou ztrátu 575,1 milionu $, oproti ztrátě 60,9 milionu $ v předchozím roce, Reddit vykázal upravený zisk před úroky, daněmi, odpisy a amortizací ve výši 10 milionů $, což je výrazné zlepšení oproti ztrátě 50,2 milionu $ v roce ve stejném čtvrtletí o rok dříve.

Velká ztráta na akcii byla způsobena náklady souvisejícími s veřejnou nabídkou společnosti, uvedl Reddit. Tržby meziročně vzrostly o 48 %.

Reddit se snaží diverzifikovat toky příjmů a snaží se využít licencování dat firmám s umělou inteligencí a posílit aktivity elektronického obchodování na platformě. Podání společnosti odhalilo licenční smlouvy na data v hodnotě 203 milionů $, což jen v prvním čtvrtletí přineslo výnosy z licencí na data ve výši 20 milionů $.

Uživatelská základna Reddit nadále překračuje hranice, přičemž přibližně 50 % uživatelů pochází ze zemí mimo USA, společnost očekává, že toto číslo v dohledné době vzroste na 80 % až 90 %, což podpoří její poslání usnadnit globální zapojení uživatelů přes jazykové bariéry.

Tak co říkáte na tohoto mladého hráče na veřejném trhu? 😊


Výsledky zatím solidní, ale ja píše Adam, ještě si budeme muset chvilku počkat.

Partner

Souhlas. 👍

Po otevření se hezky prodával :)

Zatím všechny IPO se záporným ziskem na akcii šly pod uváděci cenu

Partner

Ano, souhlas i toto. Ještě před uvedením na burzu jsem o tom psal trochu a můj názor byl že to bude dost volatilni a myslím si to stále. Vidíme to i dnes, jak to po otevření šlo zase dolu a ten růst v mimo obchodní hodiny už je skoro vymazán.

Já jsem popravdě nikdy nepochopil kouzlo Redditu. Asi jsem na to už moc boomer. Možná proto, že jsem zažil doby diskuzních fór (pre-masové soc.sítě) a nepřijde mi, že Reddit by byl něco zásadně jinýho. Z hlediska byznysu už jsem tady někdy v minulosti psal, že platforma má sice ne úplně málo uživatelů, ale skrze co je chce ten byznys monetizovat? OK, zahnojí to reklamou a vytáhne peníze z inzerentů + bude prodávat uživatelský data (což ale s GDPR a koncem cookies třetích stran může minimálně v EU krapet problém). Co teda bude krok 2? Bude Reddit jenom za registraci a placený subscription jako to původně chtěl udělat Musk s Twitterem/X? Nevykašle se pak polovina uživatelů na Reddit a půjde za nějakou hot new sítí, která bude free?

Partner

Souhlasím a vidím to stejně. Hlavně, další otázka k pochopení u mě vzniká, kde ty lidi berou na to čas? ... zkusím jen tak teď z hlavy co mě napadá, máme instagram, facebook, twitter(X), pak nějaké to threads, tiktok, reddit ...(a to věřím že jsem na plno věci zapomněl) ...to je strašný a neumím si představit jak být na to aktivní všem, nebo to sledovat atd. Takže já taky nemám učet u nich a ani nehodlám mít. Na planetě je ale ohromné množství lidí a tak věřím, že svojí základnu to má a díky prodeji dat které dělají dokážou být jistě i finančně silný, dluh mají malý a to je celkem dobré.

Podle mě je ještě brzo, abych vyhodnocoval. Budu potřebovat vidět ještě pár dalších čtvrtletí.

Partner

Určitě, taky se do toho nějak neženu, ale jen tak po očku sleduji.