S&P 500 ^GSPC 5,297.65 +0.01%
Nvidia NVDA $930.95 -1.34%
Tesla TSLA $176.64 +1.03%
Alphabet GOOG $177.02 +0.91%
Amazon AMZN $185.10 +0.80%
Meta META $471.50 -0.37%
Microsoft MSFT $419.48 -0.36%
Apple AAPL $189.82 -0.01%

Palantir, Nio a 3 další růstové akcie, které z vás mohou udělat milionáře do roku 2030

Jakkoli mohou být aktuální poklesy na medvědím trhu pro investory děsivé a mohou vyvolávat pohybnosti o funkčnosti strategie, z historického hlediska jsou také jedním z nejlepších období pro zhodnocení peněz. Data ukazují, že korekce na akciích se povětšinou rychle vyřeší, přičemž býčí trhy trvají mnohem déle než trhy medvědí.

5 růstovek pro dalších 8 let 

Palantir Technologies

První rychle se rozvíjející a inovativní akcií je společnost Palantir Technologies $PLTR+0.3%, která se zabývá dolováním dat na základě umělé inteligence. I přes krátkodobé obavy z recese v USA, která by mohla zpomalit zadávání nových zakázek, se zdá, že společnost Palantir má dobrou pozici k tomu, aby se jí dlouhodobě dařilo.

Palantir Technologies Inc.

Zajímavé na společnosti Palantir je, že žádná jiná společnost nedokáže poskytovat služby, které poskytuje, v takovém rozsahu. Její platforma Gotham pomáhá americké vládě plánovat mise a pomáhá dalším vládním agenturám po celém světě s aktivitami v oblasti dolování dat. Mezitím platforma Foundry společnosti Palantir vychází vstříc podnikovým zákazníkům a pomáhá jim využívat a lépe chápat jejich data pro zefektivnění jejich činnosti.

Nio

Druhou rychle rostoucí společností s nástroji potřebnými k mnohonásobnému navýšení počáteční investice do roku 2030 je čínský výrobce elektromobilů Nio $NIO+0.2%. Přestože v blízké budoucnosti čelí řadě překážek v dodavatelském řetězci spojených s výlukami čínské společnosti COVID a nedostatkem polovodičových čipů, společnost Nio prokázala, že díky svým inovacím může být lídrem.

NIO Inc.

Než provinční výluky ovlivnily dodavatelský řetězec společnosti, zvýšila společnost Nio výrobu z méně než 4 000 elektromobilů za čtvrt roku na více než 25 000 elektromobilů za méně než dva roky. Navíc vyrábí řadu prémiových elektromobilů, které jsou navrženy tak, aby se vyrovnaly konkurentům v oboru, jako je Tesla. Nedávno uvedený sedan ET7 a připravovaný sedan ET5 mohou s nejvyšším stupněm vylepšení baterie ujet na plné nabití 621 km. To s přehledem překonává vlajkové lodě společnosti Tesla, modely 3 a S.

Lovesac

Další růstovou akcií s potenciálem vysokého zhodnocení je akcie Lovesac $LOVE+0.2%. To, co dělá Lovesac tak výjimečným, je nábytek této společnosti. Zatímco většina obchodů s nábytkem nakupuje od stejné malé skupiny velkoobchodníků, chlebem společnosti Lovesac je její "sakrální" - modulární sekční pohovka, kterou lze přestavět desítkami způsobů tak, aby se hodila do jakéhokoli obytného prostoru.

The Lovesac Company

Další konkurenční výhodou společnosti je její vícekanálová prodejní platforma. Ačkoli má 146 maloobchodních prodejen ve 39 státech, na společnosti Lovesac je působivá její schopnost přejít na online prodej nebo se spolehnout na pop-up showroomy a partnerství, aby snížila své režijní náklady. Tolik prodejních kanálů, které má k dispozici, by mělo podpořit vynikající růst a marže.

PubMatic

Cloudová programová reklamní technologie PubMatic $PUBM+5.1% předpolední ze 5 společností, které z vás mohou udělat milionáře do roku 2030. Přestože to v současné době s rostoucími obavami z recese odnášejí reklamní společnosti, vše nasvědčuje tomu, že PubMatic je dokonale připraven těžit z digitální reklamní revoluce.

PubMatic, Inc.

PubMatic je takzvaný poskytovatel na straně prodeje. To je elegantní způsob, jak říci, že pomáhá vydavatelským společnostem prodávat jejich digitální zobrazovací prostor. Algoritmy společnosti založené na strojovém učení se snaží nejen získat co nejvíce čistého pro vydavatele, ale také umístit relevantní obsah před uživatele. To zajišťuje spokojenost inzerentů a časem pomáhá zvyšovat sílu vydavatelů při stanovování cen za reklamu. Možná právě proto organické tempo růstu PubMaticu za poslední dva roky více než zdvojnásobilo průměrné roční tempo růstu v odvětví.

Sea Limited

Pátou a poslední růstovou akcií, která může trpělivým investorům pomoci vybudovat do roku 2030 transformující se bohatství, je singapurský konglomerát Sea Limited $SE+3.6%. Přestože Sea (prozatím) prodělává, má tři rychle rostoucí provozní segmenty, které by mohly v dlouhodobém horizontu výrazně zvýšit její ocenění.

Sea Limited

Jediným segmentem, který v současné době generuje kladný zisk je Garena, herní divize společnosti Sea. Díky mobilní hře Free Fire se společnost Sea těší nadprůměrné konverzi z placených her na čtvrtletně aktivní uživatele ve výši 10 % (od prvního čtvrtletí roku 2022). Existuje také SeaMoney, segment digitálních finančních služeb společnosti. Vzhledem k tomu, že společnost Sea působí na řadě rozvíjejících se trhů, kde je přístup k základním bankovním službám omezený, mohlo by se poskytování služeb digitální peněženky ukázat jako poměrně přínosné pro spotřebitele i pro hospodářský výsledek společnosti.

Třetím rychle rostoucím segmentem je platforma elektronického obchodu Shopee. Poté, co za celý rok 2018 prošla její online prodejní platformou hrubá hodnota zboží (GMV) v hodnotě 10 miliard USD, znamená roční obrat GMV společnosti Sea 17,4 miliardy USD jen za první čtvrtletí téměř 70 miliard USD. Vzhledem k tomu, že online prodej v celé jihovýchodní Asii je stále v plenkách, potenciál růstu maloobchodního prodeje společnosti Sea je mimo tabulky.

Pokud vás některá z akcií zaujala, rozhodně bych si udělal hlubší analýzu. Na závěr klasicky upozorním, že se nejedná o investiční doporučení a případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Analytikem akcií je Sean Williams. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 788 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

z tejto pätice firiem, mam v nejakej hodnote $PUBM+5.1% . Ich model podnikania sa mi paci a vidím v nom budúcnosť, aj napriek  výprasku všetkých reklamných spoločnosti tento rok.

Nad $LOVE+0.2%  velmi tuho rozmýšľam už dlhšiu dobu, možno otvorím malú pozíciu.

extrémně rizikový výběr 😃 ale v dlouhodobém horizontu...to může být zlatý grál

vyšší riziko, vidina vyššího zisku :))

$SE+3.6% může být do budoucna hodně zajímavou akcií

potenciál tam určitě je

$PLTR+0.3% je teď zas nějak hodně populární :DD

to byl mezi investory vždycky :))