S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

3 akcie, ktoré premenili 5000 na 70 000+ a očakáva sa, že v tom budú pokračovať

Tieto 3 spoločnosti sú určite zábezpekou diverzifikácie portfólia a každá je špecifická a z iného odboru. Podnikanie prvej spoločnosti môže byť nudné, ale manažérsky tím vie, ako alokovať kapitál. Druhá je v rýchlo rastúcom odvetví a má potenciál pre obrovské zisky. Tretia rýchlo rastie a zdá sa, že tento príbeh o raste ani zďaleka nekončí.

Tieto 3 spoločnosti vykazujú znaky dlhodobého rastu.

Tri akcie, ktoré premenili investície vo výške 5 000 USD/CZK na hodnotu 70 000 USD/CZK alebo viac za posledných 6 až 12 rokov. A neviem ako vám, ale môjmu portfóliu by sa práve teraz hodilo niečo podobné.

Dlhoroční akcionári týchto spoločností sú dnes bohatší z hmatateľných dôvodov. United Rentals, The Trade Desk a Axon Enterprise vytvárajú hodnotu pre akcionárov prostredníctvom svojich obchodných úspechov v reálnom svete. A hoci neexistuje žiadna záruka, že budúce výsledky budú také dobré ako v minulosti, tieto spoločnosti majú všetko, čo je potrebné na to, aby v budúcnosti vytvorili trhové zisky.

1. United Rentals $URI+2.5% 

Spoločnosť prenajíma vybavenie (napríklad vysokozdvižné vozíky a skladovacie jednotky na pracovisku) v USA a Kanade a stabilne rastú príjmy miernym tempom. Manažment je však obzvlášť zručný vo vytváraní a raste voľného peňažného toku  (FCF), ktorý často využíva na spätné odkúpenie akcií. To zase v priebehu času dramaticky zvýšilo jeho zisk na akciu. United Rentals môže byť nudná spoločnosť, ale tento vzorec je účinný pri investíciách, ktoré porazia trh. A to je z veľkej časti dôvod, prečo má investícia 5 000 USD uskutočnená v roku 2010 dnes hodnotu viac ako 100 000 USD. Otázkou, ktorú by noví investori mali zvážiť, je, či tento vzorec môže pokračovať. Je pravdepodobné, že môže. 

V prvom rade môže United Rentals v budúcnosti zvýšiť svoje príjmy. Zoberme si, že spoločnosť má len 15% podiel na trhu a 71% trhu tvoria malí hráči. Nielenže môže príležitostne využiť FCF na získanie iných spoločností (ako to urobil, keď minulý rok kúpila General Finance za 1 miliardu USD), ale môže tiež získať väčší podiel na trhu tým, že bude pre svojich zákazníkov lákavejšou možnosťou. Majte na pamäti, že jeho trhový podiel už rastie – v roku 2019 mal len 13 % podiel na trhu.

2. Trade Desk $TTD+3.1% 

The Trade Desk má rast tržieb ako na dlani. V roku 2016, v roku, keď vstúpila na burzu, spoločnosť vygenerovala celoročné príjmy vo výške 203 miliónov dolárov. Rýchly posun vpred o päť rokov a The Trade Desk len v prvom štvrťroku 2022 vykázal výnosy vo výške 315 miliónov USD. Spoločnosť Trade Desk zvýšila príjmy predovšetkým preto, že je v odvetví s vysokým rastom. Spoločnosť odhadla, že v roku 2016 sa na programové reklamné platformy ako The Trade Desk minulo len 19 miliárd dolárov z celosvetových výdavkov na reklamu. Ale podľa eMarketer má trh s programatickou reklamou len v USA hodnotu viac ako 100 miliárd dolárov, čo by malo mať za následok rast spoločnosti. 

Programatická reklama môže byť lepšia ako tradičné metódy, pretože výsledky možno merať. A to znamená, že The Trade Desk bude pravdepodobne pokračovať v raste svojej najvyššej rady na dlhú dobu. Koniec koncov, s príjmami za posledných 12 mesiacov len asi 1,3 miliardy dolárov má len kúsok z celkového trhu. Trade Desk nebol v prvom štvrťroku ziskový, pretože všeobecné a administratívne náklady sa zvýšili, aby odmeňovali pracovníkov za ich doterajší úspech. Tieto náklady by sa mali časom zmierniť. Zoberme si, že v roku 2020 mala spoločnosť čistú ziskovú maržu 29 %, čo ukazuje, čoho je táto spoločnosť schopná pri pokuse o optimalizáciu na zisk. Vzhľadom na svoju dlhú dráhu a potenciálne lukratívny obchodný model môže spoločnosť Trade Desk v nasledujúcom desaťročí výrazne zvýšiť výnosy a zisk na akciu. Verím, že to bude dobrá investícia do budúcnosti, ako tomu bolo v minulosti. Keď už o tom hovoríme, ak by ste investovali 5 000 dolárov, keď boli zverejnené v septembri 2016, práve teraz by to malo hodnotu viac ako 70 000 dolárov, aj keď akcie v súčasnosti klesli o viac ako 50 % zo svojho historického maxima.

3. Axon Enterprise $AXON+2.9% 

Nakoniec je tu Axon Enterprise. Ak ste pred 10 rokmi investovali do tejto akcie 5 000 USD, teraz by ste mali viac ako 80 000 USD. Axon Enterprise bola pred 10 rokmi výrazne iná spoločnosť ako dnes a dosiahla neuveriteľné výnosy pre akcionárov drastickým prehodnotením svojho podnikania. Kedysi len predával svoje zariadenia Taser príslušníkom orgánov činných v trestnom konaní, pričom produkoval nepravidelný predaj a obmedzoval priestor na rast ziskovej marže. Spoločnosť však začala vyvíjať softvér. A teraz zvyčajne predáva hardvérové ​​zariadenia ako Tasers ako súčasť balíka predplatného, ​​vďaka čomu je podnikanie oveľa predvídateľnejšie.

Finančné výsledky za prvý štvrťrok 2022 ukazujú, ako sa podnikanie spoločnosti Axon vyvíjalo. V 1. štvrťroku predstavoval predaj Taseru takmer 45 % príjmov a 45 % predaja Taseru bolo spojených s balíkom s opakovanými príjmami. A za posledných 12 mesiacov bola viac ako polovica predaja Taser súčasťou balíka predplatného. Zvyšok príjmov Axonu pochádzal z iných hardvérových zariadení, ako sú telové kamery a zo softvérových riešení, ako je Axon Cloud. A keď to všetko spočítate, spoločnosť má teraz k 1. štvrťroku ročné opakujúce sa príjmy 348 miliónov dolárov, čo je o 44 % viac ako v rovnakom štvrťroku minulého roka. 

Rozšírením rozsahu ponuky produktov a zavedením prvku predplatného sa Axon Enterprise zmenila na víťaznú akciu. A je tu veľmi dobrý dôvod domnievať sa, že jeho rastový motor stále pradie. Zoberme si, že k 1. štvrťroku má takmer 3 miliardy dolárov z budúcich kontraktov, čo predstavuje nárast o 66 % z iba 1,79 miliardy dolárov v minulom roku. Inými slovami, počet nevybavených vecí rastie rýchlejšie ako príjmy, čo signalizuje zrýchľujúci sa rast. Samozrejme, veci s ekonomikou sú momentálne neisté. Ale zdá sa, že Axon Enterprise je pripravená na čokoľvek, čo príde. Spoločnosť sa rozhodla byť bohatá na hotovosť a nezaťažená záväzkami. Má 424 miliónov dolárov v hotovosti, ekvivalentoch a investíciách a nulový dlh. Ak sa teda makroekonomické podmienky zhoršia, očakávajte, že Axon sa bude naďalej sústrediť na svoju dlhodobú budúcnosť, zatiaľ čo niektorí konkurenti sa možno budú musieť zamerať na krátkodobé prežitie.

Nezáleží na tom, že United Rentals, The Trade Desk a Axon Enterprise porazili trh počas dlhého obdobia v minulosti. Dôležité je, či dokážu v budúcnosti poraziť trh. Na tento účel je dôležité zvážiť , prečo tieto spoločnosti uspeli – rozšírili svoje operácie a urobili rozhodnutia o alokácii kapitálu, ktoré sú prospešné pre akcionárov. To je to, čo bude potrebné, aby sme porazili trh v budúcnosti. A na základe minulej výkonnosti si analytici myslia, že United Rentals, The Trade Desk a Axon Enterprise majú veľkú šancu opäť vytvoriť väčšiu hodnotu pre akcionárov a pokračovať v raste, avšak neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu spoločností, ktoré zaznamenali pekný zisk a niektoré faktory potvrdzujú ďalší, pokračujúci rast.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$TTD+3.1% mam vo watchliste, ale pred par mesiacmi sa mi ešte zdal drahy, vzal som jeho konkurenciu $PUBM+0.4% . Ale predpokladám, ze ho  do svojho portfolia časom zaradím.

Mne sa z tychto spoločnosti najviac paci

Len či to bude aj takým tempom pokračovať

Kvalitne spoločnosti a keď si to celé precitas uvidis

Že indikátori rastu tam sú

Celkom dobrý vyber nie ?

Pekne zhodnotenie na akciách 🔥🔥

Všetko 10X plus to sa len tak nevidí