S&P 500 ^GSPC 5,061.39 -1.07%
Tesla TSLA $183.98 -5.19%
Microsoft MSFT $393.30 -2.23%
Alphabet GOOG $166.00 -1.13%
Amazon AMZN $179.38 -0.87%
Nvidia NVDA $872.95 -0.53%
Apple AAPL $172.65 -0.49%
Meta META $433.78 +0.27%

Teh 5 najboljših zalog Dow Jonesa, ki jih lahko kupite zdaj

Če menite, da je trg dosegel dno in da ne more več nižje, je ta članek namenjen vam, saj izpostavlja pet najboljših delnic v indeksu Dow Jones, ki so podcenjene in imajo potencial za rast ali pa se jim bo v prihodnosti dobro godilo. Nekatere delnice Dow imajo ugodne priložnosti za nakup, saj so zelo kakovostne in imajo potencial za rast v prihodnosti. Boste katero od njih izkoristili?

Kot kaže slika, Microsoft uvrščam med vodilne delnice indeksa Dow Jones.

Seveda ne trdim, da je trg dosegel dno. V nasprotnem primeru lahko članek služi kot navdih, ki ga je mogoče izkoristiti v prihodnosti. Zlahka vidim, da se bo ta trend nadaljeval in da bodo mali vlagatelji v strahu pred nadaljnjimi izgubami sredstva namenili varnejšim vrednostnim papirjem in blagu. Klasična nenaklonjenost tveganju je najverjetnejši rezultat po razprodaji na delniških trgih, saj vlagatelji med medvedjimi trgi običajno shranijo svoj denar na varnih mestih.

Te delnice so med najuspešnejšimi opcijami v indeksu Dow Jones:

1 .Microsoft $MSFT-2.2%

Upam si trditi, da vsi, ki v svojem življenju niso poznali ali vsaj dostopali do enega od omenjenih programov, poznajo Microsoftove izdelke.

Microsoftova tržna kapitalizacija je od začetka leta padla pod 2 bilijona dolarjev-2.2% in se je zmanjšala za skoraj 20 %. Ne morem si predstavljati, da se bo delnica MSFT-2.2% še naprej zmanjševala. Microsoftova raznolika ponudba strojne in programske opreme je omogočila brezhibno petletno skupno letno stopnjo rasti prihodkov iz poslovanja v višini 26,27 %.

Poleg tega je Microsoftova bilanca stanja trdna, kar mu omogoča, da delničarjem izplačuje dividende in odkupuje delnice. Zato sem naklonjen Microsoftovim delnicam, ker menim, da imajo lastnosti, s katerimi lahko dosežejo boljše rezultate na vprašljivem delniškem trgu.

  • Največje kratkoročno tveganje vidim v zaprtju nekaterih kitajskih tovarn, kjer se družba MSFT-2.2% boji poslabšanja rezultatov v smislu proizvodnje in prodaje strojne opreme.
  • Vendar je zaradi svoje ključne vloge v oblaku in drugih delih industrije programske opreme postalo eno največjih in najmočnejših podjetij na svetu, zato me njegova prihodnost po naslednjem četrtletju sploh ne skrbi.

2. Apple $AAPL-0.5%

Tako kot pri Microsoftu se tudi pri Applu ne bojim reči, da je nekaterim od vas linija izdelkov neznana.

Delnica družbe Apple $AAPL-0.5% je od začetka leta padla za skoraj 15 %, kar je presenetljivo. To je podjetje s trdnim tržnim položajem in 34,28-odstotno medletno rastjo dobička iz poslovanja. Poleg tega so družbi Apple strategija in raznolikost izdelkov ter ekonomija obsega (bruto marža 43,32 %) omogočili doseganje "neomejene" dobičkonosnosti. Trg je še vedno negativno naravnan do delnice zaradi zaskrbljenosti v zvezi z globalno dobavno verigo.

Vendar pa morajo udeleženci na trgu opozoriti, da je pridobivanje virov in tretjih oseb ena od prednosti podjetja Apple, saj mu omogoča, da omeji težave v dobavni verigi. Poleg tega bi lahko prestrukturiranje Applove storitvene enote za boljše rešitve za pretakanje in oglaševanje znatno izboljšalo njene dolgoročne možnosti.

Njegova trenutna cena (147,11 dolarja za delnico) je očitno slaba za tehnološkega kolosa. Po sredinem trgovanju je Apple izgubil prvo mesto na lestvici najdragocenejših podjetij na svetu, ki ga je zasedel energetski gigant Saudi Aramco.

  • Z mojega vidika to ni velika stvar, saj imam pomemben delež v Applu in verjamem v moč podjetja, ki ustvarja denar s številnimi izdelki, pristojbinami, naročninami in konec koncev sodeluje v prihodnosti AR/VR in metaverse. V zadnjem času pa se največ špekulira o Applovem avtomobilu (Applovem električnem avtomobilu).

3. Boening $BA-3.0%

Po mojem mnenju bodo zmanjšanje strahu pred pandemijo Covid-19 in močna naročila komercialnih letal spodbudila to "mrtvo podjetje".

Boeing $BA-3.0% je vrhunska igra za ponovni zagon, ki je trg še vedno ni prepoznal. Trenutno nisem ljubitelj industrijskih podjetij. Vendar so proizvajalci letal izjema, saj njihovo poslovanje zaostaja za sektorjem zaradi stagnacije prometne industrije.

Poleg tega je eden največjih Boeingovih kupcev, družba AerCap , prepričan, da se bo Boeing kmalu odlepil od dna. Po besedah Aengusa Kellyja, izvršnega direktorja podjetja, " je jasno, da ima Boeing svoje težave, vendar je Boeing izjemno podjetje, ki je v zadnjih 100 letih pomagalo graditi svet, in nikoli ga ne bi odpisal, saj še vedno izdeluje odlična letala."

Večina analitikov delnico $BA-3.0% podcenjuje, saj je njeno razmerje med ceno in dobičkom 42,06-odstotno, kar kaže na to, da je sposobnost delnice za ustvarjanje dobička podcenjena.

Za več informacij o naročilih Boeninga vas napotujem na svoj prvotni članek, ki obravnava to: Naložbena priložnost: Boeing poroča o rekordnem povpraševanju po letalih | Bulios

4. Coca-Cola $KO-0.7%

Dividendni kralji zvišujejo dividende že več kot 50 zaporednih let, med njimi pa je tudi Coca-Cola.

Najljubša družba Warrena Buffetta, Coca-Cola $KO-0.7%, je ponovno močno pridobila. Elon Musk se je celo šalil, da bo po nakupu Twitterja kupil podjetje , čeprav iz posebnih razlogov (vračanje kokaina v vsebino kokakole 😄).

Coca-Cola v zadnjem času preseneča s prodajo. Podjetje je nedavno preseglo ocene dobička za prvo četrtletje za 6 centov na delnico, saj se je njegova organska prodaja povečala za 18 %, od tega za 39 % v Latinski Ameriki.

Chris Carey iz podjetja Wells Fargo meni, da bo potrošniški sektor še naprej dosegal boljše rezultate od širšega trga, ko bodo vlagatelji premagali makroekonomske ovire.

  • Ker delnice kupujem sam, vidim podrobno podjetje, ki je usmerjeno v prihodnost. Ustrezni ukrepi, ki jih podjetje sprejema, so na primer nakup podjetja Bodyarmor, kjer se pričakuje razvoj na področju zdravstvenih in športnih pijač. Na splošno se želi podjetje v prihodnosti nekoliko preusmeriti na bolj zdrave izdelke, da bi lahko nagovorilo trg.

5. UnitedHealth $UNH-1.1%

Za vlagatelje, ki iščejo tvegano premoženje s stalnimi donosi, je to še vedno odlična izbira.

Delnice UnitedHealth $UNH-1.1% so verjetno popolna obrambna igra. To pravim zaradi njene izpostavljenosti zdravstvenemu sektorju in javnim naročilom. Seveda je imela zavarovalniška industrija med pandemijo težave. Vendar ima UnitedHealth v svojem sektorju dober položaj, kar dokazuje 11,36-odstotna donosnost vloženega kapitala.

Podjetje je preseglo ocene dobička za prvo četrtletje, ki je znašal 14 centov na delnico. K uspehu so prispevali 82-odstotni delež zdravstvenega varstva, 290 milijonov dolarjev iz naslova razvoja zdravstvenih rezervacij in 49,1 plačanih dni za škode.

Delnice družbe UnitedHealth so v primerjavi s podobnimi delnicami podcenjene. Prvič, njeno razmerje med ceno in dobičkom je nižje za 64,31 %, drugič, vrednost delnice UNH-1.1% je le 1,62-kratnik razmerja med vrednostjo podjetja in dobičkom. Menim, da je delnica še daleč od svojega cikličnega vrha in bi lahko bila v trenutnem tržnem okolju dober nakup.

  • Načeloma je podjetje$UNH-1.1% trdno in predvidljivo ter ima velik potencial za rast. Zato sem na delnice tega podjetja naravnan kot biki.
  • Podobno menijo tudi analitiki, ki podjetju dajejo možnost do 21-odstotne rasti v prihodnosti.

Upoštevajte, da to ni finančni nasvet. Vsako naložbo je treba temeljito analizirati.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet