S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Chcete každý mesiac výplatu? Investujte do týchto 4 REIT spoločností

Mesačné dividendové akcie sú už desaťročia spoľahlivou formou investície. Dividendy poskytujú stabilitu, rast a dlhodobú hodnotu pre investorov, ktorí nakupujú akcie prinášajúce dividendy a týchto 5 spoločností by ste mali určite pridať do portfólia, pokiaľ chcete výplatu každý mesiac.

5 spoločností, ktoré vyplácajú každý mesiac dividendu.

Mesačné dividendové akcie sú typom akcií poskytovaných spoločnosťami, ktoré majú zvyčajne spoľahlivé obchodné modely a generujú dostatok peňažných tokov na vyplácanie dividend. Keď sa trh správa nepredvídateľne, je pre vás nevyhnutné udržiavať citlivé finančné prostriedky v akciách vyplácajúcich dividendy, pretože vo všeobecnosti poskytujú spoľahlivý zdroj príjmu.

1. Gladstone Commercial $GOOD-0.4% 

Gladstone Commercial investuje do kancelárskych a priemyselných nehnuteľností, ktoré poskytujú príležitosti na krátkodobý rast pre spoločnosti pôsobiace na primárnych a sekundárnych trhoch. Zameriavajú sa na kvalitné vlastnosti. Od roku 2021 portfólio Gladstone pozostáva zo 129 nehnuteľností v 27 štátoch. Ponúkajú prísne hodnotenie úverovej sily nájomcov, ktoré im pomohlo udržať obsadenosť takmer 95 %. Preto to, čo získali vďaka rôznorodému portfóliu a zameraniu sa na mnohé aspekty svojho podnikania v priebehu času, prispelo k ich úspechu. Okrem toho Gladstone Capital vypláca mesačnú dividendu vo výške 0,0675 USD, čo umožňuje akcionárom získať 12 dividend ročne. Napriek nevyriešeným problémom prišlo k poslednému zvýšeniu v apríli 2022 a dividenda sa počas pandémie zvýšila. Ukazuje teda silu tejto spoločnosti medzi mesačnými dividendovými akciami.

2. AGNC Investment $AGNC+1.1% 

AGNC Investment investuje do cenných papierov krytých hypotékou a iných aktív súvisiacich s nehnuteľnosťami. AGCN je hypotekárny realitný investičný fond (mREIT), ktorý investorom poskytuje „pasívny“ tok príjmov – pokiaľ je investícia držaná. Spoločnosť vypláca 90 % svojho zdaniteľného príjmu akcionárom a zvyšných 10 % môže reinvestovať. Mandát AGNC zaručuje relatívne konzistentnú dividendu a každý mesiac vám vráti 12 centov. Ako mREIT AGNC investuje na trhu nákupom hypoték alebo cenných papierov súvisiacich s hypotékami. To sa líši od priameho investovania do rezidenčných nehnuteľností. Pri týchto investíciách s federálnou podporou existuje znížené riziko straty peňazí. Inými slovami, obchodný model spoločnosti je veľmi bezpečný.

3. Prospect Capital $PSEC+0.2% 

Prospect Capital robí veľa vecí pre majiteľov malých a stredných podnikov. Ponúkajú pôžičky, vysoké úrokové sadzby a akvizičné príležitosti pre tých, ktorí chcú začať podnikať. Ich cieľový trh pozostáva zo stredne veľkých podnikov a súkromných kapitálových finančných podporovateľov. Spoločnosť tiež investovala do niekoľkých odvetví, vrátane pôžičiek, nehnuteľností a ďalších. V súčasnosti vlastní úverovú sekuritizáciu viac ako 127 spoločností s 39 rôznymi typmi investícií. REIT a spoločnosti pre rozvoj podnikania (BDC) zdieľajú niektoré podobné výhody, pretože obe ponúkajú minimálne 90 % svojho zdaniteľného zisku vo forme dividend. Výnosy sa vyplácajú mesačne s vysokou štandardnou sadzbou 6 centov na akciu.

4. LTC Properties $LTC-0.5% 

LTC Properties pôsobí na trhu už dlho a výrazne investuje do sektora bývania a zdravotnej starostlivosti pre seniorov. Vlastnia viac ako 200 nehnuteľností po celej krajine, ktoré poskytujú dostupné bývanie starším Američanom, ktorí to najviac potrebujú. Nehnuteľnosti zahŕňajú viac ako 15 000 jednotiek v 32 štátoch USA. Niečo vyše 50 % portfólia spoločnosti tvoria pozemky na bývanie pre seniorov a zvyšné percento tvoria zariadenia pre kvalifikované opatrovateľské služby. Prvý z nich bol pandémiou zasiahnutý obzvlášť tvrdo. Teraz sa však veci vracajú do normálu. Dopyt po zdravotnej starostlivosti rastie a bude stáť veľa peňazí. Je to spôsobené zvyšujúcou sa schopnosťou predchádzať chorobám, ako aj starnutím populácie.

Podľa môjho názoru je si tu naozaj z čoho vybrať a každý z nás si vie nájsť to svoje. Určite je pravdou, že v týchto časoch je príjemné cítiť, že vaše peniaze pracujú a že sa zhodnocujú aspoň formou dividendy a keď je ešte každý mesiac je to len plus. Samozrejme rozhodnutie je na vás, toto nie je investičná rada.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

a ešte k tomu dividendy :)

takzvana win win situacia haha

realitny trh ide UP, čiže jasne

áno tie ceny su dosť prestrelene v niektorých oblastiach :D

pre toto podnikanie je to vyhodne no :D

teraz je REIT HOT TOPIC :D

a dividendy taktiež