S&P 500 ^GSPC 5,067.71 -0.95%
Tesla TSLA $185.12 -4.60%
Microsoft MSFT $395.32 -1.72%
Amazon AMZN $178.63 -1.29%
Alphabet GOOG $166.04 -1.11%
Nvidia NVDA $868.35 -1.05%
Meta META $430.85 -0.41%
Apple AAPL $173.71 +0.12%

Novavax, Lovesac a další 3 růstové akcie, které mají potenciál do roku 2030 vyrůst až o 400 %

Široký index S&P 500 aktuálně naskočil na negativní vlnu sentimentu, která na trzích v minulém týdnu převládla a opět prohloubil svou korekci na více něž 20 % od svých maxim, čímž oficiálně vstoupil do medvědího trendu. A právě, když na trzích teče krev, je vhodná doba na to abychom začali nakupovat. Těchto 5 růstových akcií je sice rizikovějších, ale za to nabízejí potenciálně až pětinásobné zhodnocení do roku 2030. 

GROWTH STOCKS

Novavax

První vysoce inovativní společností, která má všechny potřebné nástroje k tomu, aby do přelomu desetiletí pětinásobně zvýšila peníze investorů, je biotechnologická akcie Novavax $NVAX+2.4%.

Většina očí se na společnost Novavax upírá kvůli jejímu hlavnímu kandidátovi na vakcínu COVID-19, NVX-CoV2373. Společnost Novavax loni oznámila výsledky dvou rozsáhlých klinických studií, které přinesly účinnost vakcíny 89,7 % (Velká Británie) a 90,4 % (USA a Mexiko). Pouze tři vakcíny COVID-19 dosáhly 90% a Novavax je jedinou z těchto tří vakcín, která je na bázi bílkovin. Díky tomuto rozdílu by se mohla stát oblíbenou volbou mezi držiteli vakcín nebo přinejhorším celosvětovou jedničkou pro počáteční očkování a posilovací očkování.

Novavax, Inc.

Minulý týden hlasoval poradní sbor pro vakcíny amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) v poměru 21:0, přičemž jeden člen se zdržel hlasování, pro povolení vakcíny NVX-CoV2373 pro mimořádné použití (EUA) ve Spojených státech. Ačkoli má FDA konečné slovo při vydávání EUA, zdá se, že hlavní kandidát na vakcínu společnosti Novavax je na cestě k zelenému povolení. Ještě důležitější je, že vakcína NVX-CoV2373 poukazuje na účinnost platformy společnosti Novavax pro vývoj léčiv. Společnost by se mohla velmi dobře stát lídrem v oblasti infekčních onemocnění a kombinovaných vakcín.

Lovesac

Pokud chcete špičkovou společnost, která je hluboko pod radarem většiny investorů, zvažte akcie nábytkářské společnosti Lovesac $LOVE-0.3%. Obvykle slovní spojení "nábytkářská akcie" může uspat i toho nejnadšenějšího investora. Je to proto, že většina prodejců nábytku spoléhá na pěší návštěvnost kamenných prodejen a nakupuje výrobky od stejné malé skupiny velkoobchodníků. Lovesac mění několik aspektů tohoto strnulého odvětví a přináší trvale vyšší růst tržeb a marží.

The Lovesac Company

Vše začíná u nábytku společnosti. Na konci fiskálního roku 2022 pocházelo téměř 88 % jejích příjmů z prodeje sedaček - "sedačka" je v tomto případě modulární sekční pohovka, kterou lze přestavět desítkami způsobů tak, aby se hodila do jakéhokoli obytného prostoru. Tyto sactionaly se dodávají s více než 200 různými variantami potahů a lze je rozšířit o prostorový zvukový systém a bezdrátové nabíjení. Dodejme, že příze použitá na potahy sactionalů je vyrobena výhradně z recyklovaných plastových lahví od vody, díky čemuž je výrobek Lovesac velmi šetrný k životnímu prostředí.

Kromě výhod svého produktu se Lovesac může opřít o svou platformu pro vícekanálový prodej, která mu umožňuje se odlišit. Jedná se o společnost, která se během pandemie úspěšně přeorientovala na online prodej, aby snížila své náklady. Přestože má 162 prodejen po celých Spojených státech, spoléhá se na pop-up showroomy a partnerství, aby minimalizovala své náklady a zvýšila ziskovost.

Planet 13 Holdings

Možná si o marihuanových akciích nemyslíte, že nabízejí něco "špičkového", ale bližší pohled na společnost Planet 13 Holdings $PLNHF, která je provozovatelem ve více státech, může rychle změnit váš názor.

Planet 13 Holdings Inc.

Společnost Planet 13 zvolila k expanzi jedinečný přístup. Společnost má v současné době dvě fungující výdejny, které se však nepodobají ničemu, co jste kdy viděli. SuperStore v Las Vegas v Nevadě se rozkládá na ploše 112 000 metrů čtverečních, což je více než průměrný Walmart, a je vybaven kavárnou, pódiem pro pořádání akcí a zpracovatelským centrem zaměřeným na spotřebitele. Mezitím se Orange County SuperStore v kalifornské Santa Aně rozkládá na 55 000 metrech čtverečních, přičemž 30 % této plochy je věnováno prodeji. Jedná se o největší výdejny v USA, které jsou obrovským lákadlem pro turisticky navštěvované trhy s konopnými nadšenci. 

Je to také společnost, která se vyznačuje inovativním designem svých prodejen. Společnost Planet 13 ve svých prodejnách využívá samoobslužné kiosky, aby zvýšila prodej, poskytla zákazníkům osobní budtendery a své produkty s nejvyšší marží umístila poblíž pokladen a v přední části prodejny. Zdá se, že tento jedinečný model konopného SuperStore má předpoklady k úspěchu.

Redfin

Předposlední špičkovou akcií je technologická realitní společnost Redfin $RDFN+2.3%. Navzdory rychle rostoucím hypotečním sazbám v blízké budoucnosti má společnost Redfin jasné konkurenční výhody, které ji staví do pozice lídra.

Redfin Corporation

Za prvé, Redfin je schopen výrazně podbízet konkurenci cenou. Zatímco většina realitních společností si účtuje 2,5 % až 3 % provize/poplatek za zprostředkování, "náklady" společnosti Redfin činí buď 1 %, nebo 1,5 %, v závislosti na tom, kolik obchodů bylo se společností uzavřeno. Redfin také nabízí úroveň personalizace, které se tradiční realitní kanceláře jen těžko vyrovnají. Má program iBuying (RedfinNow), který nakupuje domy v hotovosti a funguje na zhruba čtyřech desítkách trhů, a nabízí Concierge jako nástroj, který pomáhá prodávajícím maximalizovat hodnotu jejich domů. Od konce roku 2015 společnost Redfin fakticky ztrojnásobila svůj podíl na prodeji stávajících domů ve Spojených státech. 

PubMatic

Další špičkovou akcií se značným potenciálem růstu je malá cloudová programatická reklamní společnost PubMatic $PUBM-2.2%. PubMatic se jako poskytovatel prodejních služeb zaměřuje na prodej digitálního zobrazovacího prostoru pro vydavatelské společnosti.

PubMatic, Inc.

Krása platformy PubMatic je jednoduchá: Reklama se neustále přesouvá z tištěných formátů do digitálních. Zatímco se očekává, že odvětví digitální reklamy poroste do poloviny desetiletí o něco málo přes 10 % ročně, PubMatic dosahuje organického růstu, který je dvakrát i vícekrát vyšší než průměr odvětví.

Jedním z nejzajímavějších aspektů růstu společnosti PubMatic je její infrastruktura založená na cloudu. Namísto spoléhání se na třetí stranu společnost PubMatic navrhla a vybudovala svou cloudovou infrastrukturu. Nyní, když se prodej a zobrazení digitální reklamy společnosti rozšířily, sklízí společnost plody těchto investic. Konečným výsledkem by měly být vyšší marže než u jejích kolegů z oblasti adtech.

Všechny zmíněné akcie vnímám jako značně rizikovější investice (některé více, některé méně) a tak bychom k nim podle toho měli i přistupovat .Na závěr bych rád upozornil, že se nejedná o investiční doporučení a vždy si dělejte vlastní analýzu. Analytikem akcií je Sean Williams. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Ja jsem na Novavaxu cca 70% v minusu. Nicmene shromazduju cash a az prijde vhodna chvile, hodim do nej vetsinu, protoze si myslim, ze z dlouhodobeho hlediska bude Novavax vitez - Nanoflu, malarie a mozna dalsi vlna to jistí.

$PUBM-2.2%, zajímavá akcie s potencionální růstovou trajektorii

zbývá jen koupit za tu správnou cenu

Některé akcie ani neznám, ale $NVAX+2.4% držím

každopádně akcie je dost volatilní, s tím člověk musí počítat

je to tak, tyto akcie jsou volatilnějšího rázu