S&P 500 ^GSPC 5,306.04 +0.02%
Nvidia NVDA $1,140.59 +7.13%
Tesla TSLA $176.75 -1.39%
Alphabet GOOG $178.02 +0.96%
Amazon AMZN $182.15 +0.77%
Meta META $479.92 +0.36%
Microsoft MSFT $430.32 +0.04%
Apple AAPL $189.99 +0.01%

Vlastním $NTSE-0.2%. Koupil jsem levně a dividenda chodí. Jsem spokojen 😎

Ja rozhodne považujem BABA za investíciu. Férová cena tejto spoločnosti je bezpochyby na omnoho vyššej úrovni a verím, že sa to časom ukáže. Samozrejme, z pohľadu západnych investorov je to rizikový trh. Aj v budúcnosti sa môžu vyskytnúť nejaké trenice, kedy opäť dôjde k poklesu ceny akcií. Táto spoločnosť ale bude aj napriek tomu rásť a bude len otázkou trpezlivosti počkať na správny čas k prípadnému predaju.

To je to čeho se bojím a proto dám peníze radši jinam.

U tý Baby je to docela na klid, protože mají hrozně moc peněz a vzhledem k jejich valauci je to podhodnocena akcie. Mohli by pořádně dělat buybacky nebo zvednout dividendu.

Pro mě je to prostě risk, ale Alibabu vnímat z Číny jako jednu z nejlepších možností.

Všechno z Číny je spekulace na to, že to CCP, Xi, nebo US prezident nezaříznou 😁

Přesně tak, ta politika je strašná, nebýt jí, tak by to mohlo být zajímavé.

Tak ako som tu napísal pred pár mesiacmi. Ignore the voices, follow the business.

https://asia.nikkei.com/Economy/Foreign-direct-investment-in-China-falls-to-30-year-low Čína na tohle reaguje tak, že se chystá zakázat zveřejnění zahraničních toků investic do země. Jákekoliv peníze v tomto trhu jsou čistá spekulace.

Naprostý souhlas

Čínu neinvestuji, tudíž bych to bral jako spekulaci.

Mám to stejně

Takova investicni spekulace :). Vnimam tam velky potencial, ktery jsem nemohl “nechat bez povsimnuti”, spekuluju s 30ks, zejmena asi potencialu toho alibaba cloudu….

S timhle zamerem jsem do nich take investoval pred par lety. Pak jsem pozoroval jejich nulovy rust v tomto segmentu, kdy jim zcela odstrihli statni firmy a kde se pres China Mobile, China Telecom a jine (polo)statni firmy buduje silna data infrastruktura. Bylo zruseno oddeleni teto jednoty kvuli slabym vysledkum, odesel z vedeni byvaly CEO spolecnosti a budoucnost je zde velmi nejista kvuli omezenemu pristupu polovodicu.

Jasný no slova “investiční spekulace” to vystihují nejlépe.

Koupil jsem a pak jsem prehodnotil nazor na cinu a v zelenym prodal ... rikam si obcas ze jsem memusel ale pak si rikam ze musel a pak ze nemusel a pak ze musel😂😂 chtel bych postupne cinu uplne vymazat ale mam i nejake nio ve ztrate tak musim cekat😉

Tak super, za mě super rozhodnutí😁

Keby bola politická situacia iná tak by to bola investícia ale takto je to pre mňa špekulácia mám. 5ks za 68$ chcel som navyšovať ale za dnešnú cenu vzhľadom k riziku za to nestojí

Naprosto souhlasím