S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

3 akcie s malou tržní kapitalizací, které mají ultra velký potenciál k růstu

Jsou to právě akcie s malou tržní kapitalizací, které jsou podhodnoceným segmentem širšího trhu a které také nabízejí investorům ty nejlepší příběhy růstu. Tyto americké akcie s malou kapitalizací v posledních dvou desetiletích navíc překonávaly své kolegy s větší kapitalizací. Zde jsou 3 přední akcie, které si zaslouží vaši pozornost.

Za small-cap je považována společnost s tržní kapitalizací pod 2 miliardy dolarů

Akcie s malou tržní kapitalizací však mají tendenci být více zaměřeny na domácí trh, a proto jsou velmi citlivé na hospodářský vývoj v USA. Například pomalý hospodářský růst, rostoucí inflace a zvyšování úrokových sazeb obvykle vedou ke slabším rozvahám a nižším ziskovým maržím.

RPC $RES-2.3%

První akcií s malou tržní kapitalizací je RPC $RES-2.3%, která poskytuje řadu služeb pro ropná pole a také vybavení pro ropné a plynárenské společnosti po celém světě.

Tržní kapitalizace společnosti je 2.189 miliardy USD

Analytici zaznamenali, že počet provozovaných vrtných souprav se v období od srpna 2020 do ledna 2022 více než zdvojnásobil. Mezitím se počet domácích vrtných souprav v USA v prvním čtvrtletí roku 2022 meziročně zvýšil o 61 % na 636. Vyšší ceny ropy a zemního plynu nadále podporují aktivitu na ropných polích, což vede k růstu příjmů a ziskovosti. Vyšší ceny ropy a zemního plynu jsou i nadále hnacím motorem vyšší aktivity na ropných polích, což vede k růstu příjmů a ziskovosti.

K radosti akcionářů akcie RES meziročně vzrostly o více než 100 %. Obchoduje se za 2,2násobek současných tržeb. 

Movado $MOV-0.5%

Druhou akcií s malou tržní kapitalizací je Movado $MOV-0.5%. Navrhuje a distribuuje kvalitní hodinky po celém světě. Do jejího diverzifikovaného portfolia značek patří Movado, Concord a Ebel a několik licencovaných značek.

Tržní kapitalizace společnosti je 805.164 milionu USD

Skupina zaznamenala silnou poptávku prostřednictvím svých maloobchodních partnerů a platformy elektronického obchodu. Vedení společnosti poznamenalo, že poptávka se posunula směrem k prémiovému segmentu. V důsledku toho se hrubá zisková marže vyšplhala na téměř 59 % tržeb, a to i přes problémy v dodavatelském řetězci a prudce rostoucí náklady.

Společnost Movado předpokládá, že tržby v novém fiskálním roce vzrostou v rozmezí 780 až 800 milionů USD, což představuje meziroční nárůst o zhruba 8 %. Navzdory pozitivnímu výhledu však akcie MOV meziročně poklesly o více než 16 %. Investory s pasivním příjmem může zajímat, že současná cena podporuje dividendový výnos ve výši skoro 4 %. Akcie se obchodují za 1,2násobek současných tržeb. 

Perion Network $PERI-3.4%

Poslední na seznamu je Izraelská společnost Perion Network $PERI-3.4%.Jedná se o technologickou společnost, která nabízí řešení digitální reklamy. Jejími zákazníky jsou značky, agentury a vydavatelé. Provozuje inteligentní centrum, které propojuje nákupčí a prodejce reklamy.

Tržní kapitalizace společnosti je 932,19 milionu USD

Platforma společnosti nabízí jedinečné funkce, jako jsou přizpůsobitelná pozadí, QR skeny a reklamy ve hře během sportovních událostí. Očekává se, že akvizice platformy pro správu videoobsahu Vidazoo zvýší tržby, protože přidá klíčové řešení, které rozšíří její reklamní nabídku.

Akcie společnosti PERI však od začátku roku klesly o 16 %. V důsledku toho akcie nyní nabízejí lepší hodnotu při 15násobku budoucích zisků a 1,7násobku současných tržeb. Tato společnost se může pochlubit především silnou pozicí na trhu v segmentu prémiové reklamy.

Tohle byl jen krátký průřez společnosti a tím, čím se zabývají. Před případným vstupem do pozice si vždy dělejte vlastní a podrobnější analýzu, než je tato. Nejedná se o investiční doporučení. Seznam těchto akcií sestavil analytik Tezcan Gecgil a já ho jen upravil do podoby, kterou vidíte nyní. 

Investujete do společností s malou tržní kapitalizací?

Vote to see the results! 14 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 554 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

@pb2205 @sooskristian @ptrk_drzn znáte některou z těchto společností?

Popravde nie

Bohužel neznám, takto ''malé'' společnosti moc nesleduju.

jasně, to chápu

Ta dividenda a $MOV-0.5% je celkem lákavá :DD

4 % je krásná dividenda :))