S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Poženie Elonov Muskov Twitter túto neznámu kryptomenu po jeho cieľoch s platformou na mesiac?

Decentralizované sociálne siete sľubujú zmenu prostredia sociálnych médií. Sociálne siete sú v posledných rokoch kontroverznou témou. Teraz rozhovory dosahujú bod varu, keď sa miliardár Elon Musk pripravuje na prevzatie vlastníctva Twitteru $TWTR. Táto nová vízia transformácie je ideálnou príležitosťou pre decentralizované sociálne siete. A táto kryptomena sľubuje skutočne decentralizovanú budúcnosť pre sociálne platformy.

Vzniká priestor pre nový fenomén decentralizovaných sociálnych sietí?

O akú kryptomenu teda ide? Krypto DESO, ktoré sľubuje skutočne decentralizovanú budúcnosť pre sociálne médiá.

Účinky, ktoré majú sociálne médiá na každý aspekt ľudského života, sú stále veľkou neznámou. Existuje však veľa prípadov emocionálnej manipulácie, dezinformačných kampaní a neustáleho boja za slobodu prejavu, ktoré ukazujú škaredšiu stránku tejto novej formy komunikácie. Tieto problémy sa v poslednej dobe ešte viac zviditeľnili vďaka tomu, že Elon Musk kúpil platformu Twitter za 44 miliárd dolárov . V prípade úplného schválenia a spracovania bude Elon Musk vlastníkom jednej z najväčších platforiem sociálnych médií na svete, čo mu vytvorí aj veľkú príležitosť transformácie tejto siete a keďže vieme, že Elon je krypto friendly môže to byť naozaj zaujímavé. 

Po získaní vlastníctva má Musk skvelé nápady na zmenu platformy. Predovšetkým hovorí, že plánuje priniesť na platformu svoj opísaný „absolutizmus slobody prejavu“ . Blockchain sa považuje za budúcu destináciu sociálnych médií, ak si používatelia želajú, aby sa na platformy nedostal vplyv ľudí ako Musk. Veci ako decentralizované autonómne organizácie (DAO) umožňujú samotným používateľom demokraticky vytvárať pravidlá. Týmto spôsobom bude väčšina viesť každý aspekt platformy. 

Decentralized Social (DeSo) je platforma, ktorá pomáha uskutočniť tento prechod a dosiahnuť skvelé výsledky. Decentralized Social je platforma dapp vrstvy 1, ktorá sa zameriava na podporu prijatia technológie blockchain pre sociálne médiá. Kryptomena DESO, ktorá je základom siete, sa dostáva do centra pozornosti v reakcii na nedávne správy na Twitteri. 

Graf vývoja projektu DeSo, zdroj Coinmarketcap

DeSo tvrdí, že existujúci blockchain nie je vhodný pre budúcnosť, kde sú sociálne médiá úplne decentralizované. Je to spôsobené veľkým množstvom údajov, ktoré musia platformy sociálnych médií spracovať. Výsledkom je, že vývojári vytvorili svoj vlastný reťazec. Pomocou tohto reťazca môže ktokoľvek prevádzkovať uzol a spravovať zdroj sociálneho obsahu. Biela kniha projektu uvádza niekoľko prípadov použitia, ako napríklad ESPN hosťovanie uzla športového obsahu alebo Politico hosťovanie uzla streamujúceho politické správy. Keď používateľ hostí svoj vlastný uzol, je oveľa jednoduchšie spracovávať a zaznamenávať údaje do blockchainu.

Zatiaľ má DeSo na svojej platforme viac ako 200 rôznych aplikácií. To prišlo práve vtedy, keď sieť prekročila 1,5 milióna celkových používateľov. Je zrejmé, že čoraz viac ľudí sa o projekt zaujíma ako o alternatívu k problému, ktorému v poslednej dobe čelia centralizované sociálne médiá. 

Samozrejme je to len úvaha, nie fakt, že na to Elon a ďalšie sociálne siete pristúpia ale treba poznať tento projekt, ako alternatívu, ku ktorej môže dôjsť. Neberte to ako investičné odporučenie len ako analýzu projektu od retail investora.


ten graf vypadá kadejako, ale tak zase ktorý graf teraz vypadá podstatne lepšie :D

bolo by lepšie porovnatelne, keby nemáme tuto situaciu na trhu, že ako by graf reagoval

no uvidíme, či si Elon nebude pretĺačať nejakým spôsobom Dogecoin... ale to asi iba v pripade platobneho nastroja ak by tam malo ist k nejakej technologickej transformacii na to by asi doge nestačil :DDDD

ako určite je to beh na dlhú trať, len mi prišlo zaujimave, že je takýto projekt doteraz som o nom nevedel

to ani ja pozriem si ho je to nejaký 250 rank to nie je uplne zle, že by to bol nejaky shitcoin