S&P 500 ^GSPC 5,295.87 -0.02%
Tesla TSLA $177.30 +1.41%
Nvidia NVDA $932.88 -1.14%
Alphabet GOOG $177.25 +1.04%
Meta META $470.66 -0.54%
Microsoft MSFT $419.00 -0.47%
Amazon AMZN $184.32 +0.38%
Apple AAPL $189.68 -0.09%

Tahle akcie má teoreticky potenciál růst až 350 % 🤑

Minulý týden zaznamenaly pokles všechny tři hlavní americké indexy, i když technologický Nasdaq Composite klesl více než S&P 500 $SPX nebo Dow Jones Industrial Average. Tento výprodej bohužel některým akcionářům, včetně mě, přidal bolest z předchozích ztrát. Například akcie společnosti Fastly $FSLY-1.5% se nyní propadly asi o 70 % oproti svému historickému maximu.

 

 

Poklesy na trhu však mohou být příležitostí k nákupu, pokud se jedná o dobrou společnost, zejména pokud má daná společnost stále silné vyhlídky na budoucí růst. A já si myslím, že Fastly $FSLY-1.5% tuto podmínku splňuje. Ve skutečnosti si myslím, že by tato technologická akcie mohla v příštích pěti letech vzrůst více něž třikrát. Tady je důvod...


Fastly zrychluje internet. Její platforma edge cloud zrychluje a zabezpečuje doručování obsahu (např. aplikací, streamovaných médií) a zajišťuje tak dobrou zkušenost pro koncové uživatele, jako jste vy nebo já. 

 

K tomu slouží globální síť společnosti Fastly, složená ze serverů strategicky rozmístěných poblíž internetových výměnných bodů umístěná mezi datovými centry zákazníků a zařízeními jejich koncových uživatelů, která účinně zkracuje vzdálenost, kterou musí data urazit, aby dosáhla svého cíle.

 

Proč je to důležité? Zpoždění způsobuje špatnou uživatelskou zkušenost. Pokud se webová stránka nebo mobilní aplikace načítá příliš pomalu, lidé mají tendenci službu opustit. Tato pravda je v souvislosti s digitální transformací ještě naléhavější.

 

Vzhledem k tomu, že stále více společností komunikuje se spotřebiteli prostřednictvím internetu, je poskytování kvalitního digitálního zážitku stále důležitější. Za tímto účelem společnost Fastly $FSLY-1.5% odhaduje tržní příležitost na 36,2 miliardy dolarů do roku 2022.

 

Konkurenční pozice

Společnost Fastly $FSLY-1.5% vytvořila svůj edge cloud pro moderní internet. Její síť se skládá z menšího počtu výkonnějších serverů než tradiční sítě pro doručování obsahu, jako je například Akamai. 

 

To znamená, že její edge cloud dokáže rychleji zpracovat více požadavků, takže méně požadavků je směrováno zpět do datového centra klienta. To se následně projeví v lepším výkonu a úspoře nákladů.

 

Fastly také těží ze své cloudové agnostičnosti, což znamená, že její platforma není spojena s žádným veřejným cloudem, jako je Microsoft Azure nebo Amazon Web Services (AWS), ani k němu není zaujatá. 

 

Fastly $FSLY-1.5% spolupracuje se všemi z nich a inteligentně směruje provoz napříč různými infrastrukturami. To znamená, že její klienti mohou pracovat se svými preferovanými dodavateli cloudu a zároveň monitorovat všechny sítě z jediné platformy.

 

Finanční výkonnost

Ve druhém čtvrtletí roku 2021 způsobil výpadek sítě společnosti Fastly výrazné narušení provozu mnoha webových stránek, což vedlo k tomu, že společnost vykázala nevalné finanční výsledky. 

 

Tržby vzrostly jen o 14 % a vedení společnosti snížilo výhled na třetí čtvrtletí. Ještě horší je, že generální ředitel Joshua Bixby poznamenal, že se k platformě ke dni hovoru o výsledcích za druhé čtvrtletí ještě nevrátil jeden velký zákazník.

 

Podle CDN Planet je tímto nejmenovaným zákazníkem pravděpodobně Amazon, protože tento maloobchodní gigant přestal Fastly používat krátce po výpadku. Amazon $AMZN+0.4% se však v srpnu k platformě vrátil, což znamená, že Fastly $FSLY-1.5% může zapůsobit na Wall Street, až 27. října oznámí výsledky za třetí čtvrtletí.

 

Navzdory těmto nedávným překážkám vypadají finanční výsledky společnosti Fastly z dlouhodobého hlediska o něco působivěji. Tržby Q2 2019 168,4 milionů dolarů, Q2 2021 323,2 milionu dolarů. CAGR je 38 %.  

 

Při pohledu do budoucna má společnost Fastly $FSLY-1.5% dostatek prostoru pro rozvoj svého podnikání a vedení realizuje několik příležitostí. V loňském roce společnost získala společnost Signal Sciences, čímž rozšířila své bezpečnostní portfolio. 

 

V posledním čtvrtletí společnost Fastly spustila beta verzi agenta Signal Sciences na svém okrajovém cloudu a představila svou první nabídku řízeného zabezpečení. Dohromady tyto služby pomáhají společnosti dále se odlišit od konkurentů.

 

Fastly také zaznamenává úspěch se svým produktem, novou službou, která umožňuje vývojářům vytvářet aplikace přímo v síti Fastly. V porovnání s konkurenčními řešeními nabízí Compute@Edge stokrát rychlejší provádění kódu, což znamená vyšší výkon pro koncové uživatele. 

 

Během posledního čtvrtletí přibyli společnosti Fastly $FSLY-1.5% noví zákazníci z celé řady odvětví, od herního průmyslu až po elektronický obchod. Společnost Fastly má stále co dokazovat a investoři by měli sledovat její schopnost přidávat nové zákazníky.

 

Svět se však stává pouze digitálnějším, což by mělo v příštích letech vytvořit poptávku po edge cloudu společnosti Fastly. A co víc, s tržní kapitalizací 4,7 miliardy dolarů je Fastly třikrát menší než Akamai. 

 

Pokud si však společnost dokáže udržet dynamiku svých nejvyšších příjmů, cena jejích akcií by se mohla v příštích pěti letech snadno ztrojnásobit. Proto se zdá, že je nyní vhodná doba přidat tuto růstovou akcii do svého portfolia.

 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

👍👍