S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Várjunk csak: miért gondolja egy neves technikai elemző, hogy néhány napon belül óriásit fog emelkedni a piac?

A tőzsde mostanában szörnyű heteket élt át. És ebben a néhány hétben több történelmi visszaesés és rekord vörös napok voltak. Tom DeMarco szerint azonban, akinek már többször sikerült felfednie a piac alját, a fordulat végén járunk. Melyek azok az indokok és alapok, amelyekre ezt a merészen pozitív állítást alapozza?

Tom DeMarco szerint a piac jelentős fordulat előtt állhat

Plusz - A Walmart, a Target és a Tencent kiábrándító eredményekről számolt be, ami olaj a tűzre a kamatemeléssel és a mennyiségi szigorítással kapcsolatos félelmek miatt.

Sean Darby, a Jefferies vezető részvénystratégája szerint az elmúlt hat hétben a részvény-visszavásárlások 46 milliárd dollárt tettek ki, szemben a COVID-járvány kitörésekor mért 91 milliárd dollárral. Ez egy elég alapvető érv arra vonatkozóan, hogy a piacok miért nem érték még el a mélypontot.

Egyszerűsített DeMark-elemzés. Forrás

Tom DeMark neves mérnök, aki a COVID felfedezésekor a 2020-as évet jelölte meg alulról, nem ért egyet. A DeMark Analytics alapítója - aki olyan fedezeti alapkezelőknek ad tanácsokat, mint Paul Tudor Jones és Steven Cohen - a Fundstrat technikai stratégiáért felelős vezetőjének, Mark Newtonnak elmondta, hogy a piacok a fordulat küszöbén állnak.

A DeMark indikátorokat úgy tervezték, hogy előre jelezzék a fordulópontokat, hogy megkeressék a túlzó ármozgásokat, bármelyik irányba.

DeMark szerint az S&P 500 $SPY-0.4% még egy eladási hullámot fog látni, 3.863 pont alatti zárással, mielőtt egy "óriáslövés" 4.400 és 4.500 pont közé emelné az indexet.

És ezzel a jóslattal nem ér véget. További előrejelzései is érdekelhetik: a 10 éves kötvény még egy csúcsot fog elérni, mielőtt elérné a csúcsot, az olaj pedig négy kereskedési napon belül 117,29 dollár/hordónál fog tetőzni. Ezután jön a fordulat.

Ha igaza van, az alapvető következmények azt jelentenék, hogy az energia és a nyersanyagok formájában megjelenő inflációs tényezők elérik a csúcspontjukat, ami csökkentené az inflációs nyomást.

Jogi nyilatkozat:Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én értelmezésem és elemzésem, amely internetes adatokon és számos más elemzésen alapul. A pénzpiaci befektetések kockázatosak, és mindenkinek saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet