S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Spekulace nebo skutečnost? Akcie Roku stouply o 13 % po zprávách o možné akvizici společností Netflix

Akcie Roku ve středu vzrostly o 13 % poté, co objevily spekulace o tom, že by Netflix mohl získat streamovací platformu. V posledních týdnech se mezi zaměstnanci Roku vyrojilo mnoho takovýchto spekulací. Co je na nich pravdy a proč by společnost Netlfix měla vůbec usilovat o tento obchod? 

Spekulace nebo skutečnost?

Jsou spekulace o akvizici Netflixem namístě?

Akcie Roku $ROKU-1.4% by byly snadnější akvizicí pro Netflix $NFLX+2.5% poté, co tržní ocenění společnosti kleslo z vrcholu přesahujícího 60 miliard USD na současných zhruba 13 miliard USD. Více než 80% pokles ceny akcií Roku ztížil společnosti udržet si špičkové talenty, protože se stejně jako většina technologických společností spoléhá na odměňování formou akcií.

Akvizice Roku by společnosti Netflix pomohla získat přístup k rychle rostoucímu reklamnímu byznysu, který by mohla rychle integrovat do své vlastní streamovací platformy. Netflix pracuje na levnějším stupni předplatného založeném na reklamě, který by měl být spuštěn do konce letošního roku. Platforma Roku pro videoreklamu vygenerovala v prvním čtvrtletí příjmy ve výši 647 milionů dolarů. "Dává to smysl vzhledem k tomu, kam chce Netflix směřovat," řekl deníku Insider o potenciální fúzi jeden z technologických investičních bankéřů.

Pětiletý graf akcie Roku, Zdroj: Google Finance

Vysoce postavený zaměstnanec Roku sdělil, že dohoda mezi oběma společnostmi by "dobře ladila z hlediska kultury, podnikání a současného ocenění", protože Netflix se snaží proniknout do videoreklamy "a Roku ji má".

Je nutné zdůraznit, že žádná ze společností tyto spekulace nepotvrdila a proto je nepravděpodobně, že bychom se jakékoli dohody dočkali v blízké době. Zároveň mi ale případná akvizice z pohledu NFLX dává smyl a uměl bych si ji představit. Jak na to nahlížíte vy a myslíte si, že by měl o něco takové NFXL usilovat? 

Na závěr klasiky upozorním, že se nejedná o investiční doporučení a vždy si dělejte vlastní analýzu. Uvedené informace jsem čerpal do analytika jménem Matthew Fox. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 813 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

rozhodně by jim to pomohlo s reklamou, z toho pohledu to smysl dává

přesně

hodně by zaleželo na ceně za kterou by $ROKU-1.4% koupili

To je samozřejmě otazník, $NFLX+2.5% by určitě neměl přeplatit