S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Kúpiť, či nekúpiť akcie Tesly pred SPLITOM akcií? Títo 3 analytici v tom majú jasno

Tesla $TSLA-1.1% zažíva množstvo turbulencií, keď sa pripravuje na potenciálne rozdelenie akcií. Akcionári spoločnosti budú o návrhu na rozdelenie akcií TSLA hlasovať 4. augusta.

Investori si kladú otázku ohľadom kúpy akcií.

Leto rozdelenia akcií prebieha a Amazon už jedno úspešne zrealizoval. Teraz sa pozornosť investorov presunula na ďalšiu rýchlo rastúcu spoločnosť, ktorá plánuje rozdeliť svoje akcie. Akcionári spoločnosti Tesla budú hlasovať 4. augusta, ale nie je veľa dôvodov veriť, že návrh neuspeje. Investori si pamätajú prvé rozdelenie akcií TSLA v roku 2020 a pôsobivé výnosy, ktoré im to prinieslo. Keď sa katalyzátor blíži, investori zvažujú dôležitú otázku: Mal by som pred rozdelením kúpiť viac akcií TSLA?

Keďže akcie TSLA nedávno klesli, zaznamenali niekoľko znížení hodnotenia analytikov. Mená ako Dan Ives a Alexander Potter znížili svoje cenové ciele TSLA s odvolaním sa na výrobné obavy a nedostatok dôvery v Muskovo vedenie. Ale keď sa akcie Tesly blížia k rozdeleniu, veľa investorov zostáva vo všeobecnosti bullish. Akcie sa dnes obchodovali dobre a sú blízko k návratu do zelených hodnôt na týždeň po prudkom poklese 2. júna, keď Elon Musk vyjadril negatívny pocit z ekonomiky. 

Musk má z ekonomického prostredia „super zlý pocit“. Väčšina Wall Street však stále považuje akcie TSLA za „BUY“. Analytici sa pozerajú na Teslu opatrne, ale stále vidia súčasný pokles ako príležitosť na nákup.

Rozdelenie akcií TSLA

  • Vijay Rakesh z Mizuho Securities nedávno zlepšil svoj rating pre TSLA a stanovil si vzostupnú cenu 1 300 dolárov. Pochválil spoločnosť za úspešnú realizáciu napriek turbulenciám na trhu. Ako uviedol v poznámke pre klientov :

Veríme, že TSLA má potenciálne ~1,4 milióna z 1,5 milióna cieľových jednotiek C22E, ktoré by sa mohli vyrábať len vo Fremonte a predovšetkým v Šanghaji ako hlavnom uzle. Ale keďže obyvatelia/logistika Šanghaja sú stále väčšinou v blokovaní, vypadá to tak, že opätovné otvorenie Giga-Shanghai bude pravdepodobne pomalšie, ako sa očakávalo.

  • Pierre Ferragu z New Street tiež nedávno zopakoval hodnotenie „BUY“. Jeho cenový cieľ 1 580 dolárov je momentálne najvyššia hodnota pre akcie TSLA na Tipranks . Analytik však zodpovedá za ekonomické a priemyselné protivetry, ktorým Tesla čelí v aktuálnom štvrťroku. Per Barron’s : „ 251 000 plánovaných dodávok je pokles z približne 310 000 v prvom štvrťroku. Druhý štvrťrok preruší sériu ôsmich po sebe nasledujúcich štvrťrokov rekordných dodávok.“ Ferragu sa tiež domnieva, že Tesla sa pravdepodobne vyrovná iba z hľadiska voľného peňažného toku (FCF). A má oveľa horší názor, než je konsenzus FCF vo výške 1,3 miliardy dolárov. Napriek tomu zostáva býkom na akciách TSLA a hodnotí ich ako „kúpiť“ s cieľovou cenou 1 580 USD.
  • Mark Delaney z Goldman Sachs nedávno znížil svoju cieľovú cenu akcií TSLA z 1 200 USD na 1 000 USD. Ale stále to vidí ako „kúpu“. Zatiaľ čo spoločnosť znížila svoju globálnu predpoveď pre automobilový priemysel, Pulse 2.0 uvádza, že „Delaney očakáva, že objemy budú naďalej rásť s najnovšími údajmi o vyhľadávaní, ktoré ukazujú silný dopyt po elektrických vozidlách – ktorý je do značnej miery poháňaný stúpajúcimi cenami plynu.“

Samozrejme toto nie je žiadne investičné odporučenie, len zhrnutie názorov rôznych analytikov a ich pohľad na budúci vývoj akcií Tesly.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Teslu po tom, co Musk prohlásil, že bude volit republikány čekají jen soudy a problémy. Liberálové už to zařídí. Začne to sex. obtěžováním, problémy s auty (vysypané skla, přehřívání při nabíjení, nefunkční signalizace zapnutých bezpečnostních pásů, degradace baterií po 8 letech a přesně ten čas nyní nastane, žaloby, odstupné ...... https://www.autoforum.cz/zajimavosti/vybuch-tesly-model-s-odhalil-problem-politicky-tlacene-elektromobility/    nebo https://www.auto.cz/tesla-svolava-statisice-vozu-kvuli-problemu-s-upozornenim-na-nezapnuty-pas-142640  https://tn.nova.cz/auto/clanek/462093-tesla-ma-dalsi-problem-pri-nabijeni-hrozi-prehrati-a-kolaps-systemu

no tak to teda niie su vobec dobre signaly pre buducnost tesly...

Pochopil jsem, že něco jako ocenění u společnosti velikosti Tesly není až tak směrodatné (né doslova) - vidíme pořád jak se o Tesle mluví jako o předražené akcii a i přesto se nakupuje. Na teslu už koukám jako na příležitost, která v budoucnu může přinést autonomní taxi, roboty a mnoho dalších, než na pouhou automobilku.

Áno ale zase na druhej strane je to beh na dlhu trať podľa mna lebo ta nabijacia infraštruktúra je podľa mna ešte veľmi ďaleko optimalnemu Stavu

Aspoň podľa mna

Ocenění směrodatné je, ale musí se brát v kontextu. U rostoucích firem je potřeba neřešit P/E, ale spíše Forward P/E a ještě lépe zkusit odhadnout jak moc firma poroste a budoucí P/E si dle svého odhadu/analýzy spočítat.  Pokud je aktuální P/E cca 80 a rozjíždí se výroba ve dvou nových gigafactories, tak za max 2 roky budou prodeje 4 - 5 milionů aut. A protože se zlepší logistika, zjednodušší výroba (casting) a scaling sníží náklady, tak se dá předpokládat brutální zvýšení příjmů tzn. brutální snížení P/E s aktuální hodnotou ceny za jednu akcii ;) A autonomní taxi, AI, TeslaBot apod... jsou třešničky na dortu, které z výhodné koupě udělají možná jackpot :)

P/E je 100, Forward P/E je 65

aký máte názor vy? @petervalik22 @adamven12 @trollbringer @pb2205

že okolo tej elektromobility bude ešte rušno ale ukazuje sa , že SPLIT je bullish

taká viac menej psychologická hra pre malých investorov