📈🚗 General Motors je odobril odkup delnic v vrednosti 6 milijard dolarjev!

General Motors $GM+1.3% je ameriški proizvajalec avtomobilov z dolgo zgodovino in globalno prisotnostjo. Ustanovljen je bil leta 1908 in ima sedež v Detroitu ,znan pa je po tem, da proizvaja široko paleto vozil, od osebnih avtomobilov do gospodarskih vozil. Podjetje ima v lasti znane blagovne znamke, kot so Chevrolet, Cadillac, GMC in Buick. V zadnjih letih se GM osredotoča na inovacije na področju električnih in avtonomnih vozil, hkrati pa še naprej izboljšuje tradicionalne motorje z notranjim izgorevanjem.

GM
$47.40 $0.63 +1.35%

Podjetje je nedavno objavilo, da je upravni odbor odobril nov odkup navadnih delnic avtomobilskega proizvajalca v vrednosti do 6 milijard dolarjev. Ta poteza sledi mesec dni po tem, ko je GM presegel ocene Wall Street v prvem četrtletju, zahvaljujoč velikemu povpraševanju po vozilih na plinski pogon.

"Zelo smo osredotočeni na dobičkonosnost našega poslovanja z motorji z notranjim izgorevanjem (ICE), rast in izboljšanje dobičkonosnosti našega poslovanja z električnimi vozili (EV) ter učinkovito uporabo našega kapitala," je dejal Paul Jacobson , izvršni podpredsednik in finančni direktor . "To nam omogoča, da še naprej vračamo denar delničarjem."

Naj spomnimo, da je GM novembra že napovedal odkup delnic v vrednosti 10 milijard dolarjev, od katerih je bilo približno 1,4 milijarde dolarjev. V prvem četrtletju je podjetje odkupilo delnic za 300 milijonov dolarjev delnic in načrtuje odkup preostalih 1,1 milijarde do konca drugega četrtletja.

Novi odkup delnic ne bo vezan na določen časovni razpored, temveč bo lahko izkoristil priložnosti na trgu, na primer ob ugodnem tečaju delnic ali ob presežku denarnih sredstev. Ta pristop jim bo omogočil maksimiranje vrednosti za delničarje, saj se bodo lahko odzivali na trenutne razmere na trgu in druge finančne okoliščine.

Delnice GM , katerihtržna kapitalizacija znaša skoraj 54 milijard dolarjev. Od novembra, ko je bil napovedan 10-milijardni odkup delnic ,se je vrednost delnice povečala za približno 50 %. Poleg tega je podjetje januarja zvišalo dividende za 33 % na 12 centov na delnico.

GM
$47.40 $0.63 +1.35%
Target Price
62.33 (+31.50% Upside)

Kakšno jevaše mnenje o družbi General Motors $GM+1.3%, so vam ameriška avtomobilska podjetja bolj všeč kot evropska?


No comments yet
Timeline Tracker Overview