S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Tato ultra levná akcie polovodičů má potenciál v příštích 12 měsících vyrůst o 200 - 300 %

Právě pokročilé počítačové čipy jsou v dnešní době naprosto nezbytnou součástí běžné elektroniky. Rychlý technologický pokrok v posledních letech způsobil nebývalý nárůst poptávky, která se bude příštích letech i nadále zvyšovat. Na tom bude stavět mimo jiné i společnost Micron, která je globálním lídrem ve velmi specifickém segmentu čipů a je na vrcholu růstu.  

Akcie Micron jsou oceněny velmi atraktivně 

Strategická pozice na trhu 

Společnost Micron $MU+0.1% je specialistou na výrobu paměťových (DRAM) a úložných (NAND) čipů, které se používají ve spotřebitelských technologiích, průmyslových aplikacích a datových centrech. Ta se stala jednou z nejdůležitějších součástí infrastruktury v moderní ekonomice, protože stále více společností přesouvá své operace na internet a potřebuje místo pro ukládání a zpracování informací, které vznikají při jejich každodenní činnosti.

Technologie SSD (solid-state drive) společnosti Micron pro ukládání dat je navržena tak, aby datová centra byla spolehlivější, rychlejší, a tedy i nákladově efektivnější. Řada SATA SSD společnosti je nejprodávanějším hardwarem pro ukládání dat v datových centrech a Micron neustále inovuje, aby zlepšil svůj náskok.

Pětiletý cenový graf akcie Micron, Zdroj: Google Finance 

Největší potenciál růstu společnosti Micron však mohou přinést technologie, které se teprve objevují. Společnost například popisuje elektromobily jako datová centra na kolech a vyhlíží více než 100 nových modelů, které se mají dostat na trh jen v roce 2022. Samostatně pokračuje celosvětové zavádění sítě 5G a mobilní zařízení s podporou 5G vyžadují přibližně dvojnásobnou kapacitu paměti a o 50 % více paměti než jejich předchůdci se 4G. Společnost Micron se domnívá, že prodeje chytrých telefonů s 5G dosáhnou během roku 2022 700 milionů kusů, což by znamenalo 40% skok oproti roku 2021. Společnost Micron tedy nejenže zaznamenává velký objem poptávky, ale zároveň poskytuje výkonnější a komplexnější jednotky.

Silný růst před námi

Tržby společnosti Micron byly obvykle meziročně kolísavé, ale nyní jsou na stálém vzestupu a fiskální rok 2022 (končící 31. srpna) se rýsuje jako jeden z nejlepších v historii. A odhady analytiků naznačují, že fiskální rok 2023 by mohl být ještě lepší, zejména pokud jde o ziskovost.

https://youtu.be/1fCQ2AMCzWw

Silná poptávka po čipech Micron dala společnosti větší cenovou sílu, což zvýšilo její hrubou ziskovou marži na 47,2 % v posledním druhém fiskálním čtvrtletí ze 46,4 % v předchozím čtvrtletí a 26,4 % před rokem. To se promítá do výsledku hospodaření a přináší dobré výsledky zisku na akcii.

Akcie společnosti Micron mají skvělou hodnotu

Společnost Micron vygenerovala za posledních 12 měsíců zisk na akcii ve výši 7,95 USD, což jejím akciím dává násobek ceny k zisku pouhých 8,5. To je o 67 % levnější než index Nasdaq-100, který se obchoduje s násobkem 26,4, což znamená, že akcie Micron by se mohly ztrojnásobit, pokud se jí podaří tento rozdíl překonat. Na forwardové bázi se sleva zdá být ještě větší. Forwardový násobek společnosti Micron, založený na odhadech zisku za fiskální rok 2023, je pouze 5,4, takže akcie Micron by se musely zčtyřnásobit, jen aby se obchodovaly v souladu s forwardovým násobkem indexu Nasdaq 100 ve výši 22,7.

Největší výzvou pro společnost bude dokázat investorům, že cyklická povaha jejích minulých finančních výsledků je pryč a nedávná síla zde zůstane. Rozhodně nemá nouzi o budoucí růstové faktory, o které by se mohla opřít. Pokud se jí to podaří, mohly by její akcie dále růst.

Na závěr bych chtěl klasicky upozornit, že se nejedná o investiční doporučení a vždy si dělejte svou vlastní analýzu. Analytikem akcie je Anthony Di Pizio. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Člověk co se o investice zajímá 2 roky a už dává inv. jakože doporučení...  Nebo si to jen přeložil od Di pizio????

jedná se o tip na akcii, nikoli investiční doporučení

nejsem teda úplně přesvědčen, že trh akcie opravdu přehodnotí a dá jim vyšší ocenění

uvidíme, potenciál k růstu tu určitě je :))

Průměrné PE za posledních 5let bylo kolem 12 takže proč je aktuálně ta valuace mnohem levnější? Končí cyklus nebo budou padat marže? To se brzy uvidí, ale dlouhodobě by měla cena/valuace kopírovat výsledky společnosti

jednoznačně

Ta akcie je nějak moc levná oproti Nasdaqu ne....:d

právě je oceněna velmi levně

občas si říkám, co přehlížím :DD