S&P 500 ^GSPC 5,103.2 +1.09%
Alphabet GOOG $172.98 +9.52%
Nvidia NVDA $866.77 +4.90%
Microsoft MSFT $410.87 +2.96%
Amazon AMZN $177.74 +2.34%
Meta META $435.12 -1.42%
Tesla TSLA $168.44 -1.03%
Apple AAPL $171.02 +0.66%

Warren Buffett a folosit cu brio scăderile din sectorul energetic pentru a-și extinde portofoliul

Prețul petrolului este în scădere, pe măsură ce cresc temerile legate de recesiune. Comercianții sunt îngrijorați de faptul că încetinirea economică va reduce cererea, în special în sectorul energetic, care va fi cel mai afectat. Acțiunile din sectorul energetic au reacționat în principal prin scădere, Occidental Petroleum $OXY-0.8% scăzând până la 55 de dolari de la începutul lunii, cu aproape -21%. Acest preț nu a trecut neobservat de Warren Buffett, care și-a extins ''colecția'' de acțiuni $OXY-0.8% cu 9,6 milioane de acțiuni.

Buffett are în mod clar o mare încredere în $OXY-0.8% și își extinde poziția fără ezitare.

Berkshire Hathaway cumpără încă 9,6 milioane de acțiuni ale Occidental, mărindu-și participația la peste 16,3%.

Achizițiile au fost făcute în cursul săptămânii trecute și au costat aproximativ 529 milioane de dolari, a declarat Berkshire într-un document de reglementare miercuri. Acestea se adaugă la achiziția de acțiuni ale Berkshire în valoare de 336 de milioane de dolari la compania petrolieră luna trecută și la achiziții de 7 miliarde de dolari la începutul acestui an.

În urma achizițiilor, Berkshire deține acum aproximativ 152,7 milioane de acțiuni ale Occidental, în valoare de aproximativ 8,52 miliarde de dolari pe baza închiderii de miercuri, o scădere de peste 21% față de momentul în care a atins maximul ultimului an (peste 70 de dolari pe acțiune) în luna mai.

Cu toate acestea, prețul acțiunilor Occidental a crescut cu peste 90% în acest an, după ce s-a mai mult decât dublat, deoarece a beneficiat de achizițiile Berkshire și de creșterea prețului petrolului în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Berkshire este cel mai mare acționar individual al Occidental. Compania deține, de asemenea, opțiuni de cumpărare a 83,9 milioane de acțiuni Occidental, care, dacă ar fi exercitate, i-ar crește participația la peste 25%.

Berkshire a fost în plină campanie de cheltuieli în 2022. Aceasta a cheltuit 51,1 miliarde de dolari pe acțiuni în primul trimestru, inclusiv o creștere de 25,9 miliarde de dolari a participației sale la compania petrolieră Chevron Corp.

Analiștii au văzut în Occidental și Chevron o modalitate pentru Berkshire de a beneficia de creșterea prețului petrolului după invazia Rusiei în Ucraina.

Cele mai recente rezultate din $OXY-0.8%la data de 10 mai 2022:

  • Veniturile au fost de 8,53 miliarde de dolari, în creștere cu 58% de la an la an.
  • Câștigul ajustat pe acțiune diluată a fost de 2,12 dolari, față de 1,48 dolari în același trimestru al anului precedent.

Numerarul și echivalentele au încheiat trimestrul la 1,95 miliarde de dolari. Wall Street a fost foarte mulțumit să vadă că Occidental a plătit 12% din datoria sa, sau 3,3 miliarde de dolari, în timpul trimestrului.

Rambursarea datoriilor este foarte importantă pentru noi, ca investitori.

Occidental Petroleum a redus datoria pe termen lung cu 8,1 miliarde de dolari de la an la an. Acest lucru se adaugă la reducerea datoriei de 6,4 miliarde de dolari realizată în 2021. Acest lucru reduce cheltuielile cu dobânzile și crește fluxul de numerar. De asemenea, deschide ușa pentru creșterea dividendelor și răscumpărări de acțiuni. Toate acestea vor avea un impact pozitiv asupra performanței prețului acțiunilor.

Sectorul OxyChem a fost cel mai de succes.

CEO $OXY-0.8%:

"Divizia noastră OxyChem a obținut al treilea profit trimestrial record consecutiv, deoarece angajații noștri au continuat să satisfacă cererea tot mai mare de produse chimice de bază..."

Conducerea intenționează să crească producția cu peste 6% în al doilea trimestru.

Un alt catalizator pentru creștere

Vă întrebați ce ar putea ajuta la propulsarea companiei pe termen lung? Răspunsul este simplu: captarea carbonului. Compania intenționează să cheltuiască până la 1 miliard de dolari pentru a construi o instalație de captare prin achiziție directă (DAC). Prin monetizarea tehnologiei prin vânzarea de credite de carbon, directorul executiv al Occidental Petroleum, Vicki Hollub, a declarat că aceasta "poate fi o altă întreprindere cu valoare adăugată" pentru gigantul energetic.

Demersul de decarbonizare a DAC îi oferă un alt avantaj: capacitatea de a vinde "petrol net zero"

Pentru mai multe informații și fapte interesante despre $OXY-0.8%, vă recomandăm acest articol: Buffett știa bine acest lucru: 2 informații care te vor convinge să cumperi Occidental Petroleum | Bulios

  • Investiți în $OXY-0.8%?
  • A cumpărat și cineva această scădere de 21%?

Vă rugăm să rețineți că nu este vorba de consultanță financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet