S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Elon Musk byl zažalován za pyramidové schéma, problémy hrozí i Tesle a SpaceX

Miliardář je pod právním tlakem kvůli své roli při povzbuzování veřejnosti k nákupu dogecoinu $DOGEUSD+1.3%, který je nyní 92 % pod svým historickým maximem. Miliardář a jeho společnosti jsou nyní žalováni o 258 miliard dolarů za to, že se zapojili do takzvané "kryptopyramidové hry" prostřednictvím meme mince.

Elon Musk spolu se společnostmi Tesla a SpaceX čelí kolosálnímu případu.

Jak informoval deník New York Post, federální žalobu podal na dolním Manhattanu žalobce Keith Johnson. V dokumentech k žalobě jmenoval Muska, jeho automobilku a společnost zabývající se průzkumem vesmíru.

Johnson požaduje po generálním řediteli náhradu škody ve výši 86 miliard dolarů a 172 miliard dolarů za ztráty vzniklé při obchodování s dogecoinem od roku 2019. Hodlá zastupovat ty, kteří po Muskově propagaci přišli o peníze při obchodování s meme-coiny - což také požaduje, aby Musk přestal dělat .

Dogecoin vyvinuli jeho spolutvůrci Billy Markus a Jackson Palmer na konci roku 2013 během několika hodin. Partneři se ani příliš nezajímali o technologii blockchain, ale spustili tuto kryptoměnu pouze jako satiru na různé jiné zbytečné kryptoměny, které v té době vznikaly.

Ironií je, že dogecoin je jednou z mála mincí, které od té doby přežily, a to díky síle svého memu. Loňská zpráva Grayscale zjistila, že je to ve skutečnosti uznávanější kryptoměna než Ethereum.

K jeho popularitě přispěl zejména Elon Musk, který o něm na začátku roku 2021 začal opakovaně informovat miliony svých sledujících na Twitteru.

Od té doby ztratila prakticky celou svou hodnotu, ale z 0,73 USD na svém vrcholu klesla o více než 90 % na dnešních 0,05 USD. Jak je vysvětleno v žalobě, Doge nemá ve srovnání s jinými kryptoměnami "žádnou jedinečnou užitečnost", ani žádné drahé kovy nebo úroky, které by podpořily jeho hodnotu.

"Je to prostě podvod, při kterém jsou "větší hlupáci" podvedeni, aby si koupili minci za vyšší cenu," píše se v něm.

Vliv Elona Muska na cenu dogecoinu stále převažuje. Mince vyvolala vlny, když minulý měsíc oznámil, že ji SpaceX bude přijímat k platbám za zboží, stejně jako když začal dokončovat svou nabídku na koupi Twitteru.

Miliardář v březnu oznámil, že navzdory medvědímu trhu neplánuje prodat žádné ze svých bitcoinů, etherea ani dogecoinů, čímž také odlákal investory v souvislosti s dogecoinem.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

By mě zajímalo, v jakým vesmíru by ten týpem jako vyhrál 😃

Bez šance 😀😅

Ale jako zviditelnění se dobrý 😃

???? no jó ????

Hm?

Nevysoudí nic. Musk není tvůrcem ani majitelem Dodge coinu, ani nemá pravomoc slibovat a vyplácet zisky. Hádám, že memečko twitteru nebude soud považovat jako závaznou smlouvu mezi Muskem a idiotem.

ale tak zase povedzme si v USA je všetko možne :D ale tiež ssi myslim, že nič z toho nebude

Taky mě to napadlo, ale nechci si představit ty důsledky, kdyby najednou bylo možné někoho žalovat za doporučení nějaké investice a vyhrát. To už by nikdo nenapsal ani žádnej článek :D.

Jako jo mohl by prestat tweetovat o DOGE ale jinak o nej fakt strach nemam. Obcas rekne neco co nam ostatnim nesedi, ale to dela i mnoho jinych celebrit, ale tam se to tak nerozmazava. On je proste moc videt kdyz se pohybuje mezi nejbohatsimi lidmi planety. A ja mu to preju. Pro me je to skutecne velkej snilek, vizionar, ale i realista. On proste umi. A navic na to ma IQ i prachy.

Hej no len má ten dopad na ľudí a ovplyvňuje masy 😀

influencer :D

260 mld... dosť :O

už aj pre Elona :)

To shillovanie sa mu moc nevyplati :)

ale tak on má dobrych pravnikov

ale tak uvidime, ake to bude mať dôsledky