S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Chcete mesačný pasívny príjem? Tak toto sú 3 REIT práve pre vás

Nestálosť trhu priviedla týchto troch mesačných platiteľov dividend k zľave, čím sa zvýšila ich návratnosť dividend. Terajší nákup by mohol viesť k ešte vyšším výnosom z dividend. Ak je vaším cieľom zvýšiť mesačný príjem, tieto tri akcie môžu byť ideálnou investíciou.

Tieto 3 spoločnosti vám zabezpečia mesačný pasívny príjem.

Investičné fondy do nehnuteľností (REIT) sú milované investormi, ktorí sú zameraní na príjmy. Keďže REIT sú povinné platiť 90 % alebo viac svojich zdaniteľných príjmov vo forme dividend, môžu ponúknuť atraktívne dividendové výnosy a spoľahlivý pasívny príjem. Zatiaľ čo väčšina REIT vypláca dividendy štvrťročne, existuje niekoľko mesačných REIT vyplácajúcich dividendy, ktoré majú práve teraz vysoké výnosy a tieto 3 stoja určite za zváženie.

1. Realty Income $O+0.2% 

Spoločnosť Realty Income, známa svojimi spoľahlivými mesačnými výplatami dividend a masívnym portfóliom nehnuteľností, je jedným z najväčších a najobľúbenejších REIT na čistý prenájom. Je to predovšetkým maloobchodný REIT a vo svojom portfóliu má viac ako 11 000 maloobchodných nehnuteľností. Napriek náročným dopadom pandémie na maloobchodný a hotelový priemysel sa spoločnosti Realty Income podarilo zvýšiť výnosy o 39 % v porovnaní s celým rokom 2019. Je to najmä vďaka masívnemu rozšíreniu portfólia v roku 2021, kedy Spoločnosť minula 6,4 miliardy dolárov, získala ďalší REIT a pridala do svojho portfólia úplne nové triedy aktív vrátane hotelov, kasín a kancelárskych priestorov. A Q1 2022 ukazuje pokračujúcu dynamiku, pretože spoločnosť rozširuje svoju európsku prítomnosť. Upravené fondy z prevádzky (AFFO), dôležitá metrika, ktorá ilustruje ziskovosť REIT, vzrástli medziročne o 14 %. Tržby medzikvartálne vzrástli o 17 % a o 82 % v porovnaní s minulým rokom, pričom obsadenosť zostáva silná na úrovni 98 %. 

Spoločnosť Realty Income sa v roku 2020 dostala na známy zoznam dividendových aristokratov, čo je označenie len pre dividendové akcie, ktoré neustále zvyšovali dividendy už 25 rokov. K marcu 2022 spoločnosť zvýšila dividendy 115-krát a vyplatila 622 po sebe nasledujúcich mesačných dividend, čím od svojho IPO dosiahla zloženú ročnú mieru rastu dividend 4,4 %. Dnes sa jeho dividendový výnos pohybuje okolo 4,26 % a jeho mesačná dividenda vypláca investorom 0,247 USD na akciu. 

2. EPR Properties $EPR+0.1% 

EPR Properties je diverzifikovaná spoločnosť REIT, ktorá vlastní súbor 355 nehnuteľností v zábavnom priemysle vrátane kasín, lyžiarskych stredísk, zábavných parkov, vodných parkov, múzeí, zoologických záhrad, kín a hudobných miest spolu s mnohými ďalšími. Nie je prekvapením, že pandémia úplne zničila obchodný model EPR. Nariadené zatváranie a nedostatočný dopyt spotrebiteľov po zážitkoch z verejnej zábavy znamenali, že väčšina jeho nehnuteľností bola na väčšinu roku 2020 zatvorená. Zvýšená miera zaočkovanosti v rokoch 2021 a 2022 však viedla k výraznému oživeniu dopytu po zážitkoch a cestovaní, čo umožnilo EPR Vlastnosti veľmi potrebná podpora.

Jeho výkonnosť sa stále nevrátila na úroveň pred pandémiou, ale roky 2021 a Q1 2022 ukazujú pre spoločnosť sľubné signály. Jej portfólio je z 96 % prenajaté od marca 2022. Výnosy vzrástli o 40 %, FFO o 123 % a čistý prevádzkový príjem (NOI) prešiel z čistej straty na čistý zisk 0,48 USD na akciu. EPR znížila svoje výplaty dividend najmä v roku 2020 v reakcii na pandémiu COVID-19. Bol to šikovný krok na šetrenie hotovosti vo veľmi neistom období. Ale keď sa veci začali zotavovať a znovu sa otvárať, spoločnosť obnovila svoju mesačnú dividendu a zachovala si výplaty za posledných 11 mesiacov. V marci 2022 zvýšila dividendu na 0,2750 dolára mesačne, čo investorom dnes prináša dividendový výnos o niečo viac ako 5 %. Vzhľadom na pravdepodobnosť budúceho zvýšenia dividend je EPR skvelou dividendovou hrou, ktorá ponúka oveľa vyšší potenciálny výnos z dlhodobého hľadiska.

3. Stag Industrial $STAG-0.6% 

Stag Industrial sa na rozdiel od niektorých svojich kolegov špecializuje na priemyselné nehnuteľnosti so sídlom v USA, predovšetkým v rámci odvetvia elektronického obchodu. Celkovo má podiel alebo vlastníctvo v 551 priemyselných nehnuteľnostiach v 40 štátoch USA. Stag Industrial je jediný priemyselný REIT, ktorý ponúka mesačné výplaty dividend namiesto štvrťročných, čo z neho robí atraktívny vstup do tohto prosperujúceho sektora nehnuteľností. Priemyselné REIT sa stali jedným z najvýkonnejších odvetví v oblasti komerčných nehnuteľností. Nedostatočná ponuka a zvýšený dopyt viedli k nárastu nájomného a k rekordne nízkej úrovni voľných pracovných miest.

Výkonnosť Stag Industrial zostala počas globálnej pandémie silná. Čistý príjem vzrástol medziročne o 130 %, jadrové FFO na akciu vzrástlo o 8,2 % a miera obsadenosti portfólia je na zdravých 96,9 %. Ceny akcií nedávno zasiahli vďaka volatilite trhu, ktorá posunula návratnosť dividend REIT na konkurencieschopných 4,19 % – viac ako dvojnásobok priemerného dividendového výnosu medzi ostatnými priemyselnými REIT. Vzhľadom na pokračujúci dopyt po tomto rastúcom sektore a ďalší nárast e-commerce analytici očakávajú, že rast priemyselných nehnuteľností práve začína a jeden z dôvodov, prečo je teraz Stag atraktívny, že má za sebou 12. rok zvyšovania dividend a od konca roku 2013 vypláca mesačné dividendy, čo z neho robí jednu z najlepších mesačných akcií vyplácajúcich dividendy.

Myslím si, že je si z čoho vybrať a je to určite atraktívne pokiaľ ste zaťažení na pasívny príjem platený v mesačných intervaloch. Dividendové akcie sú poslednú dobu veľmi vyhľadávané, nakoľko poskytujú taký "bezpečný prístav" a zábezpeku v tejto volatilnej dobe, samozrejme treba si spraviť vlastný širší prieskum a nebrať to ako investičnú radu, len ako nápovedu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @sooskristian má karmu 895 a je členem této komunity od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Čo poviete @adamven12 @petervalik22

mesačné dividendy sú lákavé, musim si prejsť tieto spoločnosti ale o Realty som už čítal

tiež poznám iba Realty ostatné si musím naštudovať :)