S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Tesla nu mai este cea mai mare poziție în fondul Ark Invest, administrat de Cathie Wood. Ce stoc a înlocuit-o?

Acțiunile Tesla nu mai reprezintă cea mai mare poziție în popularul fond Ark Invest, administrat de investitorul Cathie Wood. Fondul a înregistrat, în general, o scădere semnificativă a valorii de la începutul anului, care acum se ridică la peste 56%. Scăderea prețului acțiunilor a necesitat, evident, ajustări semnificative ale portofoliului, cea mai mare dintre ele fiind o creștere a uneia dintre pozițiile existente, care a înlocuit, de asemenea, Tesla ca acțiune cu cea mai mare reprezentare.

Cathie Wood

Potrivitdatelor Bloomberg,Roku $ROKU+1.6% este acum cea mai bine clasată companie din ETF-ul emblematic al Ark Invest , depășind Tesla $TSLA+5.0% pentru prima dată în aproximativ patru ani și jumătate.

Ark's Disruptive Innovation ETF deținea 717 milioane de dolari din Roku la închiderea de joi, cu puțin mai mult decât participația sa de 702 milioane de dolari în Tesla. Schimbarea în topul acțiunilor deținute de ETF s-a datorat atât volatilității continue a pieței, cât și faptului că Ark Invest și-a redus în mod constant participația la Tesla în ultimul an și a folosit banii obținuți pentru a cumpăra Roku . ETF Disruptive Innovation și-a redus participația la Tesla cu 75% față de maximul atins în ultimul an. În aceeași perioadă, ARK și-a mai mult decât dublat poziția în Roku.

Și chiar dacă Roku a depășit Tesla ca acțiune de top în ETF-ul emblematic al Ark, Tesla rămâne acțiunea nr. 1 în toate ETF-urile Ark Invest, potrivit datelor Cathie's Ark. Ark deține acțiuni Tesla în valoare de 907 milioane de dolari în cele șase ETF-uri gestionate activ, în timp ce acțiunile Roku valorează 843 milioane de dolari. Astfel, se pare că, deși Wood încă mai crede în acțiunile Tesla, caută noi companii inovatoare unde se poate aștepta la evaluări ridicate, ceea ce Roku crede că este cazul.

Acest articol are doar un scop informativ și nu reprezintă o recomandare de investiții. Modificările aduse fondului Ark Invest au fost raportate de Business Insider, mai exact de analistul Matthwe Fox.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet