S&P 500 ^GSPC 5,109.62 +1.21%
Alphabet GOOG $173.48 +9.83%
Nvidia NVDA $874.28 +5.80%
Amazon AMZN $179.54 +3.38%
Microsoft MSFT $409.14 +2.53%
Tesla TSLA $167.18 -1.76%
Meta META $442.32 +0.21%
Apple AAPL $170.01 +0.07%

Warren Buffett zseniálisan használta ki az energiaszektor visszaesését portfóliója bővítésére

Az olajárak esnek, ahogy a recessziótól való félelmek erősödnek. A kereskedők attól tartanak, hogy a gazdasági lassulás visszafogja a keresletet, és különösen az energiaágazat viseli a legnagyobb terhet. Az energiaipari részvények többnyire eséssel reagáltak, az Occidental Petroleum $OXY+0.1% a hónap eleje óta 55 dollárra esett, ami közel -21%-os csökkenést jelent. Ez az ár nem maradt észrevétlen Warren Buffett számára sem, aki 9,6 millió részvényrel bővítette az $OXY+0.1% részvények ''gyűjteményét''.

Buffett egyértelműen nagyon bízik az $OXY-ban+0.1%, és habozás nélkül bővíti pozícióját.

A Berkshire Hathaway további 9,6 millió Occidental-részvényt vásárol, így részesedése több mint 16,3%-ra emelkedik.

A vásárlások az elmúlt héten történtek, és körülbelül 529 millió dollárba kerültek, közölte a Berkshire egy szerdai szabályozói bejelentésben. Ezek a Berkshire múlt hónapban 336 millió dollár értékben vásárolt részvényeket az olajtársaságban, és 7 milliárd dollár értékben vásárolt részvényeket az év elején.

A vásárlások után a Berkshire-nek most 152,7 millió Occidental-részvénye van, ami a szerdai záróárfolyam alapján 8,52 milliárd dollárt ér, ami több mint 21%-os csökkenést jelent ahhoz képest, amikor májusban elérte az egyéves csúcsot (70 dollár feletti részvényenkénti árfolyam).

Az Occidental részvényeinek árfolyama azonban idén több mint 90%-kal megugrott, miután több mint kétszeresére emelkedett, mivel profitált a Berkshire vásárlásaiból és az oroszok ukrajnai invázióját követő emelkedő olajárakból.

A Berkshire az Occidental legnagyobb egyéni részvényese. A vállalat 83,9 millió Occidental-részvény vásárlására vonatkozó opciókkal is rendelkezik, amelyek lehívása esetén részesedése több mint 25%-ra emelkedne.

A Berkshire 2022-ben költekezésbe kezdett. Az első negyedévben 51,1 milliárd dollárt költött részvényekre, többek között 25,9 milliárd dollárral növelte részesedését a Chevron Corp. olajvállalatban.

Az elemzők úgy látták, hogy az Occidental és a Chevron a Berkshire számára lehetőséget biztosít arra, hogy profitáljon az oroszok ukrajnai inváziója után emelkedő olajárakból.

A legfrissebb $OXY+0.1%eredmények 2022. május 10-től:

  • A bevétel 8,53 milliárd dollár volt, ami 58%-os növekedést jelent az előző évhez képest.
  • Az egy hígított részvényre jutó korrigált eredmény 2,12 dollár volt, szemben az előző év azonos negyedévében elért 1,48 dollárral.

A készpénz és egyenértékesek a negyedévet 1,95 milliárd dollárral zárták. A Wall Street nagy örömmel látta, hogy az Occidental a negyedév során adósságának 12%-át, azaz 3,3 milliárd dollárt fizetett vissza.

Az adósságtörlesztés nagyon fontos számunkra, befektetők számára.

Az Occidental Petroleum 8,1 milliárd dollárral csökkentette a hosszú lejáratú adósságállományt az előző évhez képest. Ez kiegészíti a 2021-ben elért 6,4 milliárd dolláros adósságcsökkentést, ami csökkenti a kamatkiadásokat és növeli a pénzforgalmat. Ez megnyitja az utat az osztalékemelések és a részvény-visszavásárlások előtt is. Mindez pozitív hatással lesz a részvények árfolyamának alakulására.

Az OxyChem ágazat volt a legsikeresebb

VEZÉRIGAZGATÓ $OXY+0.1%:

"OxyChem üzletágunk harmadik egymást követő negyedéves rekordnyereségét érte el, mivel munkatársaink továbbra is kielégítették az alapvegyszerek iránti növekvő keresletet...".

A menedzsment a második negyedévben több mint 6%-os termelésnövekedést tervez.

A növekedés újabb katalizátora

Azt kérdezi, mi segíthet a vállalatot hosszú távon előrevinni? A válasz egyszerű: szén-dioxid-leválasztás. A vállalat azt tervezi, hogy akár 1 milliárd dollárt is elkölt egy közvetlen felvásárlást lehetővé tevő (DAC) létesítmény megépítésére. Az Occidental Petroleum vezérigazgatója, Vicki Hollub szerint a technológia pénzzé tétele a szén-dioxid-kreditek eladásával "egy újabb hozzáadott értéket teremtő vállalkozás" lehet az energiaipari óriás számára.

A DAC szén-dioxid-mentesítésre való törekvése egy másik előnyt is jelent: a "nettó nulla olaj" eladásának képességét.

További információkért és érdekes tényekért a $OXY-ról+0.1% ajánlom ezt a cikket: Buffett jól tudta ezt: 2 információ, amely meggyőz az Occidental Petroleum megvásárlásáról | Bulios

  • Befektetés $OXY-ba+0.1%?
  • Valaki is beszállt ebbe a 21%-os esésbe?

Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás. Minden befektetésnek alapos elemzésen kell átmennie.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet