S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Amazon a další 2 akcie, které jsou připraveny po výprodejích přinášet super výnosy

Posledních pár dní a týdnů nebylo při pohledu na moje portfolio jednoduché, ale jak jsem se mohl přesvědčit zde na Buliosu, nejsem v tom naštěstí sám. Dnes je již situace jiná. Je možné, že se výprodeje zastavily. K vidění bylo mnoho slev, kterých jsem v případě jedné firmy z tohoto výběru nemohl odolat. Pojďme se podívat na 3 společnosti, na jejichž nákupu při slevě můžete v budoucnu dobře vydělat. 

Amazon se dostal na úrovně, které jsou pro mnoho investorů mnohem zajímavějšími než  spdříve.

1. Okta $OKTA-1.0% 

za poslední rok klesla akcie Okta o 57 %, zdroj: Google

Okta se zabývá kybernetickou bezpečností. Společnost nabízí způsob, jak zajistit, aby se do sítě přihlašovali pouze oprávnění uživatelé, ať už jde o zaměstnance nebo zákazníky společnosti.

Takové služby byly potřeba už před vypuknutím COVID-19, ale když během pandemie začaly miliony lidí pracovat z domova, potřeba takových bezpečnostních opatření vzrostla. A stále roste. Předpokládá se, že tržby společnosti Okta v tomto fiskálním roce vzrostou o 37 % a v příštím roce o téměř 34 %. Ačkoli je společnost stále ztrátová, růst v příštím roce by měl tuto ztrátu výrazně snížit a v dohledné době by měla dosáhnout zisku.

I tak toto tempo pokroku v poslední době na investory nedělá dojem. Akcie od listopadu klesly o 66 % a právě tento měsíc dosáhly nového 52týdenního minima.

Zdá se však, že vedení společnosti Okta, které se týká rozsáhlého výprodeje z technologického sektoru, vychází ze špatné myšlenky. Tou je předpoklad, že s tím, jak poleví pandemie koronavirů, poleví i poptávka po bezpečných přihlašovacích údajích. Což tak nebude. Pokud něco, tak stále roste. Ve zprávě společnosti Arkose Labs o stavu podvodů v roce 2021 zaznamenala tato organizace zabývající se prevencí digitálních podvodů na začátku loňského roku 70% nárůst falešných registrací nových účtů a dodala, že takzvané ‚‚credential stuffing" představovalo 29 % všech sledovaných kybernetických útoků.

Společnost Mordor Intelligence proto odhaduje, že trh správy digitálního ověřování poroste v letech 2018 až 2026 průměrným ročním tempem 22 %. Společnost Okta již prokázala, že je více než schopna získat více než spravedlivý podíl na tomto růstu trhu.

2. Amazon $AMZN-0.4% 

za poslední rok klesla akcie Amazon o 30 %, zdroj: Google

Pokud chcete důkaz, že i ty nejoblíbenější akcie na trhu jsou někdy schopny upadnout v nemilost, tak se podívejte na Amazon. Ten se obchoduje od začátku níže o téměř 35 %.

Vyšší náklady na pohonné hmoty, materiál a pracovní sílu mohou být pro společnost, jako je Amazon, která navzdory své velikosti hospodaří s papírově nízkými ziskovými maržemi, vyloženě problematické. A jak vysvětlil finanční ředitel Brian Olsavsky na konferenci Amazonu, která se zabývala neuspokojivými výsledky za první čtvrtletí: ‚‚Náklady na pohonné hmoty jsou přibližně jedenapůlkrát vyšší než ještě před rokem. V kombinaci s meziročním nárůstem mzdové inflace tyto inflační tlaky přidaly ve srovnání s loňským rokem přibližně 2 miliardy dolarů dodatečných nákladů."

Pro představu, společnost dosáhla v daném čtvrtletí provozního zisku ve výši 3,7 miliardy dolarů, což je navzdory vyšším tržbám o více než polovinu méně než v předchozím roce. Navíc jediným ziskovým podnikem, který Amazon v minulém čtvrtletí řídil, byla jeho cloudová služba Amazon Web Services. Jeho online maloobchodní činnost zaměřená na spotřebitele byla za tři měsíce končící v březnu ve skutečnosti ztrátová.

Proč tedy do akcií vstupovat právě teď? Protože je to Amazon. Toto ostatně uvedl generální ředitel Andy Jassey ve zprávě za první čtvrtletí: ‚‚Dnes, kdy se již nehoníme za fyzickou nebo personální kapacitou, se naše týmy soustředí na zvyšování produktivity a nákladové efektivity v celé naší síti pro realizaci zásilek."

3. Adobe $ADBE-0.8% 

za poslední rok klesla akcie Adobe o 15 %, zdroj: Google

Většina investorů si možná neuvědomuje, že společnost Adobe je dnes mnohem víc než jen Photoshop a soubory pdf. Nabízí plnohodnotné platformy, které pomáhají klientům na podnikové úrovni vytvářet a optimalizovat webové stránky a online reklamní kampaně, a ano, také vytvářet digitální fotografie a obrázky. Platforma s názvem Experience Cloud umožňuje svým zákazníkům nejen spravovat a propagovat stránky elektronického obchodu, ale také shromažďovat a analyzovat data o jejich uživatelích a návštěvnosti. Dokonce může svým podnikovým uživatelům pomoci změnit vzhled webu tak, aby vyhovoval různým návštěvníkům.

Druhá platforma, Creative Cloud, je nástroj pro tvorbu a vylepšování digitálních obrázků, který dokáže s fotografií udělat více, než si většina lidí kdy myslela. Ani jedné z těchto nabídek se nic jiného nevyrovná. Ani v těžké ekonomické situaci se klienti nemohou jednoduše vzdát přístupu k těmto nástrojům.

Tyto platformy se většinou spíše pronajímají, než aby se přímo prodávaly, a jsou k dispozici spíše jako cloudová aplikace než stažený software. Konečným výsledkem je rostoucí míra opakujících se příjmů. Změna obchodního modelu společnosti však neomezuje její růst. Analytici očekávají, že růst tržeb o 13 % v letošním roce se zrychlí na téměř 15 % v příštím roce a že podobně poroste i zisk.

Vzhledem k takovému konzistentnímu pokroku je 44% pokles akcií od listopadu příležitostí, jak se k nim připojit za výhodnou cenu.

Osobně vlastním akcie Amazonu a jsem rád, že tento pokles přišel. Naskytla se fajn příležtitost ke zvětšení pozice za výhodnou cenu. Jak to máte vy, přikoupili jste nějakou z těchto akcií, nebo vás aspoň nějaká zaujala? Budu se těšit v komentářích 😄.

Upozornění: Autorem původní analýzy je James Brumley, nejedná se o investiční doporučení. Nejsem profesionální investor.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Škoda, ten dnešek to kazí, chtěl jsem udělat ještě nějaký nákupy :// :D

hele třeba se dočkáš ještě v pondělí 😆

uvidíme, uvidíme :)

$OKTA-1.0% jsem doteď neznal, díky za rozšíření obzorů

$AMZN-0.4% tohle prospělo 👍

využil jsi to? 😃

ale jo, jen škoda že není víc kapitálu 🤷‍♂️