S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Akciové trhy podhledem největšího správce aktiv na světě společností BlackRock

Na finanční trzích působí hned celá řada institucí. Za tu ale vůbec největší je považována právě společnost BlackRock $BLK+0.6%, která spravuje aktiva v hodnotě 9,57 bilionu dolarů. Jean Boivin, vedoucí investičního institutu BlackRock se nyní s investory podělil o svůj výhled a radí, kam konkrétně investovat peníze. 

Společnost BlackRock je největším správcem aktiv na světě 

Komentář k akciím

Ačkoli rostoucí úrokové sazby a nejistější růstové prostředí nejsou pro akcie skvělou zprávou, Boivin je ohledně akcií optimističtější, než by se mohlo zdát z širšího pohledu. Na začátku letošního roku, kdy trh začal prodávat, zvýšil hodnocení akcií, protože reálné sazby jsou nízké, růst zůstává silný a ocenění kleslo. 

Boivin tedy doporučuje nadvážit akcie a zastává názor, že Federální rezervní systém nebude zvyšovat úrokové sazby příliš vysoko, protože nechce způsobit prudký pokles úrokových sazeb. recesi. "Domníváme se, že Fed nakonec nezvýší sazby nad neutrální úroveň, tedy úroveň, která ani nestimuluje, ani nesnižuje ekonomickou aktivitu," uvedl. "Domníváme se, že konečný součet zvýšení sazeb bude vzhledem k úrovni inflace historicky nízký. To znamená, že stále upřednostňujeme akcie před pevným výnosem."

Top 10 největších správců aktiv na světě

Na jakých trzích investovat 

Boivin navíc dává přednost akciím rozvinutých trhů před akciemi z jiných regionů, a zejména je nakloněn americkým a japonským akciím. Mezitím se stal medvědím ohledně čínských akcií a snížil jejich hodnocení na "neutrální" a investorům vzkazuje, aby snížili své alokace. "Vyhlídky růstu Číny, druhé největší ekonomiky světa, se rychle zhoršují uprostřed rozsáhlých výluk ve snaze zastavit šíření Covidu," uvedl. "Zahraniční investoři by mohli čelit většímu tlaku, aby se vyhýbali čínským aktivům z regulačních nebo jiných důvodů" - včetně vztahů Číny s Ruskem.

Názor Boivina mě vlastně utvrdil v tom, že americké akcie dávají smysl a i přes nepříznivé předpovědi by se jim v následujících letech mohlo dařit nadmíru dobře. Na druhou stranu mi dělá starosti Čína, kde jsem také v menší míře zainvestován a tamní situace nevypadá vůbec dobře. 

Nejedná se o investiční doporučení ale o přepis názoru vedoucího pracovníka institutu BlackRock. Boivinuv pohled zpracoval analytik Marley Jay z portálu BussinesInsider. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 586 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Investujete někdo do japonských akcií?

Warren Buffett ano :DD

Ani pořádně nevím, jaké akcie nebo společnosti to jsou.... :)

Jen aby nás ještě nepotkala nějaká ta recese :/

doufejme, že se tomu ekonomika vyhne