S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

Herní kasínové akcie, na které bych si dnes rozhodně nevsázel ⛔

Oživení na trhu kasin v Macau nadále slábne, protože příjmy z her v září vzrostly oproti předchozímu měsíci pouze o 32 %, což byla nejnižší hodnota za celý rok.

Vzhledem k tomu, že sousední provincie Guangdong po propuknutí nových případů koronaviru znovu zavedla cestovní omezení pro návštěvníky Macaa, bude schopnost provozovatelů integrovaných resortů, jako jsou Las Vegas Sands $LVS+2.3%, Wynn Resorts $WYNN+2.5% a Melco Resorts & Entertainment $MLCO-2.7%, obnovit růstovou trajektorii značně omezena.

 


Měsíční tržby z hazardních her dosáhly 5,88 miliardy pataků, což je místní měna Macaa a odpovídá přibližně 733 milionům dolarů. To je sice více než 4,44 miliardy pataků vygenerovaných v srpnu a o 166 % více než 2,21 miliardy pataků v loňském roce, ale zároveň méně, než se očekávalo, a představuje to druhou nejnižší měsíční částku v roce 2021.

 

Nyní kvůli hrstce nových případů koronaviru provinční úřady na pevnině potlačují cestující do Macaa. Každý, kdo navštíví hlavní město hazardu, musí do 24 hodin po odjezdu předložit doklad o negativním testu na koronavirus a poté musí být dva týdny v karanténě, což bude sloužit jako odstrašující příklad pro turisty, kteří město navštíví.

 

Omezení následují po masivním třídenním testování obyvatel města, které je druhým podobným masovým testovacím programem během dvou měsíců. Akce vyplynula z pozitivních testů na koronavirus u čtyř strážců umístěných v karanténních věznicích v Macau, kde jsou zadržováni turisté s pozitivním nálezem koronaviru. Tři z těchto dozorců pracovali na patře, kde byl nedávno zadržen turecký turista, který měl pozitivní test na koronavirus.

 

 

Společnost Las Vegas Sands strádá pod vleklými omezeními a nemožností návštěvníků, ať už z pevniny, nebo z cizích zemí, navštívit Macao. V aktualizované zprávě pro investory společnost Sands $LVS+2.3% oznámila, že příjmy z her v červenci a srpnu vzrostly o 516 %, resp. 179 % ve srovnání s loňským rokem. 

 

Příslušné příjmy ve výši 265 milionů a 148 milionů dolarů však budou stále daleko, daleko nižší než 3,2 miliardy dolarů, které vygenerovala ve třetím čtvrtletí roku 2019.

Společnost Sands poznamenala, že turisté, kteří přijíždějí do Macaa, plně využívají jejího zařízení, ale omezení cestování ničí její schopnost generovat příjmy.

 

Byla to samozřejmě společnost Sands $LVS+2.3%, která prodala všechny své nemovitosti v Las Vegas, aby se mohla plně zaměřit na asijské herní trhy. To je jistě širší geografický region než jen Macao a Sands má jedno středisko v Singapuru, ale odstoupila od probíhající licenční loterie v Japonsku a japonský trh se zdá, že bude stejně dramaticky menší, než se původně předpokládalo.

 

Příležitosti v Kambodži, Malajsii, na Filipínách a ve Vietnamu mohou být také omezené a jejich rozvoj bude trvat roky, i kdyby se Sands rozhodla vstoupit. Díky tomu je Macao jejím největším generátorem příjmů - a její velká sázka na tento trh se v tuto chvíli jeví jako ztrátová.


Společnost Wynn Resorts $WYNN+2.5% na tom přesto není o mnoho lépe, protože se dlouhodobě spoléhá na Macao, které tvoří téměř tři čtvrtiny jejích zisků. Přestože se její provozní příjmy ve druhém čtvrtletí meziročně zdvojnásobily na 990 milionů dolarů, stále vykazuje ztráty. Ty se sice snížily na 131 milionů dolarů z předchozích 637 milionů dolarů, ale to bylo za čtvrtletí, které skončilo v červnu, a od té doby jsou herní výsledky Macaa přinejlepším anemické.

 

Melco Resorts & Entertainment, Galaxy Entertainment a SJM Holdings také trpí, protože obsluhují především nebo pouze trh v Macau. Vzhledem k tomu, že Peking chce také ještě více kontrolovat kasina, která tam působí, rušit koncese, omezovat jejich délku a jinak omezovat peněžní toky přes Macao, není vhodná doba pro investice do tamních kasin.


Macao bylo po dvě desetiletí lukrativním trhem pro herní společnosti, ale pandemie koronaviru tuto stranu rozvrátila, což je příležitost, kterou čínská vláda využívá k větší kontrole a vlivu na kasina. Sázka na brzké oživení může být skutečně riskantní a investoři možná raději vsadí na kasina působící v Las Vegas nebo na jiných regionálních trzích hazardních her, které se nejmenují Macao.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

@almighty nebojte, těchto bych se ani nedotkl 😅

děláte dobře 🙏

🔝🔝🔝