S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Tieto 2 rastové akcie vám môžu premeniť 25 000 na 100 000

Rastové akcie sú v poslednom čase pod tlakom a krátkodobá neistota môže vystriedať dlhodobú príležitosť. Pri súčasných cenových úrovniach by investovanie do zdravých podnikov a s motívom dlhodobého držania mohlo priniesť fantastické výnosy. Títo priemyselní inovátori by vám mohli pomôcť vytvoriť si naozaj kvalitné rastové portfólio.

Investovanie do zdravých podnikov môže priniesť dlhodobo zisky.

Nedávne turbulencie na trhu znamenajú, že niektoré neuveriteľne sľubné akcie sa teraz obchodujú s obrovskými zľavami a sú pripravené priniesť trpezlivým investorom veľké zisky. S ohľadom na to si prečítajte ďalej a pozrite sa na dve akcie, ktoré do roku 2030 dokážu premeniť investíciu 25 000 USD na 100 000 USD.

1. Airbnb $ABNB-1.0% 

Airbnb prinieslo ďalšie kolo fantastických výsledkov s nedávno zverejnenou správou o zisku za prvý štvrťrok. Špecialista na krátkodobé prenájmy zaznamenal medziročný nárast výnosov o 74 % na približne 1,5 miliardy USD v prvom štvrťroku a jeho čistá strata vo výške 19 miliónov USD v tomto období bola len zlomkom straty 1,2 miliardy USD, ktorú vykázal v prvom štvrťroku 2021 a stratu 292 miliónov dolárov, ktorú vykázala v štvrťroku 2020. Akcie zaznamenali pekný skok po lepších výsledkoch, ako sa očakávalo, ale pozitívny impulz sa ukázal byť krátkodobý. 

Keďže trh ako celok a najmä rastové akcie zaznamenali v poslednom čase volatilné obchodovanie, Airbnb sa takmer okamžite vzdalo rastov cien akcií po dosiahnutí zisku. Môže byť sklamaním vidieť, že sa akcie nepresadzujú, aj keď podnik vykazuje skvelú výkonnosť, ale táto dynamika vytvára príležitosť vybudovať si väčšiu pozíciu vo fantastickej spoločnosti s dlhodobým potenciálom. Vzhľadom na to, že spoločnosť má hodnotu zhruba 10-násobku tohtoročných očakávaných tržieb a 49-násobku očakávaných ziskov, stále ide o akcie závislé od rastu a v blízkej budúcnosti by mohli zaznamenať nerovnomerné obchodovanie. Na druhej strane, obchod prináša úžasné výsledky a akcie vyzerajú celkom lacno, keď sa na ne pozeráme cez optiku dlhodobého potenciálu expanzie Airbnb. Airbnb už má trhovú kapitalizáciu zhruba 80 miliárd dolárov, ale stále to môžeme brať ako zlomok jeho dlhodobého potenciálu. S poprednou spoločnosťou v odvetví, ktoré je pripravené na pokračujúcu expanziu, si analytici myslia, že štvornásobné zvýšenie súčasnej ceny akcií zo súčasných úrovní do roku 2030 sa skutočne ukáže ako konzervatívny cieľ pre Airbnb. 

2. PubMatic $PUBM+5.2% 

PubMatic je programová reklamná spoločnosť s platformou, ktorá pomáha automatizovať umiestňovanie reklám s cieľom lepšie osloviť hodnotné cieľové publikum. Akcie klesli zhruba o 70 % v porovnaní s ATH, ktoré dosiahli v marci 2021, ale hodnotenia a očakávania spoločnosti tvrdia, že je v dobrom stave, aby sa vrátila späť a trpezlivým investorom priniesla fantastické výnosy. Spoločnosti zaoberajúce sa digitálnou reklamou čelili za posledný rok náročným prevádzkovým podmienkam. Zmeny, ktoré spoločnosť Apple vykonala v údajoch, ktoré možno zbierať od používateľov jej mobilného operačného systému, priviedli toto odvetvie do zacyklenia a investori sa vo všeobecnosti stávajú averznejšími voči technologickým akciám závislým od rastu. Nedávne správy, že americká ekonomika v prvom štvrťroku tohto roka skutočne klesla o 1,4 %, naznačujú, že PubMatic sa tento rok potýka s menej ako ideálnymi makroekonomickými podmienkami. Zdá sa však, že špecialista je stále pripravený ťažiť z dlhodobého rastu odvetvia digitálnych reklám. 

Výdavky na reklamu sa stále presúvajú zo starých distribučných kanálov smerom k digitálnym a PubMatic má dobrú pozíciu na využitie príležitostí súvisiacich s týmto trendom. S trhovou kapitalizáciou menšou ako 1,2 miliardy USD je to stále relatívne malá spoločnosť, ktorá je schopná zabezpečiť prudký rast. A čo viac, spoločnosť už vykazuje konzistentné zisky a akcie vyzerajú lacno, obchodujú sa zhruba za 3,7-násobok tohtoročných očakávaných tržieb a 24-násobok očakávaných ziskov. PubMatic uzavrel svoj posledný úplný fiškálny rok s hrubou maržou 74 % a maržou čistého príjmu 25 %. Tento výkon poukazuje na silný potenciál rastu ziskov, keďže spoločnosť naďalej priťahuje nových zákazníkov a zvyšuje výdavky tých, ktorí už využívajú jej reklamnú platformu. 

Rovnako ako v prípade Airbnb sú hodnotenia analytikov totožné, že akcie PubMatic skutočne do roku 2030 porastú výrazne viac ako štvornásobne oproti súčasnej cene, avšak do roku 2030 je ešte veľa času a preto treba byť opatrný a pred investovaním si ešte spraviť vlastný širší prieskum. Môj osobný názor je, že Airbnb by som sa nebál z pohľadu investora, avšak je to len môj názor a nie investičná rada. Pri písaní tohto príspevku som čerpal z Fool.

Tak ktorá?

Votează pentru a vedea rezultatele! 9 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Logare în Bulios

Conectează-te și urmărește-ți acțiunile favorite, creează un portofoliu și discută cu alții


Nu ai un cont? Alătură-te nouă

Pokud bych měl dle ankety zvolit jen jednu, tak určitě $ABNB-1.0%. Ač mám s tím systémem jako takovým několik problémů, tak byznysu věřím

Áno ja takisto keby mám vybrat voľba je jasna

čo poviete na vyber? @petervalik22 @adamven12

4X do 8 rokov ano?

$ABNB-1.0% za mňa určite a ten $PUBM+5.2% si musím naštudovať