S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

Tak mám tu nějaké slíbené výsledky, co jsem sliboval.

$PLUG+0.9% absolutně netrefily výsledky. Tržby za Q1 pouhých 120 mil. USD a EPS ztrátu 0,46. Netrefili to asi o 33%. Takže to vypadalo, že to akcie schytá, což se nakonec nekonalo, protože společnost také oznámila spoustu pozitivních zpráv. Jejich 2 závody jsou schopny vyrobit 25 tun vodíku za den a jejich nová továrna by měla přidat dalších 15. Navíc by se měli zlepšit marže a konečně by z toho mohli profitovat, navíc to uspokojí většinu zákazníků.

Další pozitvní zprávou je, že by měli dostat další peníze prostřednictvím grantů a půjčky, za což by rozšířili infrastrukturu.
Navíc oznámili prodej elektrolyzérů v celkovém objemu 4,5 GW.
Takže to opravdu vypadá na dobré výhledy, o kterých mluví CEO, navíc ve spolupráci se zákazníky zvyšují ceny, což by se mělo také pozitivně odrazit na dalších výsledcích.
Samozřejmě jejich CEO mluvil o dalších investicích do infrastruktury.

$MPW+7.2% také zveřejnila výsledky, tady budu stručný, zaostaly za očekáváním jen minimálně. Dokončili prodej několika nemocnic za slušné peníze, čímž snížili zadlužení, což hodnotím určitě pozitivně. Bohužel schválili dalších 75 mil. USD pro Stewarda, aby nekrachli, ale nejspíš v tom vidí jedinou cestu, jak nepřijít o všechno, co jim Steward dluží.

Na konci Q1 mají 436 nemovitostí a cca 43 000 lůžek. Provozuje to celkem 53 různých společností. Docela bych ocenil, pokud by někdo zjistil, jak jsou na tom meziročně ohledně počtu nemovitostí a lůžek.

Co se týče dalších dividend, nevyčetl jsem nic, jak to bude, ale asi je důležitější, aby se ta jejich situace stabilizovala, ale doufejme, že těch příjmů mají stále dost...Otázka do placu zní, zda vůbec rostou, protože nemůžu najít žádnou zprávu, která by jim pomohla růst. Pravděpodobně na růst nejsou podmínky.


Doplním kratší video z dalšího úhlu pohledu: https://youtu.be/cMjSiOQ_gOw

Firma sa na burzu dostala v roku 1999..je rok 2024 to je 25 rokov... 25 rokov firma nedokáže zarobiť..po ipo stala jedna akcia cez 1000 USD... Dnes stojí 2/3 doláre také boli očakávania a ta dnešná cena to je realita aj to s ružovými okuliarmi ako sa povie..

To je absolutně mimo pane kolego. Ve světě teprve začíná boom ohledně vodíku a Plug power patří mezi ty, co na něm vydělají nejvíc. Až se to rozjede, tak akcie poletí nahoru.

Presne tak to som chcel počuť 👍👍 virgin galagtic a plug power 💪💪💪

@frantisekkneznik Tak spousta firem co prisli na trh nenaplni ocekavani at uz z nejakeho duvodu a spousta firem zazije sileny pad a historicky se na svoje ceny uz nikdy nepodiva ( nebo ne treba v horizontu 2-3let viz paypal apod ) ale je normalni ze se ta firma snazi o zmenu modelu s pokrocilou technologii a pristupem sveta - co bylo pred 25 lety je pro soucasneho investora uplne nepodstatne v oboru ktery prosel zasadnim vyvojem a stale se bude posouvat a s vyhledem na eko byznys dostava vetsi smysl

Je treba se na tu vec koukat z pohledu investora a slozeni portfolie pro 65letyho duchodce to urcite neni zajimava investice - pro 30letyho cloveka s pozici 2-3% v portfoliu to muze davat vetsi smysl😉

Partner

@karelknap Krásně řečeno, souhlasím s tebou, proto $PLUG+0.9% si držím v portfoliu.

@lukasandel dekuju predsedo ze ses me zastal😉😂

Partner

@karelknap Nemáš zač kolego předsedo. 😁 ...za tuhle cenu prostě si neudělat pozice by byla škoda, uvidíme samozřejmě kam se vodík posune, ale pokud ano, tak tahle společnost z toho bude těžit.

Tak s ohledem na to co rekl jejich CEO Marsh a je zde popsano tak vyhlidky jsou sakra dobry😉 dnes nakupoval protoze tohle je moc dobry - jestli by se meli preklopit do ziskovosti tak se z nich trh zase zblázní a poleti nahoru ... nejvic bude dulezita ta Luisiana - mela by byt hotovo na konci 3 kvartalu - takze do vysledku se to spise projevi hlavně v pristim roce

Hlavni bude aby se vypelsila ta cena za kterou se to prodava/ pronajima ale evidentne si to uvedomujou a delaj na tom. Toje to proc si rikam ze tohle nemuze "spatne" skoncit preci si nevezmes do skladu amazonu neco co za rok skonci - ve finale si rikam a divim proc nenabehne Amazon a rovnou si je nekoupi😉 navrhovl bych jim odkup za 10$ 😂😂😂

Jo to by byla jistota, když by je Amazon koupil za 10 dolarů, ale tohle může klidně vyletět ještě víc. :-)

Potenciál je obrovský. Vodík může hrát důležitou roli při přechodu na alternativu, až začne útlum ropy.

To ono za 5let bude jeste vyse nez 10dolaru😉

Tak co teď? 😃 Já to nestihl dokoupit. Co jsem četl, tak vláda jim pomůže s výstavbou šesti zařízení na výrobu vodíku za 1,6 miliardy USD, proto to nejspíš vyrostlo.

Ka redukoval pozici uz to delalo moc v mojem portfoliu ale dale drzim... na konci roku budou pozitivni vyhledy takze v portfoliu pro budoucnost nechavam

@karelknap A já myslel, že spíš budeš přikupovat, když tomu tak věříš :D Já doufám, že přijde korekce.

@marekzacha verim ale chystam si penizky na pripadne nakupy a trosku prehodnocuji nektere sve pozice😉

$MPW+7.2% - "Bohužel schválili dalších 75 mil. USD pro Stewarda" Tomu se říká  DIP financování.  Pro MPW výhodné.

Zdravím, děkuji za doplnění. Ano, četl jsem, jen jsem nevěděl, kam tu zprávu zařadit v kontextu toho, že do Stewarda nalili už spoustu milionů USD, tak aby se jim to vrátilo.

Kdyby Steward nevyhlásil bankrot, bylo by to horší. Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby se nic takového neřešilo a byznys šlapal na 100% :)  Snad nebudou obstrukce ohledně prodeje a pronajme se to UNH.

@tomasuher1 a jak vidíte budoucnost MPW?

@marekzacha První turbulence budou do 30/5, kdy se má oznámit dividenda. (Měla by zůstat) Druha turbulence do září, než se konečně vyřeší Steward. Taky záleží na FEDu :)

Pokud vše bude pozitivní, mohl by nastat "short squeeze" a cena by se mohla vyšplhat kolem 7$

Partner

@tomasuher1 Super zpráva a pohled, díky. Akcii mám bohužel v portfoliu, udělal jsem na ni chyby v prvních začátcích investování a zlákal se dividendou. Chci z toho utéct, ale čekám na zotavení trochu jestli je vůbec možné. 🙈 ...jen se chci optat, "short squeeze" to znám že fondy to začnou dost shortovat, proč by ale měla jít cena akcie nahoru když short je spekulace na pokles?

@lukasandel To znáte špatně. Znamená to, že se prodejci na krátko (nemusí být fondy) uzavírají své pozice, aby zmírnili ztráty nebo jim to uzavře např. "margin call"

Partner

@tomasuher1 Aha, děkuji za vysvětlení, ani to jsem nevěděl, short znám, ale tedy vlastně squeeze je označení v tom spojení pro uzavírání pozic krátkých, ať už tedy klasicky svým pokynem a nebo uzavřením margin call. Teď už to chápu a dává to smysl, "odstraněním" těchto shortařů by vedlo k růstu. 😊 Tak snad se stane. 😁

@lukasandel Ano :) Dneska byl dobrý příklad.

$PLUG+0.9% mám 15 akcií za průměrnou cenu 3.30$ a jsem tam momentálně -17%, tak si říkám jestli nakoupit 85 akcií, zaokrouhlit to na 100 kusů a pak se děj vůle boží. $MPW+7.2% máš v portfoliu?

Ano, mám MPW, jinak bych se nepouštěl do jejich výsledků. :)

Co se týče Plug Power, tak za mě bych nákup doporučil, ale počkal bych na nějakou korekci. A neber to, jako investiční doporučení. :D

Jen můj osobní názor. Já a pár ostatních tady jim stále věříme.

S touhle cenovkou se to vyplati prikupovat - preci jenom je to na moc dobre ceste a za par let si pak budes rikat zes nenakoupil vic😉

3.30$ ještě není tak špatný nákup. Jsem na tom podstatně hůře 🙂.

Malo prikupujes😉😂

@karelknap už dlouho si pohrávám s myšlenkou, že zase trochu naředím, ale mé červenající se portfolio mi nedělá úplně dobře  :-)

@pavelzaba tak neni to nejaka jista dividendovka ale ja si rikam ze pokud mas dostatecne dlouhej casovej horizont tak muzes mit i nejaky rizikovejsi akcie kde je i zaroven mozny veliky zhodnoceni - apple ti 1000% za 5 let neudela😉

@karelknap asi taky něco přikoupím. Vstupoval jsem pod 3$, takže si to asi můžu dovolit.

@marekzacha do 3,2 si budu prubezne dokupovat😉

@karelknap až to bude za 100$, jdeme do důchodu? 😃😃

@marekzacha To by byla bomba :-D

@marekzacha me by stacilo do duchodu i 50😂😂 ne kecam 1000 a jdu hned ani nezavaham🤩😎😂