S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

3 akcie, ktoré by mohli prosperovať počas BEAR MARKETU

Investori, ktorí chcú nájsť ochranu na medvedom trhu, môžu profitovať z nájdenia spotrebiteľských akcií, ktoré si môžu kúpiť. Nižšie analyzované spoločnosti prežili mnohé recesie a teda nepredpokladá sa, že by ich tento bear market mal pochovať, skôr naopak. Spotrebiteľské akcie patria medzi najbezpečnejšie a najziskovejšie na držanie počas medvedieho trhu alebo recesie.

Hľadáte spoločnosti, na ktoré sa dá spoľahnúť počas bear marketu?

Ako bolo vidieť na minulých medvedích trhoch, tieto akcie boli prekvapivo odolné. Pri ekonomickom poklese spotrebitelia určite obmedzujú výdavky. Spotrebiteľské spoločnosti sú však ovplyvnené menej, keďže spotrebitelia budú naďalej míňať na nevyhnutné veci, ako sú potraviny a oblečenie. Samozrejme, je nepravdepodobné, že by vám tieto akcie poskytli šialené výnosy. Nepochybne však budú jedny z najstabilnejších počas medvedieho trhu. 

Stále je dôležité mať na pamäti, že v žiadnom odvetví neexistuje žiadna záruka bezpečnosti, ale spotrebiteľské akcie sú jednou z vašich najbezpečnejších stávok, ak sa chcete vyhnúť veľkým stratám.

1. Walmart $WMT+0.1% 

Je diskontný predajca a pravdepodobne patrí medzi najbezpečnejšie akcie na súčasnom trhu. Spoločnosť je veľmi dobre známa a jej akcie pravdepodobne neohrozí recesia. V roku 2008 sa akcie WMT udržali stabilne a dokonca profitovali z recesie, keďže tržby Walmartu naďalej rástli aj napriek klesajúcej ekonomike. Do konca roka vzrástli akcie Walmartu o 15 % viac v porovnaní so 40 % stratou indexu S&P 500. Akcie Walmartu boli takmer nedotknuté ani počas nedávnej recesie koronavírusu v roku 2020. Walmart neustále odolával ekonomickej volatilite, a preto analytici veria, že je to dobrá akcia na držanie počas medvedieho trhu.

2. McDonald's $MCD-0.9% 

Akcie McDonald’s naposledy dlho klesali v roku 1999. Akcie klesali štyri roky, o viac ako 71 % od svojho ATH. Avšak aj keby ste nakupovali na vrchole pred poklesom uvedeným vyššie, stále by ste dnes boli hore o 415 %, pretože akcie neustále získavali hodnotu. Okrem toho sa akcie počas veľkej recesie podarilo získať na hodnote 7 % a odvtedy sa im darí držať na stabilnej úrovni. Akcii sa navyše podarilo relatívne dobre odolať pandémii koronavírusu napriek tomu, že išlo o sieť reštaurácií, ktorá patrila medzi najviac postihnuté. Okrem toho sa obrátili aj príjmy McDonald's. Od roku 2013 mala spoločnosť dlhodobý pokles príjmov a štvrťročné príjmy klesli zo 7,3 miliardy USD na minimum 3,7 miliardy USD v čase vrcholu pandémie. V poslednom štvrťroku sa však výnosy vrátili na čísla spred pandémie.

3. Dollar General $DG-0.4% 

Dollar General mal svoju prvú verejnú ponuku v roku 2009, po veľkej recesii. V roku 2008 však tržby spoločnosti Dollar General vzrástli o 10,1 %. Ak sa teda pozrieme na predaj spoločnosti počas recesie, akcie by boli pravdepodobne odolné voči recesii, ak by sa s DG verejne obchodovalo. Napriek tomu boli akcie DG verejne obchodované počas recesie koronavírusu a spoločnosti sa v tom období darilo. Rast tržieb sa v prvom štvrťroku pandémie zvýšil zo 7,6 % na 27,5 % a naďalej rástol výrazne nad dvojciferné hodnoty, kým sa pandémia nezmenšila. Aj keď rast spoločnosti teraz klesol, výkonnosť spoločnosti v recesii spôsobenej koronavírusom by mohla byť znakom toho, že DG by sa v ďalšom poklese mohlo dariť.

Samozrejme nebol by som rád, keby došlo k ešte výraznejšiemu prepadu trhov, ale treba to brať v úvahu a rozmýšlať nad alternatívami a tieto spoločnosti mi prídu ako dobrá voľba, pretože už maju nejakú históriu, ktorá preukazuje, že recesiu zvládajú v poriadku. Je to len zhodnotenie spoločností, nie investičná rada. V prípade, že sa vám tento typ článku páči, dajte mi follow, nech vám nič neujde. Pri písaní tohto článku som čerpal z Investorplace.com

Tak ktorá?

Vote to see the results! 39 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

aktivněji sleduji jenom $WMT+0.1% a ten je dlouhodobě dost drahý :/

To možno ale typ podnikania za mna Safe

jj, to ano

$WMT+0.1% a $DG-0.4% jsou jasná věc pokud se bojíte o své peníze, naprostá bezpečnost.

$WMT+0.1% safe business model

Čo poviete vy ? @pb2205 @spritely22

Ani jedna není vyloženě za hubičku, ale koupí pořizujete silnou společnost se super zisky. Fajn bonusem jsou ještě dividendy

Tak čo poviete ?

História neklame vyzerajú ako naozaj dobre v obdobi recesie

Možno tak $DG-0.4% je otázny

Na mekac sa vždy nájdu peniaze haha

Takisto aj na spotrebný tovar vo $WMT+0.1%