S&P 500 ^GSPC 5,072.66 -0.85%
Tesla TSLA $184.68 -4.83%
Microsoft MSFT $396.07 -1.54%
Amazon AMZN $178.98 -1.09%
Alphabet GOOG $166.58 -0.79%
Nvidia NVDA $870.74 -0.78%
Meta META $433.27 +0.15%
Apple AAPL $173.65 +0.09%

Dodržiavaním Warrenovej Buffettovej stratégie dokážete premeniť 500 USD mesačne na miliónový dôchodok

Warren Buffett $BRK-B-0.7%, často označovaný ako Oracle of Omaha je skúsený investor a priebehu svojho života zarobil miliardy dolárov. Jeho rady sa pri rozhodovaní, čo s vlastnými peniazmi, určite oplatí vypočuť. Pre väčšinu ľudí je investícia, ktorú Buffett navrhuje, veľmi jednoduchá na nákup – a je takmer isté, že z vás spraví milionára, ak investujete iba 500 dolárov mesačne. Tu je to, čo Buffett navrhuje. 

Jednoduchá stratégia, ktorá z vás môže spraviť milionára.

Buffett odporučil, aby väčšina investorov vložila takmer všetky svoje peniaze do indexového fondu S&P 500 $^GSPC-0.9%. Indexové fondy sledujú výkonnosť konkrétnych finančných indexov, ako napovedá ich názov. V tomto prípade je index, ktorý Buffett odporúča, spojený s výkonnosťou približne 500 veľkých spoločností vo všetkých sektoroch v Spojených štátoch.

Keďže investície, ktoré sú súčasťou indexu, sa vyberajú automaticky na základe zloženia S&P 500, sú s týmto typom indexového fondu spojené veľmi nízke poplatky. A keďže sa investuje do obrovského množstva veľkých spoločností rozmiestnených vo všetkých odvetviach, fond S&P poskytuje okamžitú a nenáročnú diverzifikáciu, ktorá znižuje vaše investičné riziko. Vďaka týmto vlastnostiam je táto investícia veľmi bezpečná, cenovo dostupná a jednoduchá pre každého investora. 

Jedna z najlepších vecí na indexových fondoch S&P 500 – a pravdepodobne jeden z dôvodov, prečo ich Buffett odporúča – je, že majú veľmi dlhú históriu poskytovania veľkorysých výnosov s obmedzeným rizikom straty z dlhodobého hľadiska. V priebehu času sa priemerný ročný výnos pohybuje okolo 10 % a nikto, kto vložil peniaze do tohto typu fondu a nechal ho tak aspoň 20 rokov, neutrpel straty, bez ohľadu na to, ako zle načasoval svoje investície. Samozrejme, ak začnete investovať neskoro, budete musieť vložiť viac do S&P fondu, aby sa zostatok vášho portfólia zvýšil na úroveň 1 milióna USD, časovanie a výška vkladu je samozrejme na každom investorovi. 

Ak však nie ste dobrí vo výbere jednotlivých akcií alebo o to nemáte záujem, táto investícia je bezpečnou stávkou, ktorá má veľmi vysokú šancu, že časom zbohatnete. Viem, že sa to opakuje často ale aj tak mám pociť, že si to veľa investorov neuvedomuje a preto na to znova podotýkam, že toto je naozaj podložené históriu a keď sa pozrieme na výšku inflácie tak určite treba tie peniaze nejak chrániť a rozumne investovať a toto môže byť dobrá voľba ale rozhodnutie je na vás ja niesom investičný poradca.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Záleží na strategii, míře rizika a dlouhodobosti, co z vás udělá milionáře. S&P 500 je top, ale při správném ''fungování'' na trhu a potřebných znalostech můžete tuto výkonnost předehnat a tudíž i zrychlit tu dobu, kdy se dopracujete k milionu. Pro investora začátečníka a nebo někoho, kdo se nechce zabývat pravidelně o investování, je S&P 500 top volba na zhodnocování peněz.

ano tak som to myslel keď nemáš čas to riešiť ale chces zhodnocovat

Kto z vás si to ide ? @halasz13 @pb2205 @spritely22 @joemaymay

Já raději stock-picking

každému podľa chuti

Často sa to opakuje aj tak to stále nerobim 😅😅

A pritom je to celkom Easy

No však preto som to tu spomenul že to je celkom komfortná možnosť

ja kombinujem stockpicking, pravidelne mesacne investovanie do 4 ETF (index) a mesacne auto investicie na Binance do vybrnach krypto

taky kombinuju etf se stockpickingem a kryptem 👍