S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Nekupujte tento pokles Bitcoinu: Ekonom Peter Schiff vysvětluje, proč očekává, že bitcoin padne mnohem níž

Ekonom a americký burzovní makléř Peter Schiff učinil několik strašlivých předpovědí o kryptoměnách, zejména bitcoinu a etheru. Vysvětlil, že "potřeba prodat bitcoiny, aby se zaplatily účty, se bude jen zhoršovat, jak se recese prohlubuje," a dodal, že bitcoin je připraven zhroutit se na 20 000 USD, zatímco ether klesne na 1 000 USD.

V době psaní tohoto článku se bitcoin obchoduje pod hranicí 25 000$.

Peter Schiff sdílí budoucí výhled pro Bitcoin, Ether, Crypto

Peter Schiff, hlavní ekonom a hlavní stratég společnosti Euro Pacific Capital a zakladatel společnosti Schiffgold, učinil několik strašlivých předpovědí o bitcoinu, etheru a kryptotrhu obecně.

V sobotu tweetoval:

Bitcoin vypadá, že se zhroutí na 20 000 $ a ethereum na 1 000 $ ... Nekupujte tento dip. Ztratíte mnohem více peněz.

Schiff dále vysvětlil v několika tweetech v neděli: "S rostoucími cenami potravin a energií bude mnoho bitcoin hodlers nuceno prodat, aby pokrylo náklady. Obchody s potravinami a čerpací stanice nepřijímají bitcoiny."

Ekonom poznamenal: Když bitcoin během Covidu havaroval, nikdo nepotřeboval prodávat. Spotřebitelské ceny byly mnohem nižší a Hodlers dostal stimulační šeky.

Schiff také zdůraznil:

Potřeba prodávat bitcoiny, aby zaplatili účty, se bude jen zhoršovat, jak se recese prohlubuje a mnoho Hodlerů ztratí svou práci, zejména ti, kteří pracují pro brzy zkrachovalé blockchainové společnosti.

"Pokud se okolnosti změní, dlouhodobí kupující bez výplat budou nuceni prodávat," dodal.

Většina zastánců bitcoinu nadále ignoruje všechny bitcoinové a kryptografické předpovědi Schiffa, přičemž mnozí vidí jeho ponurá očekávání jako nákupní signál pro $BTCUSD+0.1%.

"Možná nejkonzistentnější špatná investiční rada ve veřejném záznamu," napsal jeden uživatel Twitteru. Další se zeptal Schiffa: "Zkontrolujte bitcoinové nebo Ethereum 5leté grafy a pak zkontrolujte zlato. Který byste raději drželi? Který byste raději držel dalších 5 let?"

Kromě toho rostoucí počet obchodů s potravinami a čerpacích stanic začal přijímat bitcoiny i další kryptoměny. Sheetz, hlavní středoatlantický řetězec restaurací a pohodlí, oznámil v květnu loňského roku, že se stal prvním řetězcem obchodů se smíšeným zbožím, který přijal bitcoiny. 

Zatímco Schiff je medvědí k bitcoinu, etheru a krypto trhu obecně, mnoho lidí je velmi býčích o BTC. 

  • Rizikový kapitalista Tim Draper nedávno zdvojnásobil svou předpověď 250 000 dolarů bitcoinů. 
  • Americký senátor Ted Cruz řekl, že je "neuvěřitelně býčí" na bitcoinu a má týdenní nákup BTC. 
  • Generální ředitel devere Group Nigel Green minulý týden uvedl, že očekává býčí běh a "významný odraz" ceny bitcoinu ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.
  • JPMorgan minulý měsíc uvedla, že firma vidí "významný vzestup" bitcoinu. Globální investiční banka nahradila nemovitosti kryptoměnami jako svým preferovaným alternativním aktivem. Nedávný průzkum společnosti Deloitte navíc zjistil, že 85 % amerických obchodníků tvrdí, že povolení krypto plateb je pro ně vysokou prioritou.

Jaký na to máte názor vy? Klesne BTC na líbivější hodnoty k nákupu?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 1071 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

aktualne to vyzera so zvysovanim sadzieb zo strany Fedu na agresivny akt..Staci vsak aby prisla nizsia inflacia v jednom mesiaci ako analytici predikuju a vsetko sa obrati...otazka je len ci ta informaia pride alebo sa bude inflacny vyhlad dalej zhorsovat...takze ja osobne BTC na 18-20buy..kde je silna supportna uroven ....a mylsim ze rok 2024 ..rok halvingu BTC bude UP

Možnosti FEDu a růstu inflace rozebírám zde: https://www.facebook.com/groups/bulios.club.czsk/permalink/714112996490766/

Já myslím, že buď půjde dolů, nahoru, nebo do boku.

Tato predikce nejspíš vyjde 😄

Věštec z internetu 😂😂

Postupně budu přikupovat. V bitcoin věřím🚀

Rozhodně může jít cena ještě níž...

Může a nejspíš i půjde. Otázkou zůstává zda bude pro investory lepší nakoupit teď a nebo dát na odborníky a ještě chvíli čekat😪 Nejlepší je samozřejmě pravidelné přikupovaní.

myslim si, že ak BTC bude za 20k ETH bude určite pod 1000

Já si myslím, že je to jen otázka času. FED musí zvedat sazby, co jiného zmůže..