S&P 500 ^GSPC 5,308.15 +1.17%
Nvidia NVDA $946.30 +3.58%
Meta META $481.54 +2.05%
Tesla TSLA $173.99 -2.01%
Microsoft MSFT $423.08 +1.75%
Apple AAPL $189.72 +1.22%
Alphabet GOOG $173.88 +1.13%
Amazon AMZN $185.99 -0.58%

Parádní sleva: Tahle super kvalitní společnost je díky propadu trhu v luxusním výprodeji

Aktuální propad trhu je strašákem pro nejednoho investora. Ať už se aktuálně dívají na svoje účty u brokera, nebo přemýšlí o věcech, které by teprve přijít mohly. V každém případě by se na první pohled mohlo zdát, že propad trhu je čistě negativní věc. Trochu zkušený investor ale ihned zbystří. Takováto situace samozřejmě přináší perfektní nákupní příležitost za mnohem lepší ceny!

Každý z nás nakupuje rád ve slevě. Tak proč by tomu mělo být jinak v případě investic?

Automobilový průmysl brzdí kde co. Došlo k zastavení a zpoždění výroby v souvislosti s problémy v dodavatelském řetězci, nedostatkem čipů pro moderní vozidla a nyní je tu vyhlídka na vyšší úrokové sazby, které zpomalují poptávku po úvěrech na nová vozidla. Třešničkou na dortu je, že automobilový průmysl je cyklický. To znamená, že záporný vývoj HDP v prvním čtvrtletí je pro domácí výrobce automobilů v USA, jako je GM $GM+1.0%, obzvláště negativní.

Jenže každá mince má dvě strany. Veškerá negativita tlačí dolů cenu akcií společnosti. A tím nám otevírá prostor pro výhodnější vstup do pozice!

V loňském roce společnost GM zvýšila své výdaje na elektromobily, autonomní vozidla a výzkum baterií na 35 miliard dolarů do roku 2025. Mary Barra, generální ředitelka GM, předpokládá, že do konce roku 2025 bude její společnost v Severní Americe vyrábět více než 1 milion elektromobilů ročně. Dále by do konce příštího roku měly být uvedeny do provozu dva závody na výrobu baterií. To je podle mě z dlouhodobého hlediska nesmírně pozitivní. U automobilky vždy rád vidím, když pochopí, že fosilní paliva nejsou do budoucna cestou a přestanou se elektromobilitě tak urputně bránit. 

Solidní slevička?

V posledním čtvrtletním dopise Barry akcionářům stojí za pozornost zejména to, že na model Chevy Silverado EV bylo učiněno více než 140 000 rezervací.  Barra představila model Silverado EV 2024 teprve v lednu. To je docela neuvěřitelný nárůst rezervací pro takový druh elektromobilu.

General Motors je také ve velmi krátkém období zatížen lockdowny skrz COVID-19 v Číně. V každém z posledních dvou let dodala společnost GM na největší automobilový trh na světě 2,9 milionu vozů (většinou se spalovacím motorem). Díky stávajícímu zviditelnění značky a infrastruktuře by společnost GM měla mít v Číně cestu ke značnému podílu na trhu s elektromobily.

Predikce analytiků vypadají vesměs pozitivně

Celkově společnost nevypadá aktuálně úplně k zahození. Já osobně tedy do pozice nevstupuji, protože mám již dost velkou expozici v automobilovém průmyslu v podobě jiných značek. Na watchlistu ji ale samozřejmě mít můžu 😁

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj názor na akcie na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 448 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

na druhou stranu co dneska není ve slevě 😅

co si budeme 🤷‍♂️ jen lituju, že nemám víc hotovosti 😅

klasický problémy 😃

Aktuálně se na trhu nachází spousta společností v propadu, které si tím říkají o nákup. Přiznám se ale, že $GM+1.0% pro mě není jedna z nich. Spíš to vidím na $AMZN-0.6% a $FB+0.5%

No, ale o těch se píše všude, zatímco právě tyhle kousky zůstávají skryty ve stínu

Třeba ten $FB+0.5% mě ale taky zlákal, přiznám se 😂

Chválím to, že buší do EV. Můj názor a lídru trhu tu ale už asi každý zná.. :D

Myslím, že už jo no 😂