S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Основателят на Етериум Виталик Бутерин подкрепя спасителния план на TerraUSD и поставянето на малките инвеститори в…

Основателят на Етериум Виталик Бутерин заяви, че подкрепя предложение за връщане на $LUNAUSD+6.3% на притежателите на TerraUSD след масовия срив на екосистемата Terra Luna миналата седмица.

Виталик Бутерин изрази подкрепата си за идеята към най-малките инвеститори.

Предложението, първоначално представено от акаунт в Twitter, наречен PersianCapital, включва приоритизиране на най-малките притежатели, за да бъдат 100% удовлетворени, след като са загубили средствата си за залагане в протокола Anchor на Terra.

"Един от начините е да върнем например 0,30 долара от всеки инвестиран UST във всеки портфейл.

Но по този начин средствата на Тера ще постъпят непропорционално в полза на богатите китове, които държаха по-голямата част от UST по време на депонирането. И ще направите така, че всеки да получи само 30% от цялото. Всъщност повечето хора все още биха се чувствали огорчени. Затова нека да потърсим друг път.

Другият начин е да дадете приоритет на по-малките портфейли. Хора, които са имали няколко хиляди или повече UST, депозирани в Anchor. Ако Terraсе насочи само към "най-бедните" 99,6 % от портфейлите, ще може да направи тази огромна група 100% цялостна."

PersianCapital твърди, че предимството на приоритизирането на по-малките портфейли ще бъде, че загубите на повече хора ще бъдат възстановени на 100%, което според нея е "по-справедливо" и ще подобри настроението на общността. Той също така казва, че след като се справи с инвеститорите на дребно, ще бъде по-лесно да управлява останалата група от богати китове.

Бутерин казва , че вече съществуват прецеденти за тези видове планове за възстановяване, включително стандартите на Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC), които имат ограничение на сумата, която дадена организация може да претендира. "Силно подкрепям това. Координирано съчувствие и облекчение за средностатистическия инвеститор в американскидолари, на когото влиятелен човек е казал глупост за 20% лихвени проценти по долара."

Все пак ще бъде интересно да се наблюдава, защото ако се включат големи имена като това, може би има шанс за възстановяване на средства за малките инвеститори.

Източник: Dailyhodl.com

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet