S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

3 dividendové akcie s ultra-vysokým výnosem až ke 12 %

Jednou ze strategií, jak úspěšně vybudovat bohatství, je investovaní do akcií s ultra vysokým dividendovým výnosem. Vzhledem k tomu, že společnosti, které pravidelně vyplácejí dividendu, jsou často ziskové, prověřené časem a mají transparentní výhled růstu, jsou právě tím typem akcií, ke kterým se investoři v období zvýšené volatility na trhu hrnou. Následující tři dividendové akcie mají výnos minimálně 7%.

3 akcie s ultra vysokou dividendou

AGNC Investment Corp: výnos 11,75 %

První dividendovou akcií je hypoteční investiční fond (REIT) AGNC Investment Corp $AGNC+1.1%. AGNC je měsíčním vyplácečem dividend, který v průměru dosahoval dvouciferného výnosu ve 12 z posledních 13 let. Přestože cena akcií společnosti od jejího debutu na burze před 14 lety klesla o 36 %, investoři dosáhli celkového výnosu 351 %, pokud započteme vyplácené dividendy. 

AGNC Investment Corp má jednu z nejvyšších dividend na trhu 

Hypoteční REIT, jako je AGNC, se snaží půjčovat si peníze za co nejnižší krátkodobou sazbu a tento kapitál využívat k nákupu dlouhodobých aktiv s vyšším výnosem, jako jsou cenné papíry kryté hypotékami (MBS). Dalším velkým klíčem k úspěchu AGNC Investment je setrvání u agenturních cenných papírů. Na konci března bylo 66,9 miliardy dolarů z 68,6 miliardy dolarů investičního portfolia společnosti v agenturních aktivech. "Agenturní" cenné papíry jsou kryty federální vládou v nepravděpodobném případě selhání. 

Alliance Resource Partners: Výnos 7,95 %

Druhou dividendovou akcií s ultravysokým výnosem je uhelná společnost Alliance Resource Partners $ARLP+1.7%. Ano, těžební společnost. Navzdory tomu, že akcie uhelných společností byly smazány vysokou úrovní zadlužení a výrazným poklesem poptávky v důsledku výluk souvisejících s pandemií, se společnosti Alliance Resource Partners daří. Od první veřejné nabídky akcií (IPO) v srpnu 1999 se akcie společnosti Alliance Resource Partners více než zečtyřnásobily. Pokud však započteme neuvěřitelnou dividendu společnosti, dosáhla od svého vstupu na burzu celkového výnosu téměř 2 200 %.

Alliance Resource Partners vrací akcionářům spoustu hodnoty 

Přestože akcie uhelných společností čelí těžkému ústupu vzhledem k tomu, že většina zemí se zaměřuje na snižování uhlíkové stopy a boj proti klimatickým změnám, má Alliance Resource Partners několik výhod. Společnost má například poměr dluhu k vlastnímu kapitálu 36,8 %, což je podstatně méně než u jejích konkurentů. Historicky konzervativní přístup managementu k výdajům umožnil společnosti Alliance Resource Partners finanční flexibilitu v době, kdy mnoho jejích kolegů tento luxus postrádá.

Společnost Alliance Resource Partners však není jen o uhlí. Společnost vlastní také licenční poplatky za ropu a zemní plyn. Třešničkou na dortu všeho je, že vedení společnosti předpokládá zvýšení distribuce o 10 až 15 % čtvrtletně po zbytek roku 2022. Akcie uhelných společností možná nejsou sexy investicí, ale Alliance Resource Partners i nadále nachází způsoby, jak svým akcionářům přinášet výhody.

Sabra Health Care REIT: 8,06% výnos

Poslední výnosnou akcií s velkým výnosem je Sabra Health Care REIT $SBRA+0.8%. Výnos společnosti ve výši 9,1 %. Ke konci březnového čtvrtletí Sabra vlastnila a pronajímala 416 zdravotnických nemovitostí po celé zemi. Konkrétně se portfolio společnosti Sabra skládá z pečovatelských zařízení a domovů pro seniory.

Sabra Health Care REIT pronajímá zdravotnické nemovitosti

Jak asi tušíte, společnost Sabra měla v počátečních fázích pandemie velké problémy. Wall Street a investoři měli jasné obavy, že společnost nedostane od svých nájemců nájemné. Nepomohlo ani to, že senioři byli COVID-19 zasaženi více než jiné věkové skupiny. Naštěstí se většina řečí o nejhorším scénáři týkajících se společnosti Sabra nikdy nenaplnila. Do března 2022 společnost vybrala 99,5 % předpokládaného nájemného a od začátku loňského roku jsme také svědky poměrně stabilního oživení v míře obsazenosti komunit pro kvalifikovanou péči a bydlení pro seniory.

Pokud potřebujete ještě jeden dobrý důvod, proč dlouhodobě věřit společnosti Sabra Health Care REIT, vezměte v úvahu následující: populace boomerů stárne a v příštích letech a desetiletích bude pravděpodobně vyžadovat další péči. Do budoucna by se měla cenová síla společnosti Sabra v oblasti pronájmu jen zlepšovat.

Případnou ztrátu kapitálového výnosu u těchto akcií kompenzuje vysoká dividenda. Nezapomínejte ale, že nejvyšší výnos nutně neznamená tu nejlepší investici! Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Jednotlivým akcií se věnoval analytik Sean Williams.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 586 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

těch skoro 12 % na  $AGNC+1.1% je celkem lákavých

dividenda 12 % se jen tak nevidí :))

nevim no, tady aby se člověk rozhodoval mezi kapitálovým výnosem a dividendou

@standasocha vy máte přece rád ty vysoké výnosy, co říkáte na tyto akcie...? :)