S&P 500 ^GSPC 5,203.06 +0.30%
Nvidia NVDA $889.63 -1.60%
Amazon AMZN $189.73 +0.92%
Apple AAPL $183.78 +0.57%
Tesla TSLA $173.82 -0.52%
Alphabet GOOG $170.50 -0.39%
Meta META $474.23 +0.35%
Microsoft MSFT $411.48 +0.23%

Inspirujte se, tyto 3 růstové akcie se aktuálně prodávají za extrémně nízké ocenění

Z důvodu vysoké inflace a rostoucích úrokových sazeb je očividné, že zájem Wall Street o růstové akcie prakticky vymizel. V důsledku toho bylo upraveno ocenění mnoha akcií směrem dolů. Přesto historie a zdravý rozum jasně naznačují, že v tuto chvíli lze na trhu nalézt kvalitní podhodnocené akcie vhodné k nákupu. 

Burza na Wall Street 

Historie naznačuje, že současný propad, kterým růstové akcie procházejí, nebude trvat mnoho let, protože Nasdaq se po velkých propadech obvykle do 12 nebo 24 měsíců vzpamatoval. Vzhledem k síle technologií těchto společností, atraktivitě jejich současného ocenění a síle jejich podnikání je možné a vhodné držet jejich akcie dlouhodobě. Tři podhodnocené růstové akcie, které mají velmi dobré předpoklady k prudkému vzestupu, jakmile skončí současná špatná situace na Wall Street, jsou následující: 

PayPal

Společnost PayPal $PYPL+0.0% je samozřejmě v čele celosvětového rozšíření digitálních plateb. Tento trend by měl dlouhodobě pokračovat. Banka Goldman Sachs totiž očekává, že odklon od hotovosti bude ve vyspělých zemích ještě nějakou dobu pokračovat.

PayPal Holdings, Inc.

Je více něž pravděpodobné, že PayPal podpoří také rozhodnutí společnosti Amazon přijímat platby ze služby Venmo společnosti PayPal. Navzdory všemu láteření nad fintech společnostmi, včetně PayPalu, stoupl v prvním čtvrtletí nejvyšší obrat společnosti o 8 % na 6,48 miliardy dolarů a společnost očekává, že její zisk na akcii v roce 2022 dosáhne 3,89-3,93 USD, což je jen mírný pokles oproti loňským 4,65 USD.

Přesto je forwardový poměr ceny a zisku společnosti PayPal, který činí pouhých 19,53, poměrně nízký na ziskovou společnost, která rychle roste a stojí v čele důležitého společenského trendu.

Expedia 

Společnost Expedia $EXPE+0.9% stojí nejen v čele exploze cestovního ruchu, která zachvátila USA, ale také se hlásí k revoluci v oblasti umělé inteligence. Měřítko toho, jak se daří odvětví cestovního ruchu, poskytla Světová rada pro cestování ruch. Začátkem tohoto měsíce tato organizace oznámila, že americký sektor cestovního ruchu nyní roste tempem 3,9 % ročně, zatímco v roce 2022 jeho "příspěvek k HDP vzroste o více než 42 % oproti roku 2021".

Expedia Group, Inc.

Pokud jde o umělou inteligenci, společnost Expedia loni začala svým partnerům umožňovat využívání svého "virtuálního agenta" poháněného umělou inteligencí. Společnost uvedla, že tento produkt umožní jejím partnerům ušetřit značné množství času. To zase pravděpodobně učinilo společnost Expedia mnohem atraktivnějším partnerem pro cestovní kanceláře.

A právě minulý měsíc společnost Expedia spustila novou platformu pro své partnery poháněnou umělou inteligencí. Společnost tuto platformu nazvanou Open World popsala jako "nově koncipovaný trh, který odměňuje partnery za poskytování skvělých zážitků cestujícím; a zaměření na vývoj technologií pro cestující, které poskytují správné informace pro zvýšení důvěry v rezervace".

Jinými slovy, společnost využívá umělou inteligenci k identifikaci svých nejúspěšnějších partnerů a k poskytování rozsáhlejších informací svým zákazníkům. Ve střednědobém a dlouhodobém horizontu by měl Open World učinit společnost Expedia mnohem úspěšnější a posílit tak akcie EXPE.

IBM

V souladu s mými předpověďmi z konce roku 2021 si akcie společnosti International Business Machines Corporation $IBM-0.7% letos vedly poměrně dobře - akcie letos vzrostly o 1,5 % a navíc poskytují 4,86% dividendový výnos.

International Business Machines Corporation 

Hlavní strategie společnosti, která se zaměřuje na hybridní cloud a umělou inteligenci, zjevně funguje. Generální ředitel IBM Arvind Krishna se soustředil na prodej softwaru, který firmám umožňuje propojení s "více veřejnými cloudy". 

A tato strategie spolu s rozhodnutím společnosti vyčlenit svou jednotku Kyndryl, která vykazuje záporný růst a nízkou marži v oblasti řízeného zabezpečení, zjevně funguje. Finanční ředitel společnosti Jim Kavanaugh totiž nedávno zopakoval dlouhodobý výhled společnosti na roční růst tržeb o zhruba 5 % a roční nárůst volného peněžního toku o zhruba 8-9 %.

Je sice pravda, že IBM není typickou růstovou akcií, avšak finanční ředitel avizoval, že příjmy společnosti z poradenství rostou tempem 8-9 % díky akvizicím společnosti a jejímu zaměření na poradenství v oblasti hybridního cloudu. Mezitím příjmy její jednotky Red Hat ročně vyskočí o téměř 20 %. Výhledový poměr ceny a výnosů akcií IBM je nepatrných 14.

DISCPLAIMER: Nejedná se o investiční doporučení a vždy si dělejte vlastní analýzu. Analytikem těchto 3 akcií je Larry Ramer. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 887 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

o $EXPE+0.9% jsem také uvažoval, ale nakonec jsem koupil $DAL+0.7%

letecké společnosti jsou před létem očividně opět trendy

Osobně úplně nevím kam se zařadit. Na jedné stránce chápu to, že bude sezóna a léto a lidé budou chtít cestovat, ale zase z druhé strany - bude tomu tak? Všem rostou výdaje za vše: palivo, energie, potraviny, zbyde lidem ještě na to, aby cestovali? @spritely22 co myslíš ty?

$PYPL+0.0% je prostě typická růstovka a $IBM-0.7% zase láká na dividendu, umím si představit mít v portfoliu obě dvě :)

takové ideální kombo :D

avšak u IBM bych se úplně nenechal uchlácholit tou vysokou dividendou a koukal i na jiné věci...