S&P 500 ^GSPC 5,103.17 +1.08%
Alphabet GOOG $172.32 +9.10%
Nvidia NVDA $868.25 +5.07%
Microsoft MSFT $409.59 +2.64%
Amazon AMZN $177.36 +2.12%
Tesla TSLA $168.80 -0.81%
Meta META $438.26 -0.71%
Apple AAPL $170.77 +0.52%

Těžko byste hledali lepší společnost v technologickém sektoru se specializací na výrobu grafických karet nebo čipů pro automobily a mobilní telefony. Obor této firmy se rozrůstá nezastavitelným tempem i do světa her, kryptoměn a umělé inteligence. Taková je NVIDIA $NVDA+5.1% .

Je NVIDIA technologickou budoucností?

E-sportovci mají jasno

$NVDA+5.1%  si mezi poskytovateli herních služeb získává velmi slušný podíl na trhu. Silný nárůst poptávky po výkonnějších grafických kartách byl evidován u počítačových hráčů a hráčů v oblasti e-sportu. V dnešní době se e-sport stále těší větší oblibě a získává tak velkou popularitu, že se jedná o miliardový byznys. Existují nejvyšší soutěže a světové turnaje, kde ty nejlepší týmy mají takové zázemí, které se může rovnat i podmínkám ve fotbale či hokeji.

Investiční okénko

Velkou oblibu sklízí $NVDA+5.1%  i mezi investory, kteří si tuto firmu zamilovali. Hlavním důvodem je silné postavení na trhu, výborné hospodářské výsledky, zkušené vedení společnosti a neustále rostoucí poptávka po čipech, kterých je nedostatek v důsledku pandemie Covid-19. Další zbraní $NVDA+5.1% A je spolupráce s více než 320 výrobci vozidel, automobilovými výzkumnými institucemi a světovými start-upy.

Společnost se může pochlubit robustní schopností generovat cash-flow, což ji umožňuje navyšovat provozní efektivitu a investovat do nejlepších technologií. Investory oblíbenou dividendu $NVDA+5.1%  vyplácí a za rok se tato částka vyhoupla celkově v objemu 395 milionů dolarů a odhad na rok 2022 je přibližně 399 milionů dolarů.

Extrémní příležitostí k růstu je vybudování nového datového centra, neboť stále více firem přesouvá svá data na cloudové úložiště. Giganti, mezi něž patří například Amazon $AMZN+2.1% , Microsoft $MSFT+2.6%  a Google $GOOGL+9.3%  neustále rozšiřují své operace po celém světě, což má za následek zvyšování poptávky po GPU. Nedávno také proběhla akvizice s firmou Mellanox Technologies, kde se jednalo o prodej firmy pod křídla NVIDIA. Mellanox byl nadnárodní dodavatel počítačových sítí využívající technologie Ethernet a InfiniBand. Taková událost může mít právě za následek urychlení vývoje datových center.

Datová centra jako příležitost

Po úspěšném období na trzích v covidové pandemii, kdy akcie $NVDA+5.1%  vzkvétaly společně s vysokou poptávkou, kvůli pravidelným lockdownům, přichází na společnost negativní dopady, které se vážou na trvající válku na Ukrajině, neboť ta poslala akcie všech společností do medvědího trhu. Po důkladné analýze toho opět mohou využít investoři k nákupu do svého portfolia. V tomto roce $NVDA+5.1%  na trzích odepsala téměř 45 %.

Hospodářské výsledky

V posledním kvartálu roku 2021 si $NVDA+5.1%  vedla velmi dobře a dosáhla tržeb ve výši 7,64 miliardy dolarů. Uvidíme, jaké výsledky společnost vykáže v prvním čtvrtletí tohoto roku. Investoři se tyto informace dozví 25. 5. 2022.

Dle technických ukazatelů můžeme vidět, jak daleko je současná cena akcií od cílové odhadované ceny s plánem na jeden rok a jaký potenciál pro růst firma skrývá. Zvýšená volatilita akcie může investory trochu vyděsit. Očekávaný růst společnosti v hodnotě 24 % je pozitivním výhledem, každopádně v mnohém rozhodne konflikt na Ukrajině a celosvětová krize založena na vysoké inflaci. Finanční skupina Investhy pečlivě a fundamentálně analyzuje každou firmu před koupí do svého fondu SmartStocks a zájem o titul $NVDA+5.1%  se u ní neustále zvyšuje.

Disclaimer: Tento článek je informativního charakteru a nejedná se o investiční doporučení. Autor nenese žádnou zodpovědnost za možné riziko v případě jakékoliv investice na základě tohoto článku.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @investhy má karmu 4 a je členem této komunity od 08/03/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

$NVDA+5.1% dobře zlevnila a firma má super výsledky 👍

Za mna super akcia