S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Veľká udalosť pre NFT svet v spojitosti s platobným gigantom Mastercard

Platby kartou za NFT boli prvýkrát oznámené v súvislosti s najnovším trhom NFT spoločnosti Coinbase v januári a teraz Mastercard $MA+0.6% umožní držiteľom 2,9 miliardy kariet uskutočňovať priame nákupy NFT. 

Mastercard vstupuje do NFT sveta vo veľkom.

Medzinárodný gigant na spracovanie platieb Mastercard rozširuje svoju platobnú sieť pre trhy s nezameniteľnými tokenmi (NFT) a Web3.0 

V súčasnosti si používatelia musia kúpiť krypto, aby mohli ponúkať a kupovať NFT. S najnovším partnerstvom Mastercard však teraz môžu miliardy držiteľov kariet obísť proces nákupu kryptomien na trhy NFT

Firma povedala:

"Tieto integrácie sú navrhnuté tak, aby boli kryptomeny dostupnejšie a pomohli ekosystému NFT neustále rásť, inovovať a prinášať viac fanúšikov."

Spoločnosť Mastercard uviedla, že uzavrela partnerstvo s viacerými trhmi NFT, konkrétne s Immutable X, Candy Digital, The Sandbox, Mintable, Spring, Nifty Gateway a poskytovateľom webovej infraštruktúry MoonPay.

Služba nákupu kariet NFT bola prvýkrát spustená v januári tohto roku v spolupráci so spoločnosťou Coinbase, ktorá používateľom umožňuje nakupovať NFT priamo pomocou kreditných kariet

Rozhodnutie rozšíriť svoju platobnú sieť do rýchlo rastúceho ekosystému NFT bolo založené aj na najnovšom prieskume spoločnosti medzi 35 000 respondentmi zo 40 krajín, ktorý ukázal, že 45 % spotrebiteľov si buď kúpilo NFT, alebo o tom uvažuje. 50 % opýtaných spotrebiteľov tiež prejavilo záujem o flexibilnejšie možnosti nákupu.

Firma tvrdila, že tiež pracuje na tom, aby zákazníkom ponúkala prvotriedne zabezpečenie pomocou najnovšej možnosti platby, podobne ako „pri transakciách v obchode alebo online s kartou Mastercard“.

Gigant na spracovanie platieb prejavil v posledných rokoch veľký záujem o krypto a NFT trhy. Začiatkom apríla tohto roku spoločnosť Mastercard požiadala o 15 ochranných známok metaverse a súvisiacich s NFT.

Dve hlavné hlavné spoločnosti na spracovanie platieb, Visa a Mastercard, prešli dlhú cestu od svojich začiatkov blokovania krypto transakcií vo svojej sieti a v súčasnosti súťažia o to, aby sa stali poprednými poskytovateľmi finančných služieb v decentralizovanom priestore. Spoločnosť Visa spustila v marci program, aby umožnila tvorcom budovať svoje podnikanie pomocou NFT.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

uvedomujú si silu tohto prostredia a koľko môžu zarobiť ked spravia "bránu" k tomuto svetu

na rôznych fees zarobia rakety :)

jasne určite to je aj toto hľadisko ale zase určite by do toho nevstupovali, keby to je hlupost

Tak takmer 3 miliardy ľudí platiacich kartou MASTERCARD má teraz pohodlný prístup ku kúpe NFTs...

takže určite to pomáha adopcii...

a do toho aj Visa si ide svoju cestu :)

akože nech si hovoria odporcovia NFT a krypta čokoľvek toto mi príde ako veľky krok pre tento sektor... neviem aký máte názor vy @adamven12 @pb2205 @spritely22 @petervalik22 @victor_nettoyeur

aspoň podľa mňa to je veľký krok :)

jim ale nejde o NFT, pouze o platby;)

NFT není úplně můj šálek kávy :d

ale globální společnosti v tomto očividně vidí příležitost, tak proč ne