S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Wall Street predpovedá týmto 3 kryptomenovým akciám nárast v rozmedzí 118-439%

Súhrnná hodnota digitálnych mien od marca 2020 vzrástla o viac ako 800 %. Vybraní analytici sa domnievajú, že tieto akcie súvisiace s kryptomenami môžu počas nasledujúcich 12 mesiacov vyletieť medzi 118 % a 439 %.

Wall Street má bullish pohľad na tieto akcie.

Za približne 26 mesiacov vzrástla súhrnná hodnota všetkých digitálnych mien o 828 %, čo je približne 1,17 bilióna dolárov. Nie sú to však len kryptotokeny, ktoré ťažia z tejto stúpajúcej trajektórie. Podľa vybraných analytikov z Wall Street ponúkajú tri akcie kryptomien v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov možný nárast až o 439 %.

1. Nvidia $NVDA+3.3% 

Prvou známou akciou, ktorá ponúka významný nárast, aspoň podľa jedného analytika, je grafická a sieťová spoločnosť Nvidia. Ivan Feinseth z Tigress Financial predpokladá, že akcie Nvidie v priebehu budúceho roka vzrastú o 118 % na 410 USD za akciu a to napriek skutočnosti, že spoločnosť je na pokraji stať sa jednou z 10 najväčších verejne obchodovateľných spoločností v USA. Za 410 USD by Nvidia bola biliónová spoločnosť.

Prečo je Feinseth taký optimistický? Počas svojho podujatia Analyst Day Nvidia oznámila, že zvyšuje svoj celkový adresovateľný trh na neuveriteľných 1 bilión dolárov. Feinseth je tiež povzbudený vývojom spoločnosti Nvidia ako poskytovateľa spracovania umelej inteligencie.

Stojí za zmienku, že segment profesionálnej vizualizácie spoločnosti vygeneroval v prvom štvrťroku nárast výnosov o 67 % v porovnaní s obdobím predchádzajúceho roka. To je pôsobivé, ak vezmeme do úvahy, že hrubý domáci produkt USA v prvom štvrťroku klesol o 1,4 %. Väzby Nvidie na kryptomenovú arénu sa odvíjajú od jej grafických procesorových jednotiek (GPU), ktoré využívajú ťažiari kryptomien na „ťažbu“ digitálnych mien. Zjednodušene povedané, krypto baníci používajú vysokovýkonné počítače na riešenie zložitých matematických rovníc, ktoré potvrdzujú transakcie v blockchainovej sieti. Ťažiari dostávajú blokovú odmenu ako platbu za to, že ako prví vyriešili skupinu transakcií (známe ako „blok“). Táto odmena sa zvyčajne vypláca v natívnych tokenoch overovaného krypto blockchainu.

 Nie je to len o tomto segmente ale aj riešenia pre dátové centrá, herné grafické karty a vizualizačná divízia udržia dvojciferný rast počas celého desaťročia.

2. Coinbase Global $COIN+8.9% 

Ďalšia kryptomenová akcia, ktorá ponúka závratný vzostup na základe úvah jedného analytika z Wall Street, vedie kryptoburzu a ekosystém Coinbase Global. Mark Palmer z BTIG predpokladá, že Coinbase dosiahne 380 dolárov za akciu. To by predstavovalo viac ako päťnásobok jeho hodnoty.

Minulý mesiac Palmer v rozhovore pre Bloomberg vyhlásil, že „rozsah tohto poklesu je značne prehnaný“ a obvinil retailových investorov z nedostatku porozumenia, pokiaľ ide o úrovne kapitalizácie spoločnosti za pokles. Palmer tiež poznamenal, že v kryptoburzovnom priestore dôjde k otrasom, ktoré by v konečnom dôsledku prospeli dobre kapitalizovanej Coinbase. Na druhej strane, Coinbase je plná červených vlajok. História napríklad ukázala, že keď digitálne meny prestanú rásť, obchodná aktivita sa rýchlo zníži. Celkový objem obchodov 309 miliárd USD počas prvého štvrťroka bol najnižším trojmesačným obdobím od roku 2020.

Problémom sú aj náklady. Kompenzácia založená na akciách dosiahla počas prvých troch mesiacov roku 2022 neuveriteľných 352 miliónov dolárov, čo je viac ako dvojnásobok 152 miliónov dolárov, ktoré Coinbase prinieslo z príjmov z predplatného a služieb s vysokou maržou. Rovnako ako sme boli svedkami tradičných burzových maklérov zapájať sa do províznych vojen, ktoré v konečnom dôsledku udreli na marže a viedli k obchodovaniu bez provízií, aj Coinbase bude časom čeliť rovnakým tlakom na marže na obchodné poplatky. Čiže jednoducho povedané je tu veľa výziev, ktoré musí Coinbase prekonať aby sa slová Palmera naplnili.

3. Riot Blockchain $RIOT+4.9% 

Podľa analytika Chase Whitea z Compass Point môže Riot dosiahnuť 39 dolárov za akciu, to by v budúcom roku predstavovalo nárast o 439 %. Riot Blockchain sa špeciálne zameriava na ťažbu bitcoinov, najhodnotnejšej kryptomeny podľa trhovej kapitalizácie. Počas štvrťroka končiaceho sa marcom spoločnosť vyprodukovala 1 405 bitcoinov. Okrem toho mal Riot ku koncu apríla nasadených 46 375 svojich ťažobných jednotiek, pričom sa očakáva, že do konca mája bude v prevádzke viac ako 55 000. Na základe nevybavených objednávok by mohol mať Riot niekedy v budúcom roku v prevádzke viac ako 120 000 ťažiarov. Zatiaľ čo spoločnosť začína uznávať škálovanú efektivitu, existujú aj niektoré vážne obavy. Inovácie zohrávajú v jeho úspechu na začiatok len minimálnu rolu.

Riot je v konečnom dôsledku viazaný na cenovú výkonnosť Bitcoinu. Bitcoin má za sebou históriu veľkých a zdĺhavých medvedích trhov. Nie je jasné, či by ťažiari kryptomien dokázali prežiť prudký pokles cien. Bloková odmena bitcoinu je tiež naplánovaná na polovicu v roku 2024 zo 6,25 tokenov na 3,125. A tak, ako narastá konkurencia v priestore ťažby kryptomien, tak odmena pre baníkov sa má za dva roky zmenšiť o 50 %, čo im tiež určite nezahrá do karát.

Rozhodnutie je na vás a dôležitý je váš pohľad na kryptomeny a tento priestor. Najväčší potenciál dávam Nvidii a následne Riot a Coinbase. 

DISCLAYMER: Toto nie je investičné odporučenie.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

tiež by som sa priklonil k nvidia... :)

mne sa aj $RIOT+4.9% ľúbi ale asi len na krátko

$COIN+8.9%  tam má vela vyziiev a $RIOT+4.9% asi pride o polovicu penazi po halvingu :D

s $NVDA+3.3% určite suhlasim oni maju konkurencne vyhody aj bez krypto sektoru

názor? @sooskristian @adamven12