S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Tyhle 3 akcie aktuálně investoři z Wall Street bez rozmyslu nakupují

S&P 500 v mínusu o 17 %. Dow Jones 27 % pod ATH. Podle dostupných dat dochází k poklesu okolo 20 % jednou za pět až deset let. Nemusím vám tedy asi vysvětlovat, proč je aktuální situace investory vnímána jako luxusní nákupní příležitost. Není však úplně nutné jen hledat akcie, které jsou v největším propadu. Prostě to lze považovat za možnost nakoupit lépe. Našel jsem 3 akcie, které dle analytiků a odborníků z Wall Street přesně toto splňují a oni je agresivně přikupují. 

Investoři na Wall Street a jejich obchody jsou bedlivě sledovány celým finančním světem

PayPal

První společností, o které se investoři zmiňují je PayPal $PYPL-0.1% 

PayPal po vstupu na burzu v roce 2015 ukázal svůj potenciál naprosto dominantním způsobem. Vzrostl téměř o 400 %. Jenže od té doby tak trochu narazil do zdi a sotva překonává průměr trhu. 

Nyní však akcie PayPal od začátku roku navíc klesly o 60 . Pokud jste tedy měli pocit, že jste předtím zmeškali loď, je podle Wall Street čas nastoupit na palubu. Cena za akcii je nyní nižší, než byla v březnu 2020, kdy se trh zhroutil kvůli začátku pandemie.

 Z pohledu čísel je na poklesu společnosti PayPal nejvíce ohromující její současné ocenění. Obchoduje se za jednu z nejlevnějších valuací poměru ceny k volným peněžním tokům, za jakou se kdy obchodovala. A z pohledu poměru ceny k prodejům (P/S) nikdy nebyla levnější. Zdá se, že investorům se zamlouvá. Já osobně mám ale s PayPalem trochu filozofický problém. Zdá se mi totiž, že dřív nebo později musí dojít k drastické revoluci na poli těchto klasických platebních metod a prostředníků. 

Zdá se však, že Wall Street společnosti celkem věří. A pokud se nepletu, tak spousta uživatelů i tady na Buliosu je PayPalu dost nakloněna. Ti třeba budou vědět víc. 🚀

69 % za rok. Tomu říkám solidní sešup

Mercado Libre

Druhou společností, která se WS zamlouvá je podle všeho často zmiňované MercadoLibre $MELI+1.4% 

Podle analytiků nemusíte příliš přemýšlet o nákupu akcií MercadoLibre za jejich současnou cenu. Budoucí odměna daleko převyšuje cenu, kterou trh po investorech požaduje. Aktuálně je její hodnota o 60 % nižší než její historické maximum. Ale i když je tento pokles obrovský, stále se jedná o akcie, které trh porážejí - od vstupu na burzu před 15 lety vzrostly o více než 2 600 %.

Pokud byste chtěli koupit akcie MercadoLibre při ocenění P/S pod pět, v historii byste je mohli koupit pouze ve dvou obdobích - během Velké recese a právě teď. Přesně tak, akcie MercadoLibre nebyly tak levné už více než deset let.

Když se společnosti potýkají s problémy, spravedlivě se obchodují za nízké ocenění. Poslední čtvrtletní finanční výsledky společnosti MercadoLibre však neukazují na skomírající podnik. Naopak, tržby za první čtvrtletí roku 2022 meziročně vzrostly o 63 %, počet aktivních účtů se zvýšil o 15 % a hrubý objem zboží po očištění o měnové výkyvy (hodnota položek prodaných na jeho tržišti) vzrostl o téměř 32 %.

Celkový objem plateb na Mercado Pago se meziročně zvýšil o 81 % a přesáhl 25 miliard dolarů. Důležité je, že 68 % tohoto objemu plateb proběhlo mimo vlastní portál elektronického obchodu společnosti MercoLibre. To znamená, že Mercado Pago získává široké přijetí. Koho by tedy lákal tento často zmiňovaný Jihoameričan, neměl by podle Wall Stret váhat.

Nejlevnější ocenění za posledních 10 let!

Crocs

Tržby značky Crocs $CROX+1.9% za první čtvrtletí roku 2022 meziročně vzrostly o 18,5 % na 542 milionů dolarů. Společnost však nedávno získala další společnost Hey Dude, kterou po část čtvrtletí vlastnila a která jí přidala další tržby ve výši přibližně 115 milionů USD. Ač se může tato společnost vzhledem ke svému produktu zdát poněkud zábavná, realita je úplně jinde. Ve skutečnosti je to docela brutální žral ve vodách finančního trhu. A žralok cítí krev... 🦈

Opět historické ocenění

Crocs očekává, že v roce 2022 dosáhne tržeb ve výši 3,5 miliardy dolarů - o více než 50 % více než v roce 2021. Část těchto příjmů pochází z akvizice společnosti Hey Dude za 2,5 miliardy dolarů, takže celkové tempo růstu berte s rezervou. Stále však očekává organický růst o více než 20 %.

Akcie Crocs se v posledních měsících propadly o 70 % a jejich tržní kapitalizace nyní činí pouhých 3,4 miliardy dolarů. Jinými slovy, společnost Crocs je zisková, její tržby rostou o více než 50 % a obchoduje se za méně než čtyřnásobek letošního upraveného provozního zisku. Těžko byste nyní hledali zajímavější kombinaci růstu a hodnoty, než jsou akcie Crocs.

To byl výčet tří společností, které podle dostupných článků, dat a souhrnů právě teď doporučuje významná část analytiků a investorů z Wall Street. Všechny tři se nacházejí na historickém ocenění. Minimálně jen z toho důvodu stojí za pozornost.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn akcií na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 457 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

$PYPL-0.1% , predpokladám rast do konca roka a prijemný vstup za tuto cenu. $MELI+1.4% je stale drahá akcia. $CROX+1.9% , ten ich business model sa mi nie celkom paci. Co robia? Gumene šľapky, ktoré dokaze za par centov napodobniť cinan? Hľadám spoločnosť s unikátnym modelom businessu. Ale možno sa mýlim a spoločnosť profituje aj z iných odvetvi.

Předpokládám, že by se investoři nehrnuli do společnosti, jejíž moat by byl produkt okopírovatelný v řádech minut a s výrobní cenou v centech :D

Ok pozrel som sa na výrobky. Nuž 120 dolárov originál crocs 16 dolárov originál Čína. Neviem teda... 😀

Rád mezi nimi vidím ten $PYPL-0.1% :))

yes, team $PYPL-0.1% :D

Myslel jsem si, že vy dva přijdete 😂

$PYPL-0.1% jasná volba

Toho názoru je tady myslím docela dost lidí

Já si to ale odpustím. Prostě věřím, že přijde něco jiného

$CROX+1.9% vypadá, že má nakročeno docela solidně. Ale ještě nedávno bych si myslel, že to zákonitě musí být meme stock 😂

Reálně už mě to taky napadlo. A myslím si, že je jen otázka času, než na to WSB přijdou 😂

No tak to aby jsme tam byli včas... 🔥🚀😂

$MELI+1.4% se zmiňuje fakt hodně, možná na to mrknu...

Yeees 🔥🔥