S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

3 klíčové informace pohnou akciemi těchto 3 proslulých firem

Výsledková sezona je zase v plném proudu. Zatímco některé z největších globálních institucí v tomto čtvrtletí výsledky za 3 kvartál již oznámily, to nejlepší je podle mě teprve před námi 😁. Podívejme se společně na 3 události a klíčové informace na které se v tomto týdnu můžeme ještě těšit a které budou mít rozhodně vliv na cenu akcií společností, kterých se týkají. 

 

 

Prázdninový výhled společnosti Apple $AAPL+2.2% 

Společnost Apple ve čtvrtek oznámí výsledky za čtvrté fiskální čtvrtletí a očekávání před zveřejněním zprávy v tomto týdnu mohou být jen stěží vyšší. Výrobce iPhonů osvěžil celou svou produktovou řadu v ideální době, vzhledem k tomu, že poptávka po prémiové spotřební elektronice prudce roste.

 

Toto hvězdné prodejní prostředí pomáhá vysvětlit, proč většina investorů, kteří akcie sledují, očekává, že Apple ve 4. čtvrtletí přidá neuvěřitelných 20 miliard dolarů a jeho tržby dosáhnou 85 miliard dolarů. 

 

Wall Street bude sledovat potvrzení popularity nových hardwarových produktů, jako je iPhone 13, a rostoucí nabídku služeb společnosti Apple $AAPL+2.2%, které nesou mnohem vyšší ziskové marže.

 

Velkým číslem, které bude ve čtvrtek sledováno, bude výhled společnosti Apple $AAPL+2.2% na kritickou sváteční nákupní sezónu. Tato prognóza bude zahrnovat nejnovější trendy v poptávce, ale také případné problémy v dodavatelském řetězci.

 

Generální ředitel Tim Cook a jeho tým však bývají ve svých krátkodobých předpovědích konzervativní, a tak by investory zdánlivě slabý čtvrteční výhled neměl vyvést z míry.

 

Provoz zákazníků McDonald's $MCD-0.4% 

McDonald's musí ve své středeční zprávě investorům odpovědět na několik velkých otázek. V předchozím čtvrtletí se tento fastfoodový titán vrátil k růstu tržeb, ale ve 3. čtvrtletí se na mnoha klíčových trzích vrátily problémy s koronavirem. 

 

Tento týden se dozvíme, zda $MCD-0.4% kvůli těmto výpadkům ztratil pozitivní dynamiku. Sledujte návštěvnost zákazníků, která se plně nezotavila ani v polovině roku 2021. 

 

Růstové vyhlídky společnosti McDonald's $MCD-0.4% budou obzvláště jasné, pokud se jí podaří vrátit se k růstu návštěvnosti i při dalším rozšiřování jejího mobilního objednávkového kanálu. 

 

Konkurence však v tomto odvětví a v segmentu drive-through, kterému společnost dnes dominuje, míří vzhůru. Získáme klíčové aktuální informace o konkurenčním postoji společnosti McDonald $MCD-0.4%

 

Míra odběru společnosti eBay $EBAY-3.3% 

Akcie společnosti eBay zatím v roce 2021 trh převálcovaly, ale tato výkonnost bude otestována středeční zprávou o výsledcích hospodaření. Většina růstových a finančních ukazatelů tohoto internetového tržiště se v poslední době vyvíjí správným směrem. 

 

Jeho kupující základna a objemy prodejů jsou dnes mnohem vyšší než před vypuknutím pandemie. eBay $EBAY-3.3% se také prosazuje v nových atraktivních kategoriích, včetně reklamy a zpracování plateb.

 

Nejlepší zprávou je, že tyto iniciativy zvyšují hodnotu, kterou eBay může poskytnout svým prodejcům, a tento úspěch jí umožňuje účtovat si za své služby více. Ve druhém čtvrtletí vzrostl podíl prodejců na tržbách na více než 11 %, což je nové maximum.

 

Očekávejte, že společnost eBay $EBAY-3.3% bude v tomto čtvrtletí pracovat na hlubším zapojení prodejců a kupujících prostřednictvím zlepšení nákupních a prodejních zkušeností. Vedení se také zaměří na několik nových atraktivních poptávkových novinek, jako jsou sběratelské tenisky a luxusní hodinky.

 

Pokud jde o finanční stránku, očekávejte, že společnost eBay $EBAY-3.3% díky svému provoznímu modelu s nízkým objemem aktiv opět oznámí nejlepší peněžní tok a provozní marže v odvětví. 

 

Tento zprostředkovatelský přístup k prodeji omezuje její růstový potenciál, ale může vést k peněžnímu toku a ziskovosti, které jsou mnohem vyšší než u tradičnějších prodejců elektronických obchodů.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

to bude vážně vtipný, jestli $AAPL+2.2% akcie poroste ještě víc 😂

do dvou z nich mám docela dost zainvestováno, takže bych si rozhodně nestěžoval 😁

Hned mám nad čím přemýšlet :-)