S&P 500 ^GSPC 5,083.47 +0.69%
Alphabet GOOG $175.27 +10.97%
Amazon AMZN $177.00 +1.92%
Microsoft MSFT $406.56 +1.88%
Nvidia NVDA $836.02 +1.17%
Tesla TSLA $168.90 -0.76%
Apple AAPL $170.70 +0.48%
Meta META $441.91 +0.12%

Rozhodnutí společnosti Berkshire by mohlo signalizovat, že je konečně ten správný čas koupit bankovního obra Citigroup

Warren Buffett měl vždy rád akcie bank, což také vysvětluje jeho aktuálně zveřejněná investici v prvním čtvrtletí do Citigroup $C+0.5%. Ta je bankou, která je již léta dobře ohodnocené, ale mnoho investorů se jí stále vyhýbá. Souhlasné kývnutí ze strany Berkshire by mohlo signalizovat, že akcie jsou příliš levné na to, aby je bylo možné ignorovat, a že konečně nastal ten správný čas na koupi Citigroup. 

Akcie Citigroup dnes rostou přes 8 %

Berkshire Hathaway $BRK-B-0.3%, $BRK-A-0.3% vynaložila téměř 3 miliardy dolarů na získání více než 55 milionů akcií společnosti Citigroup $C+0.5%. Tím investiční společnost získala 2,8% podíl ve společnosti. Stalo se tak v době, kdy se banka v poslední době propadla kvůli obavám z inflace, která poškozuje hospodářský růst. S novým podílem v Citigroup je Berkshire Hathaway nyní čtvrtým největším akcionářem akcií společnosti. Přestože se akcie C v posledním roce propadly, snahy generální ředitelky Jane Fraserové o obrat by z nich mohly pro Buffetta udělat solidní investici.

Thomas Hayes, předseda společnosti Great Hill Capital v New Yorku, řekl agentuře Reuters k této zprávě následující.

"Citi je jednou z nejlevnějších akcií na trhu. S Buffettovým "požehnáním" by se jí konečně mělo dostat zájmu, který si zaslouží, a v příštích týdnech a měsících by měla přilákat zájem o nákup."

Citigroup není zdaleka jedinou finanční společností, do které Berkshire Hathaway investuje. Mezi další patří Bank of NY Mellon, U.S. Bancorp, Mastercard a Visa. Za zmínku také stojí, že Buffetova investiční společnost v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku opustila svou pozici ve společnosti Wells Fargo $WFC-0.3%.

O akcích Citigroup jsme informovali už dříve v jedné z analýz na Market Advisory. Stejně tak jsou akcie i součástí mého soukromého portfolia a investice Berkshire mě v mé investiční tezi jen utvrzuje. Nejedná se o investiční doporučení a vždy si dělejte vlastní analýzu. Informace uvedené v článku jsem čerpal od analytika William White. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 642 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

bankám jsem se doteď vyhýbal, ale $C+0.5% mám už delší dobu v hledáčku, že bych dal na Buffetta? 😅

proč ne hele 😃

uvidím, uvidím 😉

Tak to jsem nakoupil ve stejnou dobu jako Buffy. Doufam ze se nam to vyplati.😁

Mě spíše překvapil ten odchod z $WFC-0.3%, kde měl dlouho dobu pozici...

očividně to přehodnotil a už pro něj WFC není atraktivní

Warren Buffett vždycky tíhnul k bankám, teď se to opět potvrdilo

těší, že je to nyní zrovna $C+0.5%, v investorech by to mohlo zbudit větší zájem o akcii