S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Aceste 2 acțiuni Warren Buffett 2 sunt mașini generatoare de venituri pasive

Dimensiunea participației lui Warren Buffett a crescut treptat de la abia semnificativ la enorm datorită acțiunilor care plătesc dividende. Două dintre cele mai mari participații din portofoliul Berkshire Hathaway ar putea oferi venituri mari din dividende în viitorul apropiat, datorită creșterii ratelor dobânzilor și a prețului petrolului.

Aceste două companii plătesc un dividend peste medie.

Știm cu toții că este nevoie de bani pentru a face bani, iar Warren Buffett înțelege probabil acest vechi proverb mai bine decât oricine altcineva. Prin canalizarea numerarului disponibil în active care generează în mod fiabil venituri pasive, a transformat o fabrică de textile falimentară numită Berkshire Hathaway într-un holding gigant care valorează acum aproape 600 de miliarde de dolari.

1. Chevron $CVX+0.4%

Buffett a început să cumpere agresiv Chevron chiar înainte ca Rusia, fostul cel mai mare exportator de petrol din lume, să își impună sancțiuni dure împotriva sa prin invadarea Ucrainei. Poate că primul lucru pe care trebuie să-l știm despre producătorii de petrol este că atunci când prețul mărfii pe care o produc crește, la fel se întâmplă și cu fluxul lor de numerar. Acum, când prețul barilului de petrol este ridicat, Chevron va avea suficiente lichidități pentru a-și majora semnificativ dividendele, care oferădeja un randament de 3,8%.

În timpul unei prezentări din martie, cu ocazia unei zile a investitorilor, Chevron a prezentat mai multe scenarii pentru costurile medii ale petrolului până în 2026. Dacă prețurile se vor situa în jurul valorii de 50 de dolari pe baril până în 2026, compania consideră că lichiditățile provenite din operațiuni vor fi suficiente pentru a acoperi cheltuielile de capital și a plăti dividende. În cazul în care prețul mediu al petrolului este de 75 de dolari în aceeași perioadă, compania consideră că poate îndeplini aceleași obligații și poate răscumpăra peste 25% din acțiunile sale în circulație.

În ultimele 12 luni, Chevron a generat un flux de numerar liber de 24,78 miliarde de dolari, iar această cifră este posibil să crească semnificativ la următoarea raportare. Plata dividendelor a reprezentat doar 42,21% din fluxul de numerar liber generat în aceeași perioadă. Chevron poate returna cu ușurință o sumă mare de numerar acționarilor, deoarece prețurile amețitor de ridicate ale petrolului nu se vor sfârși.

2. Bank of America $BAC-0.2%

Buffett este un mare fan al Bank of America și al acțiunilor bancare în general. Investitorii în dividende se îndreaptă, de asemenea, către acest sector, deoarece băncile tind să genereze fluxuri de numerar fiabile pe care nu se tem să le împartă cu investitorii sub formă de dividende. Acum este un moment deosebit de bun pentru a cumpăra acțiuni bancare care sunt sensibile la modificările ratelor dobânzilor, deoarece Rezerva Federală este hotărâtă să oprească inflația chiar dacă trebuie să crească ratele la procente de două cifre.

AcțiunileBank of America oferă în prezent un randament al dividendelor de 2,5%, dar nu acesta este motivul pentru care acțiunile băncii sunt deosebit de avantajoase în acest moment. Compania este, de asemenea, foarte sensibilă la schimbările de rată.

Bank of America a raportat recent veniturile nete din dobânzi din primul trimestru, care au crescut cu 13,6% față de anul trecut, până la un nivel anualizat de 46,4 miliarde de dolari. Investitorii se pot aștepta la o nouă creștere semnificativă în trimestrele următoare. În aprilie, conducerea le-a spus investitorilor că venitul net din dobânzi ar crește cu 5,4 miliarde de dolari dacă ratele dobânzilor pe termen scurt și pe termen lung ar crește simultan cu 1%. Rezerva Federală a majorat recent ratele dobânzilor de bază cu 0,75%, ajungând la un interval cuprins între 1,50% și 1,75%, iar alte majorări ale ratelor sunt probabil după colț.

Majoritatea membrilor Comitetului de stabilire a ratei dobânzii se așteaptă ca rata dobânzii de bază să se situeze la sfârșitul anului la 3,4% sau peste această valoare. Dacă au dreptate, Bank of America ar putea ajunge să își majoreze și mai mult dividendele plătite.

AVERTISMENT: Aceasta nu este o recomandare de investiții, ci doar o analiză a două companii care plătesc dividende peste medie.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet