🌟 Michael Burry, znani vlagatelj, ki je leta 2008 napovedal finančno krizo, ponovno spreminja smer svoje naložbene strategije.

Oglejmo si zanimive poteze, ki jih je naredil ta znani vlagatelj:

📈 Zlato - V prvem četrtletju leta 2024 se je Burry močno osredotočil na surovine. S voj največji položaj v skladuSprott Physical Gold Trust $PHYS je povečal za 7,62 milijona dolarjev, kar kaže na njegovo zaupanje v zlato kot varovalo pred gospodarsko negotovostjo.

🌱 Energetski sektor -Burry je povečal tudi svoj delež vBP Plc $BP za 6,59 milijona dolarjev, kar kaže na njegovo zaupanje v prehod BP na čistejšo energijo.

🏥 Zdravstveno varstvo - Naložbo v družboCigna Holding $CI je povečal za7,26 milijona dolarjev, kar kaže na njegovo prepričanje v potencial rasti v zdravstvenem sektorju.

🔋 Obnovljiva energija - DružbaFirst Solar Inc $FSLR je povečala svojo naložbo za5,06 milijona USD, kar kaže na njeno osredotočenost na trajnostne energetske rešitve.

🌐 Tehnološke delnice -Burry verjame v dolgoročni potencial kitajskih tehnoloških podjetij, kar dokazuje njegova naložba v BaiduInc $BIDU, in se je popolnoma odpovedal ameriškim velikanom, kot sta Amazon $AMZN-0.7% in Alphabet $GOOGL.

Burryjeva nedavne poteze so zanimive in nam kažejo, da sta diverzifikacija in osredotočanje na dolgoročne trende lahko ključ do uspeha.

Kaj menite o Burryjevi strategiji? Ali spremljate kakšne znane vlagatelje in njihove poteze? 📊💡


No comments yet
Timeline Tracker Overview