S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Analytici odhadují, že tyhle 3 akcie porostou o 43 % až 116 %

Většina investorů ráda vyhledává akcie, které se zdají být výhodné. Ideálně samozřejmě co nejvýhodnější. A obzvláště rádi nakupují tyto zlevněné akcie, když jsou vyhlídky na výrazné krátkodobé zisky dobré. Problémem je, že takové akcie je opravdu těžké najít. Přesto však existují. Zde jsou tři levné akcie, o kterých si Wall Street myslí, že v příštích 12 měsících vyrostou o 43 % nebo více. 

 

 

1. Jazz Pharmaceuticals $JAZZ-0.8% 

Akcie společnosti Jazz Pharmaceuticals $JAZZ-0.8% se nacházejí více než 20 % pod maximy dosaženými v červnu. Akcie této biotechnologické společnosti se obchodují za méně než osminásobek očekávaného zisku. To je mnohem nižší násobek než u většiny akcií bez ohledu na odvětví.

 

Analytici však mají od společnosti Jazz velká očekávání. Konsenzuální 12měsíční cílová cena pro akcie odráží potenciál růstu o 43 %. Proč takový optimismus? Nově schválený lék na akutní lymfoblastickou leukemii a lymfoblastický lymfom Rylaze se zdá být důstojným nástupcem staršího produktu společnosti, Erwinase

 

Xywav získal v srpnu schválení amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) pro léčbu spánkové poruchy idiopatické hypersomnie. Kanabinoidní lék na epilepsii Epidiolex, získaný akvizicí společnosti GW Pharmaceuticals na začátku tohoto roku, pokračuje v silném růstu prodejů.

 

Více než 40 % celkových příjmů společnosti Jazz nyní pochází z nedávno uvedených nebo získaných produktů. Společnost $JAZZ-0.8% také doufá, že se jí podaří dosáhnout dalších úspěchů díky svým připravovaným produktům. 

 

Společnost Jazz plánuje v první polovině roku 2022 zahájit pozdní fázi studie přípravku Epidiolex pro léčbu epilepsie s myoklonicko-atonickými záchvaty. Probíhají také dvě pozdní studie nabiximolu při léčbě spasticity související s roztroušenou sklerózou a třetí studie by měla začít letos.

 

2. Novavax $NVAX-4.8% 

Novavax $NVAX-4.8% je další biotechnologickou akcií, která je nyní nesmyslně levná. Její akcie se obchodují za méně než dvojnásobek předpokládaných tržeb v roce 2022 a 3,6násobek očekávaného zisku.

 

Není divu, že Wall Street si myslí, že akcie Novavax by mohly být v blízké budoucnosti velkým vítězem. Průměrná cílová cena analytiků je téměř o 80 % vyšší než současná cena akcií tohoto výrobce vakcín. Tipranks analytici odhadují dokonce 115,76 %.

 

Tento býčí výhled závisí na tom, zda společnost Novavax $NVAX-4.8% získá klíčová povolení a schválení pro svou kandidátní vakcínu NVX-CoV2373 COVID-19. Společnost již několikrát nedodržela termíny pro podání těchto žádostí o regulaci. 

 

Zdržení však souvisí s výrobními problémy, nikoliv s problémy s vakcínou samotnou.

Společnost Novavax přiznává, že na trh s vakcínou proti koronaviru přichází se zpožděním. 

 

Má však již uzavřeno několik smluv na dodávky. Kromě toho by experimentální vakcína proti chřipce NanoFlu společnosti Novavax mohla poskytnout výhodu před konkurenty při vývoji kombinované vakcíny COVID-19/chřipka.

 

3. Viatris $VTRS-0.7% 

Společnost Viatris $VTRS-0.7% stojí jako pravděpodobně nejlevnější z těchto tří akcií. Akcie tohoto výrobce léčiv se obchodují za pouhý 3,6násobek očekávaného zisku s forwardovým násobkem ceny k tržbám ve výši přibližně 0,9.

 

Akcie této farmaceutické společnosti si zatím v roce 2021 vedly nepříznivě a propadly se o téměř 30 %. Analytici však očekávají silné oživení. Konsensuální cílová cena proto odráží 49% prémii k současné ceně akcií Viatris.

 

Společnost Viatris $VRTS-1.7% ve své aktualizaci za druhé čtvrtletí zvýšila svůj celoroční výhled. Klíčovými tahouny růstu společnosti do budoucna by měly být nová biosimilární verze léku na cukrovku Lantus a generická verze léku na astma a chronickou obstrukční plicní nemoc Symbicort.

 

Wall Street nepočítá s výrazným růstem tržeb společnosti Viatris v příštím roce. V dlouhodobějším horizontu by se však v přípravě společnosti mohlo objevit více vítězů, kteří zvýší tržby. Do té doby Viatris nabízí dividendový výnos 3,3 %, který bude pro mnoho investorů atraktivní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

no doufejme, že se analytici nepletou 😅

O $NVAX-4.8% som tu už písal keď bola cena akcií na $260, ten kto mi dal za pravdu ušetril $130, lebo cena je už na polovici. Dobre si zistite o tejto spoločnosti viac, je na trhu už vyše 30 rokov a ešte nedodali ani jednu vakcínu a to ich mali vo vývoji množstvo. Takže hlavne opatrne pri tejto spoločnosti.

Analýzy na Buliosu jsou top 👌