S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

3 hlavní důvody, proč nakupuji akcie firmy Google

Finanční trhy nyní zažívají velmi volatilní období, které se nevyhnulo ani velkým technologický firmám. Jednou z nich je i společnost Alphabet $GOOG-2.0%, $GOOGL-2.0% jejíž akcie se oproti svému 52týdennímu maximu propadly o 23 %. Zde je několik klíčových argumentů, proč si myslím, že jsou akcie GOOG skvělou dlouhodobou investicí. 

Akcie GOOG včera přidaly 0,64 %

Domnívám se , že ignorovat nedávný výprodej společnosti Alphabet $GOOG-2.0% je chyba. Na nedávný výprodej akcií bychom měli pohlížet jako na "výprodej", který je třeba využít. Zde je důvod:

Akcie společnosti GOOG se nedávno propadly o více než 23 % ze svých maxim, což se nestává tak často. Dokonce i v hloubce výprodeje vyvolaného pandemií v roce 2020 klesly akcie "jen" o 34 %. Častěji než kdy jindy jsou tyto poklesy - stejně jako vždy - příležitostí pro nákup akcií Alphabet.

https://youtu.be/4EvrLZjOMCw

Mým největším argumentem jsou finanční ukazatele

Alphabet generuje solidní volný peněžní tok (Free cash flow) a hospodaří se silnými maržemi. Ve své rozvaze má 134 miliard dolarů v hotovosti a krátkodobých investicích. Co se týče ocenění, investoři platí jen něco málo přes 21násobek letošních zisků. To nás přivádí k mému druhému argumentu pro vlastnictví akcií společnosti Alphabet.

Společnost vlastní dvě nejpopulárnější webové stránky na světě, Google a YouTube. K tomu ještě připočtěte podíl silného cloudového byznysu. Společnost Alphabet tedy dominuje v oblasti videa, vyhledávání, reklamy a cloudu.

A konečně, společnost nedávno oznámila další plán zpětného odkupu v hodnotě 70 miliard dolarů. To je obrovský kupec, který na volném trhu neustále skupuje akcie. Pokud to pro vás nepovažujete za pádný důvod, co takhle dlouhotrvající růst?

Analytici očekávají v každém z příštích tří let 15 až 16% růst tržeb. Bohužel, odhady počítají s přibližně stejným růstem zisků v letošním roce, protože společnost se potýká s určitými překážkami. 

Jinými slovy, myslím si, že u akcií GOOG jsme jednoduše svědky krátkodobé propadu, který představuje nákupní příležitost. Nejedná se však o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Informace uvedené v článku jsem čerpal od analytika Bret Kenwell.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 504 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

@hobbyinvestor ty jsi se taky věnoval akcií GOOG ve svém nedávném videu, je to tak?

Na $AAPL+0.5%, který hodlá nasypat 90 miliard USD do zpětného odkupu akcií sice nemají, ale i tak je těch 70 miliard opravdu dost

70 miliard USD vychází momentálně na zhruba 4,5 % všech akcií v oběhu , to je dost :))

$GOOG-2.0% zajímá cena, ale mohla by být ještě lepší

cena může být vždycky lepší, ale tohle už začíná být opravdu zajímavé