S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

BlackRock zareagoval na konšpiračné teórie ohľadom participácií na krachu Luny, čo povedal investorom?

Na sociálnych sieťach sa šíria informácie, v ktorých sa okrem iného hovorí, že BlackRock $BLK+0.6% a Citadel sa zapríčinili na krachu $LUNAUSD a TerraUSD. Token UST sa naďalej výrazne odchyľuje od svojej hodnoty 1 USD a Luna zaznamenala rekordný prepad z ATH 120 USD na hodnotu pod 1 USD.

Spoločnosť BlackRock

Citadel Securities a BlackRock odmietli fámy, že boli za nedávnym pádom tokenu LUNA a UST. Obe investičné spoločnosti reagovali na informácie, že krach zosnovali oni, čo sa šírilo na sociálnych sieťach.

BlackRock tweetoval, že nemá nič spoločné s kolapsom UST a že s UST neobchoduje. Citadel Securities poslala e-mail do Forbes, v ktorom tiež popiera akúkoľvek účasť na TerraUSD. BlackRock poslal samostatný e-mail, v ktorom uviedol to isté.

Veľa sa diskutovalo o tom, prečo sa spolu s tokenom LUNA zrútil aj algoritmický stablecoin UST. Niektorí trhoví investori a analytici uviedli, že za krachom stoja BlackRock a Citadel, pričom tvrdili, že „hneď ako BlackRock investoval do Circle (emitent USDC), $UST sa stal konkurentom, čo im nezhralo do karát.

Ich teória je nasledovná: firmy si požičali veľké množstvo bitcoinov, časť predali na nákup UST a zvyšok dali do shortu LUNA. Potom vypustili UST na Curve, čo spôsobilo problémy s likviditou.

Spoluzakladateľ a generálny riaditeľ OnChain Capital Ran Neuner hovoril o týchto fámach vo svojej šou a povedal, že požiadal predstaviteľov, aby prišli a rozprávali sa o tom priamo. Citadel poslala Ranovi e-mail, v ktorom dôrazne uviedla, že neobchoduje so stablecoinmi, vrátane UST. 

Krach dokonca upútal pozornosť americkej ministerky financií Janet Yellenové, ktorá požiadala o reguláciu stablecoinov do konca roka. Je jasné, že udalosti na kryptotrhu začínajú mať širšie dôsledky na trh, najmä keď vstupuje viac investorov a inštitúcií. V dôsledku toho pravdepodobne dôjde k ďalšej regulácii.

Stoja za tým?

Vote to see the results! 6 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nič iné sa popravde asi ani nedalo čakať...či?

keď v tom nemajú prsty mohli isť na to stretnutie nie?

možno maju plne ruky práce so shortovanim luny haha