S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Hľadáte luxusný pasívny príjem? Táto energetická spoločnosť vypláca ultravysokú takmer 9% dividendu

Energetický sektor je momentálne jeden z najziskovejších, čo potvrdzuje aj táto spoločnosť, ktorá pokračuje v raste svojho peňažného toku v prvom štvrťroku. To poskytlo prostriedky na vrátenie väčšej hotovosti investorom a zároveň môžu pokračovať vo financovaní projektov expanzie. Tieto projekty by mali podporiť budúci rast distribúcie dividend pre investorov.

Energetická spoločnosť s naozaj luxusnou dividendou, ktorá by sa mala navyšovať.

Spoločnosť pokračuje v niekoľkých projektoch expanzie, aby zvýšila svoje budúce peňažné toky. MPLX $MPLX+0.1% v súčasnosti vypláca investorom neskutočnú dividendu. Energetická hlavná komanditná spoločnosť (MLP) vynáša 8,6 %, čo je výrazne viac ako  1,5 % dividendový výnos indexu S&P 500.

Čoraz jasnejšie je, že spoločnosť má prostriedky na to, aby v budúcnosti posunula svoje výplaty ešte vyššie. Je to zrejmé z výsledkov za prvý štvrťrok a výhľadu expanzie.

Veľká výplata je na pevných základoch

MPLX vygenerovala v prvom štvrťroku 1,21 miliardy USD distribuovateľného peňažného toku. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to zlepšenie o 6,4 %. Bolo to tiež dosť peňazí na pokrytie  vysoko výnosovej dividendy pohodlným 1,65-násobkom. Táto metrika sa zlepšila z 1,56 v období spred roka. Pokrytie distribúcie je o 5,8 % vyššie, aj keď MKP za posledný rok zvýšila svoju distribúciu o 2,5 %. Hlavným faktorom zlepšenia na jednotkovej báze je jeho program spätného odkúpenia, ktorý neustále znižuje počet zostávajúcich jednotiek. 

MPLX vygeneroval dostatok hotovosti na financovanie svojich distribučných a kapitálových projektov, pričom zostalo 92 miliónov dolárov. To jej umožnilo spätne odkúpiť 100 miliónov jednotiek počas štvrťroka. Tieto zlepšujúce sa finančné metriky naznačujú, že distribúcia spoločnosti bude v tomto štvrťroku udržateľnejšia.

Rast príjmov

Generálny riaditeľ MPLX Michael Hennigan sa vyjadril k tomu, čo vidí pred spoločnosťou vo vyhlásení o zisku za prvý štvrťrok. Uviedol: "Napredujeme v niekoľkých projektoch organického rastu zameraných na expanziu a odstraňovanie prekážok. Tieto kroky budú naďalej podporovať rast MPLX, čo umožní nášmu podnikaniu vytvárať voľný peňažný tok a vracať kapitál akcionárom."

Energetická  spoločnosť  má pred dokončením dva expanzné projekty. V druhej polovici roka očakáva dokončenie závodu na spracovanie zemného plynu Tornado-2 v povodí Delaware. 

MPLX tiež pokračuje v pridávaní infraštruktúry na ťažbu ropy v regiónoch Permian Basin a Bakken.  Okrem toho v týchto regiónoch rozširuje svoje diaľkové  plynovody ropy a zemného plynu. Spoločnosť a jej partneri nedávno dosiahli konečné investičné rozhodnutie o rozšírení Whistler Pipeline. Projekt zvýši svoju kapacitu zemného plynu z 2 miliárd kubických stôp za deň (Bcf/d) na 2,5 Bcf/d s plánovaným dátumom uvedenia do prevádzky v septembri 2023. 

MPLX naďalej generuje rastúci stabilný peňažný tok. To mu dáva prostriedky na zaplatenie vyššej distribúcie dividend a investovanie do rozšírenia svojich operácií s finančnou rezervou. Vysoko výnosná distribúcia MLP by mala v budúcnosti naďalej rásť, čo z nej robí atraktívnu možnosť pre investorov hľadajúcich pasívny príjem s kombináciou rastového energetického sektora, ktorý podľa môjho názoru bude naďalej rásť, samozrejme nie je to investičná rada, len analýza zaujímavej energetickej spoločnosti.

Poznámka: Na podnet jedného z člena komunity dopĺňam, že táto spoločnosť je limited partnership a teda tieto dividendy sa dania cudzincom sadzbou 35%.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Zaloguj się do Bulios

Zaloguj się i śledź swoje ulubione akcje, twórz portfolio i dyskutuj z innymi


Nie masz konta? Dołącz do nas

U LP společností Vám do 1000 USD / ročně strhávají jen tu 35-39 procentní daň. Jakmile však uděláte 1000 USD ročně (ze všech LP společností dohromady), pak jste povinný podat daňové přiznání v USA. Takže doporučuji hlídat si tu hranici 1000 USD.

Jiz dlouho koupeno.

tak potom más pekne vystarané

Nikde nevidim informaci, ze je to limited partnership, tedy dividendy se dani cizincum 35%. Mival jsem je, celkem asi 3 firmy LP. V energiich to tak maji caste v US, ze LP a MLP firmy nedani zisky, pokud temer vse vyplati na dividendy a pak to zdanej takhle. Navic tezko rici, jak je to pak s danovym prinanim v USA, informace se tezko shaneji, nikdo o tom moc nevi - K1-schedule...

k tej informácii som sa nedostal...

bylo by vhodne to nekam doplnit, protoze spouste nevzdelanych investoru usetrite plno starosti, az to zjisti a budou se snazit pochopit, co je to schedule k-1 a co s tim maji delat. A samozrejme po te 35% dani to uz tak luxusne nevychazi.

O tomto by mohol byť neaký článok.. čo s firmami typu LP z hľadiska zdaňovania, keďže zrážkovu nestahujú automaticky ako ostatné firmy.

Čo poviete dobrá kombinácia nie ? @pb2205 @trollbringer @halasz13

Pokud dokážou vyplácet takovou dividendu a zároveň navyšovat zisky, tak je to celkem vzácnost a rozhodně se na ni podívám blíž, protože to vypadá dost dobře!

A hlavne sú z odvetvia, ktoré bude podľa mna dlhodobo prosperovat

@dividendovykral nech sa paci

Win win investícia ?

No má veľké predpoklady 🔥

Toto je naozaj dobrý vyber spoločnosti 🤔

Áno aj mne sa veľmi pozdáva ide do Watchlist