Insider trading: Akcie SoFi se zelenají, CEO společnosti opět nakupoval

Akcie společnosti SoFi letos klesly o více než 50 %, v porovnaní s indexem S&P 500, který odepsal 14 %. Meziročně však vrostl počet zasvěcených osob, které akcie nakupovaly a dostal se tak na nejvyšší úrovně od března 2020. Kromě toho poměr nákupů a prodejů insiderů v sektorech, jako jsou technologie a komunikace, je vůbec nejvyšší od roku 2012. 

SoFi Technologies, Inc.

Akcie společnosti SoFi $SOFI-5.0% jsou dnes v zelených číslech poté, co generální ředitel Anthony Noto uskutečnil insider nákup. Generální ředitel je v tomto roce na nákupní vlně, přičemž jeho nejnovější transakce znamenala již 12. nákup v tomto roce. Na druhou stranu, pouze jeden zasvěcenec letos akcie SOFI prodal. Tyto prodeje má na svědomí vedoucí provozního oddělení Micah Heavener.

Generální ředitel Anthony Noto opět nakupuje akcie SOFI

Noto včera nakoupil 21 215 akcií SoFi za průměrnou cenu 7,07 USD za akcii. Po tomto nákupu nyní vlastní 3,34 milionu akcií. Jedná se o Notův první nákup v průběhu června a na základě jeho předchozích nákupů pravděpodobně nebude poslední. Nepočítáme-li nedávný nákup, Noto naposledy nakoupil akcie SoFi 24. května. V ten den nakoupil 37 056 akcií za průměrnou cenu 6,72 USD za akcii. Během května nakoupil akcie své vlastní společnosti čtyřikrát.

Když vlastní zaměstnanci společnosti nakupují akcie, pro investory to bývá zpravidla dobrá zpráva. Tyto kroky jednoznačně dokládají důvěru, kterou Noto do podniku vkládá. 

Dělejte si vlastní analýzu. O skutečnosti insider nákupu informoval portál InvestorPlace. 


Autor @spritely22 má karmu 762 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Že by CEO $SOFI-5.0% věděl něco, co my ne?

Dobrá zpráva pro všechny majitele akcií $SOFI-5.0% :))

Timeline Tracker Overview