S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Další radikální obrat - proč je Muskův nákup Twitteru opět v ohrožení?

Je to ani ne dva měsíce od doby, kdy jsem tu několikrát psal o kauze Elon Musk vs Twitter. Zvraty byly na každodenním pořádku. Jednou to vypadalo, že žádný nákup nebude. Pak šlo téměř o jistou věc. Nyní jsme několik týdnů žili v domění, že se čeká pouze na formality. Vypadá to ale, že akvizice je opět v ohrožení. Elon Musk přitvrdil svou výzvu společnosti, aby doložila své údaje o falešných účtech a spam botech.

Jak tohle celé dopadne?

Ve zprávě pro Komisi pro cenné papíry zveřejněné v pondělí Musk uvedl, že zaslal vedení Twitteru dopis, v němž žádá více informací o metodách, které společnost použila k výpočtu odhadu, že falešné účty tvoří méně než 5 % všech uživatelů.

Musk, který se při představení transakce letos na jaře vzdal práva na důkladné prověření společnosti, uvedl, že Twitter $TWTR  "transparentně odmítá plnit své závazky vyplývající ze smlouvy o akvizici", a dodal, že ho nepřesvědčují jeho "laxní metodiky testování".

Twitter prý odmítl poskytnout informace, které Musk opakovaně požadoval od 9. května 2022, aby mu usnadnil vyhodnocení spamu a falešných účtů na platformě společnosti. 

"Snaha společnosti Twitter charakterizovat to jinak je pouze pokusem o zamlžení a zmatení problému. Pan Musk dal jasně najevo, že laxní metodiky testování společnosti nepovažuje za adekvátní, takže musí provést vlastní analýzu," dodal dopis. "Údaje, které si vyžádal, jsou k tomu nezbytné."

Akcie Twitteru byly v pondělí v brzkém odpoledni po zveřejnění Muskova dopisu o 2,44 % níže, což naznačuje cenu při zahájení obchodování ve výši 39,13 USD za kus, což je přibližně 30 %níž než Muskova "nejlepší a konečná" nabídka ve výši 54,20 USD za kus.

Cena se ale aktuálně celkem drží

Deník Wall Street Journal v neděli s odkazem na údaje softwarové skupiny SparkToro LLC zabývající se výzkumem publika uvedl, že až 70 % z téměř 100 milionů Muskových sledujících je spam, falešní nebo neaktivní uživatelé.

Generální ředitel společnosti Tesla již dříve uvedl, že existuje "určitá šance", že počet falešných a botových účtů "může být vyšší než 90 % denně aktivních uživatelů", ale neposkytl pro své tvrzení žádný důkaz.

Minulý měsíc uvedl, že jeho snažení na Twitteru bylo "pozastaveno" do doby, než bude toto číslo prošetřeno, a tvrdil, že "generální ředitel Twitteru veřejně odmítl ukázat důkaz o <5 % spamových účtů", a dodal, že dohoda "nemůže pokročit, dokud tak neučiní".

No bude to ještě zajímavé. Už jsem se lekl, že by u Muska něco vypadalo chvíli stabilně 😂

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 495 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

WTF!? Že by 90 % DAU byly boti? 🙀🙀

Jako to mi taky nepřijde real

Jak by bylo na světě krásně, kdyby prostě oznámili něco až po tom, co je to hotový. Takhle akorát už asi po 15. otočili o 360° a jsou akorát za blbce...

No tak nějak

Klasik :D

Všech klasiků 😂