S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Podle analytiků by tyto 3 akcie mohly do 20 let přinést zhodnocení, které vám od základu změní život

Trpělivost se vám může bohatě vyplatit, pokud investujete do podniků, které mění svět. A i když není pochyb o tom, že velké poklesy na akciovém trhu mohou být znervózňující, historie opakovaně ukázala, že tyto poklesy jsou ideální dobou pro dlouhodobé investory, aby se chopili svého nástroje. Nejenže jsou korekce často krátkodobé, ale každý výrazný pokles v historii byl nakonec smazán býčí rally.

Podle analytiků čeká tyto 3 akcie nechutný růst

Pro investory, kteří mají připravenou hotovost a čas na své straně, může být nyní ideální příležitost k nákupu podílů v inovativních společnostech, které mají potenciál generovat bohatství, jež jim změní život. A tady jsou tři akcie, které k tomu mají v příštích 20 letech předpoklady.

Etsy $ETSY+1.2% 

První jedinečnou společností, která může dlouhodobým investorům pomoci vybudovat generační bohatství v příštích dvaceti letech, je platforma elektronického obchodu Etsy.

Maloobchodníky trápí značné hromadění zásob, problémy v dodavatelském řetězci spojené s pandemií COVID-19 i válkou na Ukrajině a historicky vysoká inflace, která poškozuje kupní sílu spotřebitelů s nízkými příjmy. Tyto nepříznivé faktory budou přetrvávat po celý rok 2022, ne-li až do roku 2023.

Při zkoumání dlouhodobého potenciálu společnosti Etsy však tyto krátkodobé protivětry velmi pravděpodobně nejsou ničím jiným než drobnými překážkami. Hlavním důvodem pro nákup akcií společnosti Etsy je její schopnost odlišit se ve vysoce konkurenčním prostředí online maloobchodu.

Zatímco většina online maloobchodních platforem je postavena na objemu, platforma elektronického obchodu Etsy je navržena pro zapojení zákazníků. To proto, že většina obchodníků společnosti Etsy jsou malé podniky, které vytvářejí jedinečné nebo na míru šité výrobky pro nakupující.

Neexistuje platforma elektronického obchodování s větší personalizací ve velkém měřítku než Etsy, což je hmatatelná a udržitelná konkurenční výhoda.

Dalším důvodem úspěchu společnosti Etsy je její ochota reinvestovat do své platformy. Společnost posílila své výdaje na marketing, vylepšila analytiku a nástroje, které prodejci na platformě používají ke správě svých objednávek a ke spojení s kupujícími, které mají zvýšit zapojení nakupujících.

P/E není úplně nejnižší, ale z dlouhodobého pohledu může být tato cena naprosto v pořádku

Trupanion $TRUP-16.5% 

Druhou vysoce inovativní růstovou akcií, která může v příštích dvou desetiletích přinést životní bohatství, je společnost Trupanion, která poskytuje zdravotní pojištění zvířat.

Mimochodem o Trupanionu jsem tu už psal podrobněji. Článek najdete u mě na profilu, kde mě můžete i začít sledovat 😇

Velkou výtkou vůči společnosti Trupanion je, že se jedná o neziskovou společnost v době, kdy se ocenění opět dostává do popředí zájmu. S rostoucí inflací a úrokovými sazbami chtějí investoři své peníze vložit do společností s prověřenou historií. Společnost Trupanion zatím nedosahuje opakované ziskovosti, která by ji stavěla na stejnou úroveň jako časem prověřené pojišťovny.

Takto "nezaběhnutá" společnost si pochopitelně zažila od začátku roku svoje...

Tyto krátkodobé ztráty by však neměly oportunistické investory odradit od společnosti, která má v plachtách řadu konkurenčních výhod.

Začněme tím, že odvětví domácích mazlíčků je pravděpodobně jedním z nejodolnějších odvětví na světě vůči recesi. Podle údajů Americké asociace pro produkty pro domácí zvířata (APPA) bylo v loňském roce v USA za zvířata v zájmových chovech utraceno 123,6 miliardy dolarů.  Nejenže již více než čtvrt století výdaje na domácí zvířata v USA meziročně neklesají, ale počet domácností, které vlastní domácí zvíře, dosáhl v průzkumu APPA 2021-2022 historického maxima 70 %. Majitelé považují své domácí mazlíčky za členy rodiny a tato data ukazují, že otevřou své peněženky v jakémkoli ekonomickém prostředí, aby zajistili jejich blaho.

Zakoupení zdravotního pojištění pro kočku nebo psa je logickým pokračováním této touhy majitelů zajistit svým mazlíčkům pohodu. Na základě dubnové prezentace společnosti Trupanion byla zdravotním pojištěním pokryta pouze 2 % amerického a kanadského trhu se zvířecími společníky. Pokud by USA dosáhly 25% míry penetrace, která kopíruje míru pojištění společenských zvířat ve Velké Británii, celkový oslovitelný trh společnosti Trupanion by činil 38,3 miliardy USD. Pro doplnění uvádíme, že výdaje na zdravotní pojištění domácích mazlíčků rostly v letech 2015 až 2020 složenou roční mírou 23 %.

Přestože je pojištění domácích zvířat konkurenčním segmentem, společnost Trupanion se může opřít o více než dvacetileté vztahy, které si vybudovala s veterináři a jejich zaměstnanci na úrovni klinik. Mezi velkými pojišťovnami domácích mazlíčků je také jedinou, která poskytuje veterinárním klinikám software podporující platbu v okamžiku poskytnutí služeb.  To znamená méně starostí pro majitele zvířat i kliniku.

Sea Limited $SE+4.2% 

Třetí růstovou akcií, která může během 20 let vygenerovat životní bohatství, je singapurský konglomerát Sea Limited.

Podobně jako Trupanion čeká i Sea v krátkodobém horizontu běh proti svahu kvůli velkým provozním ztrátám. Vzhledem k tomu, že akcie technologických společností jsou na dně, společnosti jako Sea prodělaly značný pokles poměru ceny k násobku tržeb. Na druhou stranu, Sea by nebyla na tomto seznamu, kdyby neměla něco zvláštního, co by mohla nabídnout dlouhodobým investorům.

Tajná přísada společnosti Sea spočívá v tom, že má tři rychle rostoucí, ale nezávislé provozní segmenty.

Společnost je poslední rok poněkud bita

V současné době je herní divize společnosti, známá jako Garena, jejím jediným segmentem, který generuje kladný zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA). Za růstem divize Garena stojí především hit společnosti, mobilní hra Free Fire. Pozoruhodné je zejména to, že 10 % čtvrtletně aktivních hráčů za hru platí, což je mnohonásobně více, než je průměrný konverzní poměr placení za hru v odvětví mobilních her.

Segment digitálních finančních služeb společnosti Sea by měl být dalším zdrojem dlouhodobě lepších výsledků. Spotřebitelé na některých rozvíjejících se trzích, kde společnost Sea působí, nemají přístup k základním finančním službám. SeaMoney se to snaží napravit poskytováním přístupu k digitálním peněženkám a službám.

Provozním segmentem, který si získává velkou pozornost, je však platforma elektronického obchodu Shopee. Shopee udělala velký pokrok v Brazílii a je nejstahovanější nákupní aplikací v jihovýchodní Asii. Za celý rok 2018 prošla platformou Shopee hrubá hodnota zboží (GMV) v hodnotě 10 miliard dolarů. Nyní má Shopee roční obrat GMV ve výši téměř 70 miliard dolarů.

Ačkoli může trvat ještě několik let, než se společnost Sea Limited překlopí do opakované ziskovosti, má vybudovaný základ, který by měl být pro dlouhodobé investory poměrně přínosný.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

propad těchto akcií od začátku roku byl slušnej, stačí to ale?

to už si asi musí zhodnotit každý sám, osobně čekám na větší pokles u těchto akcií

No nevím jestli od základu změní život, ale každopádně je to celkem OK výběr 😂

20 let je dlouhá doba, kdo ví co bude...

OK nestačí, musí to být TOP :DD