S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

"Big Short" Investor Michael Burry, ktorý predpovedal krach v 2008 má investované v týchto 3 akciách

Hoci je Michael Burry dobre známy svojimi odvážnymi short pozíciami, keď je optimistický a bullish, treba to brať v úvahu a venovať tomu pozornosť pokiaľ ide o určité spoločnosti, ktoré sám nakupuje.

3 spoločnosti, v ktorých ma investované Big Short Investor.

Ako jedna z hlavných skutočných postáv filmu The Big Short si manažér hedžového fondu Michael Burry získal povesť vďaka odvážnym, no negatívnym vyhláseniam. Človek, ktorý predvídavo predpovedal bublinu na trhu nehnuteľností z 21. storočia – a nakoniec aj veľkú recesiu – má občas nejaké býčie nápady, ktoré by investori mali nasledovať. Ak máte nejaké finančné prostriedky na špekulácie, možno budete chcieť pozrieť takzvané akcie Michaela Burryho.

Poďme na výlet do histórie, v septembri 2019 priniesol istého predajcu videohier, ku ktorému bol manažér hedžového fondu veľmi optimistický. Hádaj čo? $GME-4.4% To bola jedna z akcií Michaela Burryho, ktorá nakoniec priniesla obrovské zisky. Tu máme 3 akcie, ktoré je dobré mať vo watchliste, pokiaľ veríte krokom tohto investora.

1. Booking Holdings $BKNG+1.4% 

V tomto prípade sa Burryho optimizmus voči akciám BKNG spája s jeho uznaním orientácie spotrebiteľov na skúsenosti, ako je cestovanie a nie na získavanie fyzických maloobchodných produktov. Aby sme boli spravodliví, BKNG je riskantná, pretože je stále vystavená spotrebiteľskej ekonomike, čo je sektor, ktorý zápasí s rastúcou infláciou. Pri pohľade do budúcnosti je ťažké vedieť, ako odolné budú domácnosti. Ak však dôverujete akciám Michaela Burryho, môže to byť vaša cesta.

2. Global Payments $GPN+0.0% 

Keď už hovoríme o spotrebnej ekonomike, maloobchodné prostredie – ​​neponúkalo povzbudivú dynamiku. V dôsledku toho manažér hedžového fondu nasmeroval svoje portfólio preč z tohto sektora. Napriek tomu v prvom štvrťroku tohto roka získal niekoľko akcií Global Payments, celosvetového poskytovateľa platobných technológií a softvérových riešení. Navonok nemusí GPN znieť ako ideálne meno medzi akciami Michaela Burryho na nákup. Podľa údajov Bureau of Labor Statistics klesla kúpna sila dolára medzi aprílom 2020 a aprílom 2022 o 11,3 %. Táto erózia silne naznačuje, že domácnosti si budú uťahovať opasky, najmä ak sa Federálnemu rezervnému systému nepodarí vyrovnať sa s infláciou. Hlavným katalyzátorom globálnych platieb je však širší smer k bezhotovostnej spoločnosti, čo je okolnosť, ktorú pandémia koronavírusu dramaticky urýchlila.

3. Sportsman's Warehouse $SPWH+1.2% 

Sportsman's Warehouse, ktorý je jednoducho najkontroverznejší spomedzi akcií Michaela Burryho, je pre väčšinu investorov pochopiteľne znepokojujúci. V decembri minulého roka Bloomberg oznámil, že Sportsman's a Great Outdoors Group (vlastníci Bass Pro) upustili od svojich zámerov fúzie kvôli regulačným obavám spojeným s nekalou konkurenciou. Ale to nie je tá kontroverzná časť. Namiesto toho Sportsman's Warehouse predáva strelné zbrane – veľa strelných zbraní. Spoločnosť samozrejme poskytuje aj kempingové a rybárske potreby, ale z koho si robíme srandu? Je to jedno z najlepších miest, kde môžete využiť práva druhého dodatku, čo je prirodzene neznesiteľne škandalózna téma.

Prečo teda získať SPWH? Aj keď nemôžem hovoriť za Burryho motiváciu, mohlo by to byť spôsobené intenzívnou podporou streleckej športovej komunity a záujmu o strelné zbrane ako také. Určite aj ostatné akcie sú skôr riskantnejšie ale Burry je asi skôr typ riskantného investora a preto by ho mali nasledovať a dávať na jeho rady skôr podobne zameraní investori, preto to neberte ako investičnú radu, len ako zhrnutie akcií, do ktorých investoval.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

to zbrojenie je diskutabilné

Ale USA veľa zbroji

Čiže tam by som sa nebal

Sú to viac menej risk tipy ale ten kto mu veri nemá problém

Všetko nie sú risk

Ktoré podľa teba nie ?