S&P 500 ^GSPC 5,221.46 -0.02%
Tesla TSLA $172.39 +2.33%
Meta META $466.29 -2.08%
Apple AAPL $186.18 +1.71%
Alphabet GOOG $167.70 -1.52%
Amazon AMZN $185.65 -0.98%
Nvidia NVDA $903.52 +0.53%
Microsoft MSFT $413.96 -0.19%

Nu Holdings předvádí nejsilnější čtvrtletí v historii, bez váhání zvětšuji svou pozici

Už jsou tomu 3 měsíce, co jsem vás informoval o společnosti Nu Holdings $NU-2.6%, kde jsem bez váhání investoval. Po zveřejnění výsledků za další čtvrtletí nemám jinou možnost, než být i nadále býčí. Společnost $NU-2.6% si připisuje své historicky nejsilnější čtvrtletí. Díky volatilnímu trhu je pro mě tato akcie atraktivní z pohledu ceny, výkonnosti a především svému rozsahu a působnosti.

Aktuální cena 4,08$ za akcii je víc než jen skvělá pro vstup.

$NU-2.6% je jedna z největších platforem digitálního bankovnictví na světě, 16.5. zveřejnila své finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2022, které překvapují mnohé investory.

Vyjádření ředitele $NU-2.6%: Toto je nejsilnější čtvrtletí v historii $NU-2.6%. Oslovili jsme téměř 60 milionů zákazníků a rekordně vysokou míru aktivity 78 %. Náš vzorec generující zisk pomohl dosáhnout rekordně vysokých čtvrtletních tržeb ve výši 887 milionů USD (meziroční nárůst o 226 % u FXN) s nízkými náklady na akvizici zákazníků, zvýšením výnosů na zákazníka a snížením nákladů na obsluhu. Naše úvěrové portfolio výrazně vzrostlo nad trh a udrželo si zdravou úroveň kvality. Tento výsledek je poháněn naším pokročilým modelováním rizik, jakož i naším disciplinovaným a odolným poskytováním úvěrů, zejména s ohledem na současné makroekonomické podmínky. Navzdory nedávné krátkodobé volatilitě trhu a našemu nadcházejícímu vydání uzamčení zůstáváme plně přesvědčeni a odhodláni vytvářet dlouhodobé hodnoty.

Přehled výsledků:

  • Růst zákazníků: Společnost Nu přidala ve čtvrtletí 5,7 milionu zákazníků a dosáhla celkem 59,6 milionu zákazníků v Brazílii, Mexiku a Kolumbii. To představuje meziroční růst o 61 %.
  • Míra zapojení a aktivity: Průměrné tržby na aktivního zákazníka vzrostly na 6,7 USD a vzrostly o 63 %. Míra aktivity v bankovnictví vzrostla o 78%.
  • Nu odhaduje, že více než 54% z celkového počtu aktivních zákazníků, kteří byli s Nu déle než 12 měsíců, si vybrali Nu jako svou primární banku.
  • Nízkonákladová operační platforma: Měsíční průměrné náklady na obsluhu na aktivního zákazníka se v 1. čtvrtletí meziročně snížily o 30 %.
  • Pro zajímavost uvedu i kvalitu aktiv:  NPL se zvedl o 70 bazických bodů, což nám značí i míru bezpečí aktiv společnosti, která je aktuálně na hodnotách před pandemií covid 19, což nám naznačuje vysokou míru bezpečí.

Finanční zajímavosti:

  • Tržby: Celkové tržby za první kvartál dosáhly rekordní výše 877,2 milionu USD, což představuje meziroční nárůst o 226 %.
  • Hrubý zisk: v prvním kvartále činil 294,1 milionu USD, což představuje meziroční nárůst o 131 %. Hrubá zisková marže činila 34%.
  • Upravený čistý příjem: Společnost $NU-2.6% vykázala upravený čistý zisk ve výši 10,1 milionu USD ve srovnání s upravenou čistou ztrátou ve výši 11,9 milionu USD v prvním kvartále roku 2021.

Nejdůležitější zprávy:

  • Růst zákaznické základny: $NU-2.6% skončila s 59,6 miliony zákazníků. Brazilští zákazníci se meziročně zvýšili o 55 % na 57,3 milionu, což představuje 33 % dospělé populace země. Zákaznická základna malých a středních podniků vzrostla o 167 % a k 31. březnu 2022 vzrostla na 1,6 milionu.
  • Mezinárodní expanze: Nu pokračuje v robustním růstu v Mexiku s nárůstem zákaznické základny o 950% meziročně na 2,1 milionu, což upevňuje její pozici #1 nového vydavatele kreditních karet v zemi. Zákazníci v Kolumbii dosáhli 211 000.

Nu zajistila díky svým unikátním výsledkům syndikovaný úvěrový rámec ve výši 650 milionů dolarů, který bude investován do expanze svých podniků v těchto zemích.

Během čtvrtletí společnost Nu spustila NuPay, platební řešení pro online nákupy integrované s pokladnou elektronického obchodování nebo provedené ve splátkách, což zákazníkům umožňuje pohodlnější a bezpečnější online nákupy několika kliknutími prostřednictvím aplikace Nu.

Pro toho, kdo o $NU-2.6% ještě neslyšel

Nu je jednou z největších platforem digitálního bankovnictví na světě, která obsluhuje téměř 60 milionů zákazníků v Brazílii, Mexiku a Kolumbii. Jako jedna z předních technologických společností na světě využívá společnost Nu proprietární technologie a inovativní obchodní praktiky k vytváření nových finančních řešení a zkušeností pro jednotlivce a malé a střední podniky, které jsou jednoduché, intuitivní, pohodlné, levné, posilující a lidské. Vedena posláním bojovat proti složitosti a posílit postavení lidí, Nu podporuje přístup k finančním službám v celé Latinské Americe, spojuje zisk a účel, aby vytvořila hodnotu pro své zúčastněné strany a měla pozitivní dopad na komunity, kterým slouží.

Více podrobností a mé první zmínky o společnosti Nu Holdings naleznete zde: Nu Holdings - Velký hráč na obzoru ? | Bulios

Závěr

Poprvé jsem do $NU-2.6% investoval na hodnotách 8$ za akcii, což aktuálně znamená, že ztrácím na této pozici. Z mého pohledu nejde o vůbec žádnou významnou ztrátu a díky více než skvělým výsledkům jsem býčí i do budoucna a věřím, že metu 8$ za akcii smaže společnost jak nic. Aktuální nákup jsem prováděl na hodnotách 3,7$ za akcii, přičemž dnešní cena 4,08$ je taktéž stále přijatelná pro vstup.

Závěrem řeknu, že se jedná o investici na delší dobu a jedná se o akcii, která má vysoký potenciál a vysoký okruh své působnosti, který se podepíše na ceně akcie.

Nákup 4,08$ za akcii je za mě výhodný a rozhodně přikupuju. V pre-marketu je aktuální cena ještě nižší, takže se dá přikoupit za 3,9$.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 916 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

že by bylo na čase se na $NU-2.6%  blíže zaměřit 🤔

Já se chystám, ale zatím ten čas prostě není :/

právě, i ten kapitál nic moc 😂

Moje oblíbená akcie 👍

To jsme dva. Nu věřím do budoucna, plus tahle cena je zkrátka neodolatelná.

Trochu z jiného soudku: Pro mě by byla tato investice lákavá, ale bojím se toho, co neznám. A latinskoamerický trh je pro mě opravdu neznámá, bál bych se regulací jako má Čína nebo tak něco, ale netroufám si to říct, prostě neznám jejich trh.

Naprosto chápu a děkuji i za takový názor. Neinvestujte do neznáma = základ.

Souhlasím, také je zde pro mě hodně neznámých, ale zároveň to nemusí být špatná koupě.

To opravdu nemusí. Z hlediska čísel vidíme pokroky a zároveň se zvětšuje i obliba u nespokojené populace v lat. americe.

Dlouho jsem přemýšlel kam až cena bude padat a čekal sem tak rovné 3$, ale tam asi už nespadneme po těchto výsledcích.

Vychytat dno je opravdu těžké a spíše nereálné v mnoha případech😄 Radši nečasovat a zaměřit se na kvality společnosti a výpočty, samozřejmě prozkoumání finančních výkazů je také potřebně.

Je to tak. Čekat a doufat, že to spadne ještě a ještě níž je složité a téměř nemožné vychytat. Za mě je lepší si nastavit cenovou hranici na základě analýzy, pod kterou začnu nakupovat - jako to je v Bulios Market advisory.

Ta cena je top. Myslím si, že ztrátu smažou v pohodě, když se trh dá zase do kupy. Kolikrát jsem byl svědkem, že si společnost denně připisuje skoky o 10-20%.

Samozřejmě při hodnotách 3-5 dolarů to je nic, ale i tak :)

Ano těch 10% skoků bylo poslední dobou vícero😄 Přesto však trh drží společnost dole.

Přesně tak.