S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

2 zajímavé lukrativní investice o kterých se zatím moc nemluví 🤔

Akciový trh se nachází v blízkosti nových maxim, což vede k tomu, že se mnohé růstové akcie obchodují za zvýšené ocenění. Je stále těžší najít silné společnosti s trvalou konkurenční výhodou, které se neobchodují za astronomické násobky zisků... 

 

 

 

Dvě akcie, které bych dnes koupil, jsou CarMax $KMX+1.2% a RH $RH+6.9%  (dříve známá jako Restoration Hardware). Tyto společnosti přinesly investorům skvělé výnosy, ale stále mají před sebou spoustu růstových příležitostí, které jim umožní dosahovat tržních výnosů ještě několik let. 
 

CarMax $KMX+1.2% 

Společnost CarMax je největším prodejcem ojetých vozidel v USA. Její široký výběr, konkurenceschopné ceny a prodejní proces vstřícný k zákazníkům přinesly investorům v posledním desetiletí trvalý růst tržeb a tržní výnosy. Společnost CarMax pokračuje v investicích do nových služeb, jako je okamžité oceňování online, které by měly dále posílit její náskok na trhu ojetých vozidel.

 

CarMax $KMX+1.2% má dvě důležité konkurenční výhody, o kterých by investoři měli vědět před nákupem akcií. Zaprvé, má obrovské množství dat, která může využít k růstu. CarMax každoročně ocení více než 8 milionů vozidel. Má nejen údaje o cenách, ale také údaje o vozidlech a aktivitě na webových stránkách na základě více než 300 milionů digitálních interakcí ročně.

 

Druhou výhodou jsou investice, které společnost CarMax vkládá do svého vícekanálového prostředí. Ve fiskálním roce 2021 zhruba 96 % zákazníků, kteří si u společnosti CarMax zakoupili vozidlo, zahájilo své hledání nejprve na webových stránkách společnosti. Spolu se závazkem společnosti CarMax, že nebude smlouvat o cenách, se zaměřuje na budování nejvíce zákaznicky orientované zkušenosti s nákupem vozu v automobilovém průmyslu.

 

Společnost CarMax $KMX+1.2% nedávno získala společnost Edmunds, která doplňuje novou službu okamžitého oceňování vozů online, kterou nedávno zavedla. Vedení společnosti věří, že do fiskálního roku 2026 se jí podaří prodat 2 miliony vozů ročně prostřednictvím maloobchodu a velkoobchodu dohromady. I v takovém případě by CarMax stále ovládal jen malý kousek trhu s ojetými vozidly. Vedení společnosti očekává dvouciferný roční růst tržeb, což odpovídá jejím dřívějším výsledkům.

 

S poměrem ceny k zisku (P/E) 19 se jedná o vynikající podnik se solidním konkurenčním příkopem, který se obchoduje s 20% slevou oproti průměrnému P/E indexu S&P 500, který zahrnuje nejlepší podniky na světě. Při této úrovni ocenění by společnost CarMax měla dlouhodobě dosahovat výnosů, které překonávají tržní hodnoty.

 

RH $RH+6.9% 

Zaměření společnosti RH na budování luxusních fyzických prodejen neboli galerií ukazuje, že správný koncept kamenných prodejen může fungovat i v dnešním maloobchodním prostředí, kde v posledních letech vzrostl podíl výdajů na e-commerce na celkových maloobchodních výdajích. Společnost $RH+6.9% však není na těchto prodejnách zcela závislá, protože provozuje také kanál e/commerce. Během pandemie se růst tržeb zrychlil a dynamika společnosti pokračovala i ve druhém fiskálním čtvrtletí roku 2021, kdy tržby meziročně vzrostly o 39 %.

 

$RH+6.9% těží ze své prémiové značky na trhu s domácími potřebami, ale právě teď je tato akcie vhodná ke zvážení nákupu z jiného důležitého důvodu. Výdaje na bydlení zůstávají do roku 2021 poměrně silné. Je to důsledek trendu migrace z předměstí, který vede k nárůstu vlastněné plochy a poptávky po nábytku. 

 

Věříme, že údaje a současné trendy podporují argument o dlouhodobější a udržitelnější postupné změně spotřebitelských výdajů na bydlení," uvedl generální ředitel Gary Friedman ve zprávě o výsledcích společnosti za 2. čtvrtletí.

 

Vedení společnosti má ambiciózní plány na rozšíření firmy na jednu z nejlepších spotřebitelských značek na světě. $RH+6.9% v současné době pokrývá řadu designových kategorií, včetně RH Interiors, RH Baby & Child, RH Ski House, RH Beach House a dalších kategorií. V příštím roce plánuje uvést na trh RH Contemporary, kromě toho v příštím desetiletí plánuje RH Couture, RH Bespoke, RH Color, RH Antiques & Artifacts a další.

 

Vedení společnosti plánuje v dlouhodobém horizontu dosáhnout celosvětových tržeb ve výši 20 až 25 miliard dolarů, což ukazuje na dlouhou dráhu růstu ve srovnání s jejími sledovanými tržbami ve výši 3,5 miliardy dolarů. Akcie se obchodují za P/E 27, což je spravedlivá cena pro podnik s tak velkou příležitostí k růstu.

 

Varování: tohle není investiční doporučení, tak se prosím řiďte vlastním rozumem.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Tak další víkend se očividně nudit nebudu 😎

nice 😄

To jsem četl, hezká práce 😄